BACK TO
TOP
Δικαιώματα

Τελευταίος εκβιασμός πριν παραδώσει κλειδιά

Με την απειλή ότι όσα Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων (ΚΥΔ) δεν υπογράφουν σύμβαση με τον αυτόκλητο συντονιστή του έργου δεν θα έχουν και τη δυνατότητα οριστικοποίησης των δηλώσεων που θα παραλαμβάνουν από τους αγρότες, οι γνωστοί μηχανογράφοι επιχειρούν να εκμεταλλευθούν τις όποιες «πλάτες» τους έχουν απομείνει στον Οργανισμό Πληρωμών, παίζοντας τις τελευταίες ώρες με την καταληκτική ημερομηνία της 29ης Μαρτίου που έχει δώσει η διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Ηχηρό ΌΧΙ από τα ΚΥΔ για σύμβαση με τον συντονιστή

2
0

Κι όλα αυτά, ενώ στο υπουργείο συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις με στενούς συνεργάτες του υπουργού για τη διευθέτηση των θεμάτων, με βάση τα νέα στοιχεία που έχουν προσκομίσει οι εκπρόσωποι της συντριπτικής πλειοψηφίας ΚΥΔ (συνεταιρισμών και ιδιωτών μελετητών), μετά τη μαζική συγκέντρωση (περί τους 200 εκπροσώπους) σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας την Τρίτη 28 Μαρτίου.

Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τους εμπειρογνώμονες του υπουργείου αλλά και στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ να μένουν έκπληκτοι με την τεκμηρίωση η οποία γίνεται από τους εκπροσώπους της ΠΕΦΑ και της Νέας ΠΑΣΕΓΕΣ και να ανακαλύπτουν συνεχώς νέα στοιχεία για τη μηχανή που έχει στηθεί από τους γνωστούς «μηχανογράφους» σε βάρος των αγροτών, των παραληπτών δηλώσεων και της ίδιας της Πολιτείας.      

Τελευταίος εκβιασμός

Στην ανακοίνωση βάσει της οποίας επιχειρείται ο τελευταίος εκβιασμός των ΚΥΔ πριν αλλάξουν ολοκληρωτικά τα πράγματα στην υπόθεση του ΟΣΔΕ αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Σημειώνεται ότι τα ΚΥΔ που υπογράφουν τις απαιτούμενες συμβάσεις τους με ΟΠΕΚΕΠΕ και Φορέα Συντονισμού & Τεχνικής Υποστήριξης έχουν την δυνατότητα να οριστικοποιούν αιτήσεις. Σε αυτό το πλαίσιο, οριστικές αιτήσεις έχουν ξεκινήσει να εισέρχονται στο σύστημα προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι κανείς παραγωγός δεν θα χάσει την επιδότηση του και ότι όλη η διαδικασία θα βρίσκεται εντός των κανονιστικών καταληκτικών ημερομηνιών.

Το έργο αναμένεται να εξελιχθεί με μεγαλύτερη ένταση από αύριο, όπου τα πιστοποιημένα ΚΥΔ σε όλη την χώρα θα υποδέχονται παραγωγούς για να υποβάλλουν με ασφάλεια οριστικές αιτήσεις που θα διασφαλίζουν την καταβολή των επιδοτήσεων. Αυτά τα ΚΥΔ σε αγαστή συνεργασία με τον Φορέα Συντονισμού & Τεχνικής Υποστήριξης υπό τον έλεγχο του ΟΠΕΚΕΠΕ εγγυώνται για μια ακόμη χρονιά την συλλογή των αιτήσεων των δικαιούχων κοινοτικών επιδοτήσεων».

 

Νωρίτερα το AgroNews έγραφε:

Ηχηρό ΌΧΙ από τα ΚΥΔ για σύμβαση με τον συντονιστή

Κοινό μέτωπο που επιχειρεί να βάλει τέλος στις «υπόγειες διαδρομές» τις οποίες ακολουθεί τα τελευταία χρόνια η υπόθεση του ΟΣΔΕ, δίνοντας σε κάποιους τη δυνατότητα να κερδοσκοπούν εις βάρος των χιλιάδων παραγωγών – υπόχρεων υποβολής Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης, διαμορφώνουν σε σημερινή συνάντηση στην Αθήνα οι εκπρόσωποι των Κέντρων Υποδοχής Δηλώσεων (ΚΥΔ), δηλαδή των μονάδων που αναλαμβάνουν τη διεκπεραίωση της όλης διαδικασίας.

Η συνάντηση συνεταιριστικών και ιδιωτικών φορέων (ΚΥΔ) της Τρίτης 28 Μαρτίου στις 11.30π.μ. σε ξενοδοχείο της πλατείας Καραϊσκάκη στην Αθήνα, κατάφερε να διαμορφσει ένα σοβαρό αντίβαρο πλέον σε αυτή την υπόθεση και αποτέλεσε ένα βροντερό «ΟΧΙ» στη σύμβαση με τον φορέα συντονισμού που υποδεικνύει ο ΟΠΕΚΕΠΕ και ο οποίος απλώς λυμαίνεται, χωρίς κάποια άλλη αρμοδιότητα, το έργο του ΟΣΔΕ.


Οι εκπρόσωποι 200 περίπου πυλών που ένωσαν τη φωνή τους στην Αθήνα, απέρριψαν μετά από μια δίωρη επί μακρόν συζήτηση και τη δεύτερη σύμβαση που υπέδειξαν αργά το βράδυ της Δευτέρας 27 Μαρτίου οι «φίλοι της μηχανοπαρέας» και η οποία κινείται επίσης στη γνωστή λογική του... ότι αρπάξουμε, όσο έχουμε ακόμα τις πλάτες!

Υπεύθυνοι τεχνικών θεμάτων μέσα από σειρά εισηγήσεων κατάφεραν και «αποδόμησαν» τη λογική της ανωτέρω σύμβασης με τους παρευρισκομένους να διαφωνούν ξεκάθαρα με όλα τα βασικά ζητήματα που διέπουν τη σύμβαση. Η στάση τους φάνηκε να είναι σύμφωνη με τις κινήσεις και τη σύμβαση με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, όμως ξεκάθαρα διεμήνυσαν ότι δεν πρόκειται να δεχτούν το φορέα τον οποίο το υπουργείο υποδεικνύει να τους συντονίσει, καθώς πρόκειται να «σταθεί απέναντί τους και ως ανταγωνιστής».

Μάλιστα, εκτός από τους τεχνικούς συμβούλους το λόγο πήραν και σειρά αγανακτισμένων εκπροσώπων πυλών οι οποίοι κατέδειξαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην επαρχία και δήλωσαν ιδιαίτερα προβληματισμένοι για τη στάση που κρατά το υπουργείο. Επανέλαβαν δε πολλάκις τη φράση «το ΟΣΔΕ γυρίζει σπίτι του» την οποία είχε αναφέρει ο Βαγγέλης Αποστόλου, ζητώντας να αποδειχτεί αυτή η φράση και με τις πράξεις του υπουργείου. Τόνισαν, ακόμη, ότι η υπογραφή αυτής της σύμβασης μπορεί να τους οδηγήσει να χάσουν τη δουλειά τους σε βάθος πενταετίας.


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ωστόσο, φανερός ήταν και ο φόβος ορισμένων εκπροσώπων πυλών καθώς ένιωθαν ότι απειλούνται με απενεργοποίηση των πυλών τους εάν δεν υπογράψουν την εν λόγω σύμβαση. Παρόλα αυτά κατέστη σαφές ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί και αποφάσισαν να μην προχωρήσει κανείς σε κινήσεις μόνος του, παρά να περιμένουν τις απαντήσεις του υπουργείου ώστε να δράσουν όλοι ενωμένοι κρατώντας κοινή στάση επί του ζητήματος.


Κατάργηση του ρόλου του φορέα συντονσιμού ζητούν από το υπουργείο τα ΚΥΔ

Κατά τη συνάντηση οριστικοποιήθηκε και το περιεχόμενο επιστολής προς το ΥπΑΑΤ, με την οποία ζητούν την αντικατάσταση των συμβάσεων με νέες συμβάσεις που θα καταργούν το ρόλο του φορέα συντονισμού. «Σας καλούμε εντός προθεσμίας πέντε ημερών από σήμερα προβείτε σε ανάκληση των εν λόγω συμβάσεων και σε απλούστευση της διαδικασίας ελέγχου και πληρωμών, με την απευθείας σύναψη συμβάσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ και των ΚΥΔ χωρίς μεσάζοντες, που καταληστεύουν τον κόπο και τον ιδρώτα των Ελλήνων αγροτών», τονίζεται μεταξύ άλλων στην επιστολή.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο πρόεδρος της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ Γιώργος Ανέστης άσκησε δριμεία κριτική σε όλους τους εμπλεκόμενους με την αποικιοκρατικού τύπου σύμβαση για το ΟΣΔΕ που επιδιώκεται να υπογραφεί με την GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ Α.Ε., και μεταξύ άλλων ανέφερε: «σήμερα ήρθαμε να διορθώσουμε την αδικία. Εδώ και καιρό προσπαθούσαμε να πείσουμε το ΥπΑΑΤ ότι η GAIA εισπράττει 8 εκατ. ευρώ χωρίς να προσφέρει κανένα έργο. Την ίδια στιγμή δημιουργεί συνεχώς προβλήματα στις συνεταιριστικές οργανώσεις. Τα χρήματα που εισπράττουν από εμάς τα χρησιμοποιούν για να μας συκοφαντήσουν. Μιλήσαμε στο ΔΣ σαν μέτοχοι που ήμασταν αλλά δεν μας έλαβαν υπόψη γιατί δεν έχουν καμιά δημοκρατική διαδικασία.

Ουσιαστικά δημιουργείται ένα κρατικοδίαιτο μονοπώλιο. Προσπαθούν να μπουν σε όλα τα προγράμματα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης δημιουργώντας «εικονικές» υπηρεσίες. Έφτασαν στο σημείο να ζητήσουν από την Copa - Cogeca να στείλουν εκπρόσωπο για να εκπροσωπήσει τους Έλληνες αγρότες.

Επίσης είχαμε συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς αλλά είδαμε ότι προσπάθησε να μας φέρει εμπόδια. Δάνεια για αγρότες με επιτόκιο 8% είναι απαράδεκτα από τράπεζες που πάρει πολλά χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου. Σήμερα πρέπει να πάρουμε μια πολιτική απόφαση».


Ο ίδιος πρόσθεσε: «Ο κ. Αποστόλου είπε ότι το ΟΣΔΕ πάει σπίτι του αλλά ουσιαστικά θα παραμείνει στον Πειραιά. Την σύμβαση την έχουμε αποδομήσει στην πράξη. Αν πάνε να μας την επιβάλλουν θα οδηγηθούμε στα δικαστήρια.

Αν μας πει ο ΟΠΕΚΕΠΕ ότι δεν έχει τα ηλεκτρονικά συστήματα για να ανταπεξέλθει στο έργο του ΟΣΔΕ εμείς έχουμε έτοιμη πρόταση να του καταθέσουμε. Αν δεν δεχθεί την πρότασή μας ας κάνει νέο διαγωνισμό. Μια επιτροπή που θα εκλεγεί σήμερα θα πάει στο ΥπΑΑΤ, με σκοπό να βρεθεί λύση. Πρέπει να προλάβουμε ένα σκάνδαλο».

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΕΦΑ Ιωάννης Φλωρίδης: «σήμερα μαζευτήκαμε εδώ να αποφασίσουμε για το δικό μας μέλλον γιατί κάποιοι αποφασίζουν για εμάς χωρίς να μας ρωτήσουν. Θέλουν να μας κάνουν εισπρακτικές εταιρείες τρίτων. Άλλα ανακοίνωσε ο υπουργός στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου και άλλα λένε οι συμβάσεις που μας δίνει ο ΟΠΕΚΕΠΕ να υπογράψουμε».

Επίσης, ο ίδιος πρόσθεσε στη συνέχεια ότι «δεν θα μετατρέψουμε το ΟΣΔΕ σε εισπρακτικό μέτρο. Ρωτάμε και θέλουμε απάντηση από το ΥπΑΑΤ τι έργο προσφέρει η GAIA. Με 17 υπαλλήλους θέλουν να έχουν ετήσια κέρδη 8 εκατ. ευρώ. Αν ο ΟΠΕΚΕΠΕ με 800 υπαλλήλους δεν μπορεί να κάνει δεν μπορεί να κάνει το έργο (του συντονισμού και ελέγχων) τότε έχουμε ένα ανίκανο κράτος. Μέχρι σήμερα ήμασταν ανεκτικοί αλλά δεν είμαστε βλάκες. Ξέραμε ότι η GAIA δεν θα συμβιβαζόταν με όσα ανακοίνωσε ο Υπουργός. Αν ο κ. Αποστόλου θεωρεί ότι οι 17 εργαζόμενοι του φορέα είναι απαραίτητοι για το έργο του ΟΣΔΕ τότε εμείς δεν χρειαζόμαστε. Καλούμε να υπογράψουμε μια εμπορική σύμβαση χωρίς να υπάρχει κάποιο έργο. Οι «εργάτες» του ΟΣΔΕ είναι τα ΚΥΔ και οι εργαζόμενοί τους. Ας μας πει ο Υπουργός τι αγοράζουμε από την GAIA».

Αναφερόμενος στη σύμβαση των ΚΥΔ με τον ΟΠΕΚΕΠΕ τόνισε ότι «η συμφωνία αυτή θέλει να μας παρουσιάσει ότι υπάρχει λόγος ύπαρξης της GAIA. Εμείς ζητάμε να αποσυρθούν από τη συμφωνία αυτά τα σημεία για να προχωρήσουμε στην υπογραφή της σύμβασης. Εμείς ρωτάμε τον Υπουργό που οδηγούνται οι αιτήσεις των παραγωγών και γιατί χρειάζονται «ενσωμάτωση». Επίσης γιατί ο Φορέας Συντονισμού μπορεί να έχει πρόσβαση στη βάση δεδομένων του ΟΠΕΚΕΠΕ. Δεν είναι δυνατόν ο ΟΠΕΚΕΠΕ να μην μπορεί να κάνει ελέγχους. Ο Φορέας Συντονισμού (GAIA Επιχειρείν) και ο μεγαλομέτοχος του (NEUROPUBLIC AE) κάνουν μπίζνες με χρήματα των φορολογουμένων και των αγροτών. Δεν χρειαζόμαστε ούτε σεμινάρια ούτε άλλα «εργαλεία» από τον συντονιστή».

Τέλος ο κ. Φλωρίδης σημείωσε ότι «οι χειρισμοί που θα γίνουν δεν πρόκειται να θέσουν σε κίνδυνο την λειτουργία των ΚΥΔ και για αυτό δεσμευόμαστε. Οι συσχετισμοί άλλαξαν και τώρα διεκδικούμε το δίκιο μας».

Συνάντηση στο υπουργείο

Η συνάντηση εξέλεξε επιτροπή η οποία στην συνέχεια επισκέφθηκε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Νίκο Αντώνογλου, καθώς και τον νομικό σύμβουλο του υπουργού κ. Αποστολόπουλο, με τους οποίους είχαν ανταλλαγή απόψεων.

Όπως φάνηκε από τη συζήτηση υπήρξε πλημμελής ενημέρωση για την κατάσταση προς την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου και ζητήθηκε από την επιτροπή να τους επιδώσει σήμερα το βράδυ ένα πλήρες υπόμνημα με τις θέσεις των ΚΥΔ, ώστε αύριο πιθανότητα να υπάρξει μια τετραμερής συνάντηση όλων των εμπλεκομένων (δηλαδή της επιτροπής, του ΥΠΑΑΤ, του ΟΠΕΛΕΠΕ και της GAIA Επιχειρείν) προκειμένου να ξεκαθαρίσει η κατάσταση.

Ακολουθούν οι προσεγγίσεις των Κέντρων Υποδοχής Δηλώσεων επί των προτεινόμενων συμβάσεων:

Να απαλειφθεί ο όρος συμμετοχής του φορέα συντονισμού από τη σύμβαση ΟΣΔΕ ζητούν τα ΚΥΔ 

Να απαλειφθεί ο όρος συμμετοχής του φορέα συντονισμού στη διαδικασία, διότι τα τρία τελευταία έτη λειτουργίας του αποδείχθηκε αφερέγγυος ως προς τη διαδικασία και μη αντικειμενικός μεταξύ των ΚΥΔ ζητούν οι Πύλες, οι οποίες αναφέρουν ότι αποδέχονται πλήρως τις τεχνικές οδηγίες που δίνει ο ΟΠΕΚΕΠΕ.


Αναλυτικά, στις παρατηρήσεις τους επί του ΣΔΕΠΥΑΠ, αναφέρονται τα εξής:

Στα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια που είχαμε στη διάθεσή μας για να μελετήσουμε ένα τόσο πολύπλοκο και σοβαρό κείμενο, απ’ την υπογραφή του οποίου εξαρτάται εν πολλοίς η υπόστασή μας ως ΚΥΔ και η ίδια η φύση της εργασίας μας, σταχυολογήσαμε και παραθέτουμε τις παρατηρήσεις-διαφωνίες μας, οι οποίες και εντοπίζονται κυρίως στα σημεία   i, vii, xii, xiv, xx.

Πιο αναλυτικά:

i, vii

Αποδεχόμαστε πλήρως τις τεχνικές οδηγίες που δίνει ο οργανισμός. Ωστόσο ζητάμε να απαλειφθεί ο όρος  περί συμμετοχής στη διαδικασία του  φορέα συντονισμού, διότι τα τρία τελευταία έτη λειτουργίας του αποδείχθηκε αφερέγγυος ως προς τη διαδικασία και μη αντικειμενικός μεταξύ των ΚΥΔ. Σε καμία ουσιαστική αξιολόγηση δεν προέβη, τις δε καταγγελίες τις κρύβει κάτω από το χαλί, αρκεί να εισπράττει την προμήθειά του και να μην αντιδρούν τα ΚΥΔ στις επιταγές του και στις αποικιοκρατικές του μεθόδους. Εισάγοντας τον φορέα συντονισμού ως υποχρεωτικό και μάλιστα επί αμοιβή,  λειτουργεί ως μέσο πίεσης και προώθησης πωλήσεων ανύπαρκτων υπηρεσιών ή υπηρεσιών που προσφέρει δωρεάν το ΥΠΑΑΤ και ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Πουλάει δηλαδή υπηρεσίες που παρέχονται δωρεάν ως δικές του. Πολλά είναι τα παραδείγματα των καταγγελιών για τους Νέους Γεωργούς, για τα Βιολογικά, την γνωστή Αποσφαλμάτωση κλπ.

Πως θα μπορούσε να είναι αντικειμενική η όποια εισήγηση του Φορέα για τα ΚΥΔ, αφού λειτουργεί και ως ΚΥΔ και εντελώς ανταγωνιστικά, συκοφαντώντας, μάλιστα, και τα υπόλοιπα ΚΥΔ; Δηλαδή ζητάει κεφαλικούς φόρους από όλα τα ΚΥΔ για να ανοίγει δικά του, στις ίδιες περιοχές ή να πράττει συμφωνίες με ΚΥΔ που δέχονται να πληρώνουν για τις ανύπαρκτες υπηρεσίες ή τις αποικιοκρατικές μεθόδους του. Σε ποια χώρα του κόσμου και σε ποια ευνομούμενη πολιτεία υπάρχει αντίστοιχο φαινόμενο να ορίζει το κράτος έναν φορέα, ο οποίος θα αξιολογεί τους ανταγωνιστές του και μάλιστα να τους υποχρεώνει να τον πληρώνουν για να τους ανταγωνίζεται;

xii

Δεν έχουμε καμία ανάγκη το φορέα συντονισμού για να προβούμε σε διορθώσεις των τυχών λαθών. Διαθέτουμε επιστημονικό προσωπικό με εμπειρία ετών, σαφώς πολύ περισσότερη από τη νεόκοπη εταιρεία. Έχουμε πιστοποιηθεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και δίνουμε καθημερινά εξετάσεις με τους παραγωγούς μας χρόνια τώρα. Γνωρίζουμε ανάγνωση, είμαστε σε θέση να μελετάμε τις εγκυκλίους και συνεργαζόμαστε άριστα με τα στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ για την επίλυση των προβλημάτων και δεν χρειαζόμαστε το Συντονιστή, που ούτως ή άλλως δεν προσφέρει τίποτα επ’ αυτού, όπως  απέδειξε και η συνεργασία των 3 ετών. Το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν να εισπράττει τον κεφαλικό φόρο.

xiv

Η προσθήκη αυτή δεν διευκολύνει σε τίποτα την αποσφαλμάτωση, πολύ περισσότερο το έργο. Διευκολύνει απλώς  την τσέπη του συντονιστή (συνδυάστε το με το άρθρο 3 παρ. xxix της κατάπτυστης σύμβασης του συντονιστή και θα καταλάβετε ότι βοηθάει την ρευστότητα του συντονιστή, αφού το τιμολόγιο μπορεί να εκδίδεται μόνο επί των οριστικών αιτήσεων).

Επιπλέον, η παραλαβή λήγει στις  15 Μαΐου, ο παραγωγός μπορεί να προσέλθει μέχρι 9  Ιουνίου και να προβεί σε όποιες αλλαγές θέλει. Δεν μπορούμε να θέσουμε   δίλημμα στον παραγωγό, που του λείπει ένα δικαιολογητικό ή έχει μια εκκρεμότητα να φύγει ή να οριστικοποιήσει. Αυτό είναι ενάντια στο έργο και ανασταλτικός παράγων για σταδιακή παραλαβή, γιατί θα οδηγηθούν όλοι στο να καταχωρούν μόνο όταν ο παραγωγός είναι  καλυμμένος πλήρως από δικαιολογητικά. Σίγουρα θα μεταθέσει το έργο προς το τέλος με όποιους κινδύνους συνεπάγεται αυτό.

xx

Ζητάμε τη  μη συμμετοχή  Φορέα Συντονισμού, διότι τα λάθη μπορούμε να τα κατεβάζουμε μόνοι μας από το link του ΟΠΕΚΕΠΕ και δεν χρειάζεται να μπαίνει στο κόπο κανένας να τα αποστείλει, επιχειρώντας με αυτό τον τρόπο να βρει λόγο ύπαρξης.

Οι διασταυρωτικοί έλεγχοι καλύπτονται από την σύμβαση του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Δεν είναι δυνατόν ο Οργανισμός Πληρωμών κ Ελέγχου να μην είναι σε θέση να κάνει ελέγχους. Πρόκειται για κατάλυση του κράτους! Ο φορέας επιχειρεί να υποκαταστήσει τον Οργανισμό.

Τους ίδιους ακριβώς ελέγχους πραγματοποιεί ο οργανισμός πολλές φορές, μετά την παραλαβή των αιτήσεων.

Δηλαδή από το πρόγραμμα του ΟΠΕΚΕΠΕ τρέχουν οι διασταυρωτικοί με προδιαγραφές του οργανισμού που είναι το δύσκολο και το εύκολο που είναι οι αναφορές ανά ΚΥΔ το αναθέτει σε κάποιον που δεν έχει καν την δυνατότητα να το κάνει και το αναθέτει και αυτός στον μεγαλομέτοχό του, που είναι ο τεχνικός σύμβουλος του ΟΠΕΚΕΠΕ και ο ίδιος που κατασκεύασε το λογισμικό του οργανισμού για τους διασταυρωτικούς. Είναι προφανές ότι σπάει σκόπιμα με την ανοχή του οργανισμού μία εργασία σε 2 για να την πληρώνεται δύο φορές.

Είναι σαν να αγοράζεις ένα αυτοκίνητο και όταν πας να το παραλάβεις να λείπουν οι τροχοί και να σου ζητάει ο πωλητής να πας σε διπλανό μαγαζί να τους παραλάβεις και όταν πας να σου απαιτούν για τους τροχούς χρήματα 5.5 φορές πάνω από το αυτοκίνητο.

Όταν τρέχει ο διασταυρωτικός παράγει κάποια αποτελέσματα που λέγονται λάθη. Αυτά τα λάθη χρόνια τώρα και προ ίδρυσης ΟΠΕΚΕΠΕ παράγονται ανά φορέα. Το 2017 προσπαθούμε να ανακαλύψουμε τον τροχό. Αν δεν μπορεί ο ίδιος ο οργανισμός να το κάνει ανά φορέα, να μας τα δίνει συνολικά και θα το κάνουμε εμείς.


Σύμβαση χωρίς όλα τα έγγραφα καλούνται να υπογράψουν τα ΚΥΔ

Χωρίς τα 10 έγγραφα, που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της σύμβασης, όπως αναφέρεται στο προοίμιο, καλούνται οι Πύλες να υπογράψουν τα Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων τη νέα σύμβαση του ΟΣΔΕ, αφού δεν τους εστάλησαν, αναφέρουν στις παρατηρήσεις τους οι Πύλες. Μάλιστα, διαφωνούν με τη «δυνατότητα» που δίνεται στο φορέα συντονισμού να έχει ρόλο τόσο ΚΥΔ όσο και συντονιστή, καθώς ξεπερνά κάθε έννοια ανταγωνιστικής ελευθερίας.


Ειδικότερα, στις παρατηρήσεις επί της κατάπτυστης-όπως την χαρακτηρίζουν- σύμβασης με τον φορέα συντονισμού, αναφέρονται τα  εξής: 

ΠΡΟΙΜΙΟ

Αναφέρεται στο προοίμιο, ότι λήφθηκαν υπόψη 10 έγγραφα, τα οποία αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της σύμβασης. Κανένα όμως  από τα μνημονευόμενα έγγραφα δεν μας έχουν συγκοινοποιηθεί με το σώμα της σύμβασης.

Ωστόσο, αναζητήσαμε στο διαδίκτυο και  εντοπίσαμε τα 9 εξ αυτών,  ενώ το υπό  αρ. 8   έγγραφο  -εισήγηση δεν εντοπίστηκε. Γιατί  άραγε,  δεν είναι δυνατός  ο εντοπισμός του; Δεν θα πρέπει πριν την υπογραφή της σύμβασης οι συμβαλλόμενοι να  έχουν στη διάθεσή τους, εκτός από το κύριο σώμα της σύμβασης και τα παραρτήματα αυτής, που αποτελούν  αναπόσπαστα μέρη της ;

ΑΡΘΡΟ 2

παρ. ii

Υπάρχει απόλυτη σύγχυση ρόλων και αρμοδιοτήτων. Θα πρέπει να αποφασίσει αν θέλει να είναι φορέας ή ΚΥΔ. Ξεπερνά κάθε έννοια ανταγωνιστικής ελευθερίας και κάθε όριο ομαλής λειτουργίας του έργου ο συντονιστής, που έχει επιφορτιστεί με την αξιολόγηση των ΚΥΔ, να είναι ταυτόχρονα ανταγωνιστής και μάλιστα τόσο εμπαθής κατά των ΚΥΔ που δεν υποτάσσονται στις επιθυμίες του, που ευθέως στρέφεται εναντίον τους, με παραπλανητικές και συκοφαντικές συχνά ανακοινώσεις και με κατευθυνόμενα, αν όχι καλοπληρωμένα «ρεπορτάζ» και με διαφήμιση παντού.

Όσον αφορά  την εχεμύθεια και την εμπιστευτικότητα με την ιδιότητά του ως συντονιστής και παρέχοντας  σ’ αυτόν πρόσβαση στα δεδομένα των παραγωγών όλης της χώρας,  ανεξάρτητα σε ποιο ΚΥΔ ανήκουν οι παραγωγοί, ο μεγαλομέτοχος του, Neuropublic AE, που είναι ο τεχνικός σύμβουλος του ΟΠΕΚΕΠΕ, μοιράζει στοιχεία όπου επιθυμεί και όπου τον συμφέρει.

Ειδικά τη φετινή περίοδο αποστέλλουν νυχθημερόν λίστες παραγωγών με τηλέφωνα σε νεοπροσληφθέντες υπαλλήλους, απαιτώντας να προβαίνουν σε χιλιάδες τηλεφωνήματα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Είναι τόσο μεγάλη η λαχτάρα τους για τηλέφωνα που έχουν αποστείλει τις ίδιες λίστες σε διαφορετικά άτομα με αποτέλεσμα να δέχονται οι παραγωγοί πολλαπλά τηλεφωνήματα την ίδια ημέρα και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Ο πρώτος που δεν τηρεί την υποχρέωση της δέσμευσης περί ανταγωνισμού, εμπιστευτικότητας και εχεμύθειας είναι ο ίδιος ο φορέας συντονισμού.

ΑΡΘΡΟ 3

Από την παρ i έως την παρ xxviii (28 παραγράφους)  περιγράφονται οι υποχρεώσεις του ΚΥΔ   προς τον ΟΠΕΚΕΠΕ οι  οποίες περιέχονται  και στη σύμβαση που θα υπογράψουμε με αυτόν και οι οποίες βεβαίως ουδεμία σχέση έχουν με τον φορέα συντονισμού. Άρα , προς τι η ενσωμάτωσή τους και στη σύμβαση με τον Φορέα Συντονισμού ;

ΑΡΘΡΟ 4

Παρ. 1

Ο φορέας συντονισμού κατά τα τρία έτη λειτουργίας του όχι μόνο δεν διασφαλίζει την συμμόρφωση, αλλά είναι αυτός που ευθύνεται για τη νόθευση και τη στρέβλωση της διαδικασίας.

Μερικά Παραδείγματα «Διασφάλισης»:

1.Προσπάθησε να λειτουργήσει σε αγαστή συνεργασία με τον μεγαλομέτοχό του (Τεχνικό σύμβουλο του ΟΠΕΚΕΠΕ) μια εφαρμογή CRM,  με την οποία οι φιλικές πύλες της GAIA θα είχαν πρόσβαση στις αιτήσεις των παραγωγών καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους, ανεξαρτήτως του γεγονότος , ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ απαγόρευε την πρόσβαση  αυτή.  Επιπλέον,  θα χρησιμοποιούσαμε χάρτες και στοιχεία  των παραγωγών που βρίσκονταν  στη βάση δεδομένων  του ΟΠΕΚΕΠΕ  και  θα ενημερώναμε  τους  παραγωγούς, ότι θα άνοιγε η   διαδικασία   παραλαβής  των αιτήσεων νωρίτερα, πριν  δηλαδή  την  επίσημη  έναρξη από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ώστε να υπάρχει  προβάδισμα για τις φιλικές πύλες.  Θα χρησιμοποιούταν δηλαδή  το  παράλληλα  αυτό σύστημα   για  την παραλαβή  των αιτήσεων   και στη συνέχεια  με  την επίσημη έναρξη  της  διαδικασίας από τον ΟΠΕΚΕΠΕ  θα  αποστέλλονταν  οι  αιτήσεις  των παραγωγών   από  το ένα  σύστημα  στο άλλο, αφού ο μεγαλομέτοχος του  φορέα  συντονισμού  «NEUROPUBLIC AE»  γνώριζε τις προδιαγραφές  του  συστήματος  του ΟΠΕΚΕΠΕ ως ανάδοχος    τα τελευταία χρόνια και  άρα   τεχνικά   μπορούσε να  το  υλοποιήσει.  Η χρήση όμως δεδομένων  του ΟΠΕΚΕΠΕ από τον Φορέα Συντονισμού, είναι ευθέως παράνομη.

2. Δημιούργησαν και ανέπτυξαν  νέες «εικονικές» υπηρεσίες που αφορούν το ΠΑΑ και αν συνάπταμε συμβάσεις μαζί τους, μας διασφάλιζαν  περισσότερες ευκολίες αφού θα χρησιμοποιούσαν τη βάση δεδομένων του ΟΠΕΚΕΠΕ μέσω της NEUROPUBLIC AE  για να έρχονται συμπληρωμένα όλα τα στοιχεία με αντάλλαγμα υπέρογκα κόστη. Στην πραγματικότητα πουλούσαν την υπηρεσία Νέων Γεωργών του Υπουργείου που διατίθενται δωρεάν. Παρόμοια έπραξαν και με τα Βιολογικά. Και επειδή πολλοί   αντιλήφθηκαν ότι η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, για να δικαιολογήσουν την σύμβασή τους μέσω του γνωστού μεγαλομετόχου (τεχνικού συμβούλου του ΟΠΕΚΕΠΕ) υπέκλεψαν τα στοιχεία της βάσης του ΟΠΕΚΕΠΕ και απέστειλαν τα μηνύματα με τα ακριβή ποσά, που δήθεν θα εισέπρατταν  οι παραγωγοί. Τελείως παραπληνητικά.

Παρ. 2

Ζητάμε την απάλειψη της παραγράφου, διότι, εφόσον ανταποκρινόμαστε στο ΣΔΕΠΥΑΠ με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, γιατί να αφεθούμε στις επιθυμίες του ιδιώτη;

Αυτό αποτελεί μέσο πίεσης από το συντονιστή, τακτική που εφάρμοζε συχνά τα τρία τελευταία έτη. Η δυνατότητα διακοπής της πρόσβασης είναι θέμα του ΟΠΕΚΕΠΕ, που είναι θεσμός και όχι του ιδιώτη, που είναι και συγχρόνως ανταγωνιστής.

Εκτός των άλλων, όπως είναι κακογραμμένο, ακόμη και να υπογράψει το ΚΥΔ επαφίεται στις θέληση του συντονιστή για το αν θα υπογράψει ο ίδιος για να λάβει πρόσβαση στο σύστημα του ΟΠΕΚΚΕΠΕ!!!

Οι παρ.3, 4, 5, 13α, 18, 19 συνιστούν οσμή σκανδάλου.

Ζητάμε να σταματήσει η κοροϊδία!

Ο Φορέας  Συντονισμού και κατά  σύντμηση Φ/Σ  δεν έχει το κατάλληλο προσωπικό, τον εξοπλισμό  και  την τεχνική επάρκεια να υλοποιεί τα αναγραφόμενα στις συγκεκριμένες παραγράφους. Εάν  κάνετε  χρήση  της δυνατότητας  που απορρέει από την παρ 14,  θα διαπιστώσετε   αν έχει μηχανογραφικό σύστημα.

Ο ΦΣ είναι εταιρεία-όχημα που χρησιμοποιεί ο τεχνικός σύμβουλος του ΟΠΕΚΕΠΕ για να    εκμεταλλεύεται το λογισμικό που έχει πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος δύο φορές. Μία στον ΟΠΕΚΕΠΕ και μία στα ΚΥΔ.

Έχουν παραχωρηθεί σκόπιμα υπηρεσίες, όπως η υποδοχή των αιτήσεων, μόνο για το διάστημα της παραλαβής των αιτήσεων,  χωρίς νόμιμη διαδικασία, στον τεχνικό σύμβουλο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Με αυτή του την ιδιότητα χρησιμοποιεί δωρεάν και ανεξέλεγκτα, τη βάση δεδομένων, το λογισμικό και τους πόρους του συστήματος για να κάνει δουλειές εκατομμυρίων, χρησιμοποιώντας το συντονιστή που στην ουσία δεν έχει κανένα ρόλο.

Το οξύμωρο είναι ότι οι περισσότερες υπηρεσίες καλύπτονται από την σύμβαση που έχει ο ΟΠΕΚΕΠΕ με τον τεχνικό σύμβουλο.

Πιο αναλυτικά:

Παρ. 3

Εμείς γνωρίζουμε ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ διενεργεί διεθνή ηλεκτρονικό διαγωνισμό 1.500.000 για την δημιουργία λογισμικού υποδοχής των αιτήσεων το οποίο παρέχει  πρόσβαση στα ΚΥΔ αλλά και στους παραγωγούς που ενδιαφέρονται για απ’ ευθείας (online) υποβολή στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Όλοι καταχωρούμε τις αιτήσεις των παραγωγών στο σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ, επομένως παρακαλούμε να μας εξηγήσετε  Πώς έχει πρόσβαση  ο ΦΣ στη βάση δεδομένων του ΟΠΕΚΕΠΕ; Που οδηγούνται οι αιτήσεις και κυρίως γιατί να χρειάζεται «ενσωμάτωση»; Πριν το 2014 δεν υπήρχαν online αιτήσεις;

Παρ. 4

Δεν χρειάζεται να μας στείλει καμία αναφορά, αφού  συνδεόμαστε στο link του ΟΠΕΚΕΠΕ και τις κατεβάζουμε.

Οι διασταυρωτικοί έλεγχοι καλύπτονται από τη σύμβαση του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Δεν είναι δυνατόν ο Οργανισμός Πληρωμών κ Ελέγχου να μην είναι σε θέση να κάνει ελέγχους. Πρόκειται για κατάλυση του κράτους! Ο φορέας επιχειρεί να υποκαταστήσει τον Οργανισμό.

Τους ίδιους ακριβώς ελέγχους πραγματοποιεί ο οργανισμός πολλές φορές, μετά την παραλαβή των αιτήσεων.

Δηλαδή από το πρόγραμμα του ΟΠΕΚΕΠΕ τρέχουν οι διασταυρωτικοί με προδιαγραφές του οργανισμού που είναι το δύσκολο και το εύκολο που είναι οι αναφορές ανά ΚΥΔ το αναθέτει σε κάποιον που δεν έχει καν την δυνατότητα να το κάνει και το αναθέτει και αυτός στον μεγαλομέτοχό του, που είναι ο τεχνικός σύμβουλος του ΟΠΕΚΕΠΕ και ο ίδιος που κατασκεύασε το λογισμικό του οργανισμού για τους διασταυρωτικούς. Είναι προφανές ότι  διασπά σκόπιμα,  με την ανοχή του οργανισμού , μία εργασία σε 2 για να την πληρώνεται δύο φορές.

Είναι σαν να αγοράζεις ένα αυτοκίνητο και όταν  προσέρχεσαι να το παραλάβεις ,  να  λείπουν οι τροχοί και να σου ζητάει ο πωλητής να πας σε διπλανό μαγαζί να τους παραλάβεις και όταν πας να σου απαιτούν για τους τροχούς χρήματα 5.5 φορές πάνω από το αυτοκίνητο.

Όταν τρέχει ο διασταυρωτικός έλεγχος παράγει κάποια αποτελέσματα που λέγονται λάθη. Αυτά τα λάθη χρόνια τώρα και προ ίδρυσης ΟΠΕΚΕΠΕ παράγονται ανά φορέα. Το 2017 προσπαθούμε να ανακαλύψουμε τον τροχό. Αν δεν μπορεί ο ίδιος ο οργανισμός να το κάνει ανά φορέα, να μας τα δίνει συνολικά και θα το κάνουμε εμείς.

Ας σταματήσει   επιτέλους η κοροϊδία!!

Παρ. 5

Ο φορέας συντονισμού δεν έχει κανένα μηχανογραφικό σύστημα. Είναι προφανές ότι χρησιμοποιεί το μεγαλομέτοχό του, (τεχνικό σύμβουλο του ΟΠΕΚΕΠΕ) και την ιδιότητά του για να μεταφέρει τις αιτήσεις από τον Πειραιά στην  οδό  Δομοκού.

Το ερώτημα παραμένει: Γιατί για 4 μήνες οι αιτήσεις οδηγούνται στο IDC στον Πειραιά και χρειάζεται καθημερινή διαδικασία μεταφοράς στο IDC του ΟΠΕΚΕΠΕ, και δεν μεταφέρονται απ’ ευθείας;

Μήπως το IDC στον Πειραιά είναι το σύστημα ασφαλείας που έχει πληρωμένο ο ΟΠΕΚΕΠΕ και διατηρείται όλο το σύστημά του ως ασφάλεια σε περίπτωση που καταστραφεί για οποιοδήποτε λόγο του ΟΠΕΚΕΠΕ;

Αν χρειάζονταν πράγματι τέτοιο σύστημα, από ποια διαγωνιστική διαδικασία προέκυψε ανάδοχος ο ΦΣ ή ο μεγαλομέτοχός του;

Πώς αυτό συμβαίνει μόνο για 4 μήνες που διαρκεί η παραλαβή και μετά μεταφέρονται όλα στον ΟΠΕΚΕΠΕ;

Στις τεχνικές προδιαγραφές της προκήρυξης στο διεθνή ηλεκτρονικό διαγωνισμό αναφέρεται ρητά ότι το λογισμικό θα εγκατασταθεί στο IDC του ΟΠΕΚΕΠΕ ή όπου αλλού υποδειχθεί. Έχει επίσημα υποδειχθεί να εγκατασταθεί κάπου αλλού και με ποια διαδικασία;

Παρ. 13α

Με βάση τα παραπάνω είναι προφανές και πολύ εύκολο να διαπιστωθεί ότι τις περισσότερες υποχρεώσεις που αναλαμβάνει ο ΦΣ μέσα από την σύμβαση του ΟΠΕΚΕΠΕ, τις έχει εκχωρήσει στον μεγαλομέτοχό του (τεχνικό σύμβουλο του ΟΠΕΚΕΠΕ) και με αυτό τον τρόπο ο σύμβουλος πληρώνεται για τις ίδιες υπηρεσίες από δύο μέρη. Από τον Έλληνα φορολογούμενο και από τους αγρότες.

Με απλά λόγια: Μήπως όλο αυτό το κύκλωμα έχει στηθεί για να κάνει business εκατομμυρίων ο φορέας και ο μεγαλομέτοχός του; Ποια πραγματική υποστήριξη μας παρέχει και για ποιον λόγο θα πρέπει να υπογράψουμε μαζί του μια σύμβαση που μας μετατρέπει σε εισπρακτικά του κέντρα;

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που πρόσφατα υπέγραψε η ηγεσία του ΥπΑΑΤ, ως ΚΥΔ έχουμε νομική αυτοτέλεια. Αυτό σημαίνει ότι είμαστε ανεξάρτητοι φορείς και πως μπορούμε να διαπραγματευτούμε απ’ ευθείας με τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Σ’ αυτόν αναφερόμαστε και αυτός μας ελέγχει. Εμείς εγγυόμαστε σε απόλυτο βαθμό την ορθή καταχώρηση των αιτήσεων και την καλή λειτουργία – ολοκλήρωση του όλου έργου. Τα υπόλοιπα είναι εκ του περισσού και εκ του πονηρού.

Παρ. 18, 19.

Είναι προφανές ότι αυτά καλύπτονται από τη σύμβαση του ΟΠΕΚΕΠΕ με τον Τεχνικό του σύμβουλο και ότι δεν αφορούν  τα ΚΥΔ και πολύ περισσότερο το ΦΣ που δεν έχει και την ικανότητα να το πράξει.

Οι Παρ. 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 22, 23 δεν αφορούν τα ΚΥΔ, αλλά το ΦΣ με τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Παρ. 20,21.

Δεν χρειαζόμαστε καμία υποστήριξη από το ΦΣ για να κάνουμε την δουλειά που γνωρίζουμε χρόνια, να υποστηρίζουμε τον αγρότη.

Δεν το έπραξε στο παρελθόν, δεν θα το πράξει και στο μέλλον.

Παρ. 24.

Ζητάμε πρώτα να τις αναλαμβάνει, εφόσον επιθυμεί, όμορο ΚΥΔ.

Παρ. 25.

Δεν ζητάμε τίποτα από αυτά. Για να πιστοποιηθούμε ως ΚΥΔ, καταθέσαμε την υποδομή μας και τον εξοπλισμό μας και αν μας ζητηθεί κάτι άλλο μπορούμε να το παρέχουμε. Δεν τα χρειαζόμαστε.

Νομίζουμε   ότι η αποσφαλμάτωση έχει απομυθοποιηθεί πλήρως. Γνωρίζουν όλοι ποιος την κάνει και δεν χρειαζόμαστε κανένα λογισμικό.

Ούτε οδηγίες χρειαζόμαστε.

Ούτε Σεμινάρια.

Ούτε νέα εργαλεία χρειαζόμαστε από το συντονιστή.

Καλυπτόμαστε πλήρως από τις οδηγίες του ΟΠΕΚΕΠΕ Για ό,τι για ότι αφορά τα νέα εργαλεία είμαστε σε θέση να προσφέρουμε στο συντονιστή, ότι εργαλείο θέλει και σε φιλική τιμή.

Το σύστημα προετοιμασίας της ΑΕΕ δεν είναι άλλο από το crm που έχουμε καταγγείλει. Αφού αποκαλύφθηκε, έρχεται να το πουλήσει σε όλους για την υπογραφή της σύμβασης και μετά να ανοιγοκλείνει την πρόσβαση ανάλογα με τις  επιθυμίες του .

Του παραχωρεί ο τεχνικός σύμβουλος το λογισμικό της ΑΕΕ, που πλήρωσε ο Έλληνας φορολογούμενος για να κατασκευάσει και με μικροαλλαγές θέλει να το προσφέρει ως πληροφοριακό σύστημα προετοιμασίας.

ΑΡΘΡΟ 5

Πραγματικά υποκλινόμαστε. Τα δικαιώματα δεν τα έχουν ανακαλύψει ακόμη ούτε οι πιο σκληροί του ΔΝΤ.

Μας παρουσιάζεται ένας φορομπηχτικός τιμοκατάλογος, λες και είναι νέο ασφαλιστικό! Βάζουν απροκάλυπτα το χέρι στην τσέπη του παραγωγού και αντί να μειώσουν τις απαιτήσεις τους, στις εικονικές υπηρεσίες που προσφέρουν, τις αυξάνουν!!!

Ενώ ομολογούν ότι το πρασίνισμα δεν είναι δικαιώματα, με ένα μπακαλίστικο τρόπο, σαν τον γνωστό πολλαπλασιαστή, τα μετατρέπουν σε δικαιώματα για να αυξήσουν κατά 50% τα έσοδά τους.

Το κόστος δεν υπολογίζεται με βάση τις «παρεχόμενες» υπηρεσίες, αλλά ανάλογα με την επιδότηση του παραγωγού.

Παράδειγμα:

Υπάρχει παραγωγός που έχει δυο αγροτεμάχια και εισπράττει 20.000 ευρώ δικαιώματα. Η δήλωση του διαρκεί 10 λεπτά και πληρώνει 20 ευρώ.

Υπάρχει παραγωγός που έχει 700 αγροτεμάχια και η δήλωσή του διαρκεί 3 ημέρες. Ο παραγωγός αυτός δεν έχει δικαιώματα ασχολείται με αρωματικά και κηπευτικά και πληρώνει 1 ευρώ!!!!

Ο παραγωγός πουλάει τα νωπά προϊόντα με 6μηνη επιταγή, προσπαθεί το κράτος να νομοθετήσει υποχρεωτικά εξόφληση για 2 μήνες και ζητάει ο ΦΣ  για παροχή "εικονικών" υπηρεσιών εξόφληση, σε 20 ημέρες

Πρέπει όλο το άρθρο να  διαγραφεί.

ΑΡΘΡΟ 8

Δεν αρκεί που νοθεύει τον ανταγωνισμό μέχρι το 2020. Προσπαθεί με αυτό τον τρόπο να συνεχίσει και το μονοπώλιο διατηρώντας τα κέρδη που απολαμβάνει και στην επόμενη προγραμματική περίοδο.

Δηλαδή μας υποχρεώνετε να υπογράψουμε   αναγκαστικά με μια νεόκοπη εταιρεία, που δεν προσφέρει τίποτα, για να ζητήσουμε την άδειά της αν θα συμμετέχουμε ανταγωνιστικά στην επόμενη προγραμματική περίοδο!

Για να καταλάβετε το μέγεθος της απάτης αρκεί να δείτε την κερδοφορία παρατηρώντας την πορεία της εταιρείας και του ανθρώπου που κρύβετε πίσω από όλα αυτά.

Είναι ο τεχνικός σύμβουλος του ΟΠΕΚΕΠΕ, NEUROPUBLIC A.E..

Το 2006 πραγματοποιούσε τζίρο 800 χιλιάδες ευρώ, με ισχνή κερδοφορία.

Το 2016 πραγματοποιεί τζίρο 7.8 εκατομμυρίων με κέρδη τα 3 εκατομμύρια.

Σε ένα χρόνο έφτιαξε κτήριο χωρίς δανεισμό, κάνει τον εκδότη εφημερίδας μαζεύοντας δεκάδες δημοσιογράφους και όλα αυτά χωρίς να βάλει 1 ευρώ από την τσέπη του. Κάνει business με τα λεφτά του αγρότη.

Οι αγρότες με το ζόρι τα βγάζουν πέρα και έρχεται ο μηχανογράφος με την ανοχή όλων και τις χαριστικές συμβάσεις να πλουτίζει.

Ας σταματήσει λοιπόν ο εμπαιγμός.

Από την περασμένη εβδομάδα το Agronews έγραφε: 

Αναβρασμός για την αποκιακή σύμβαση στο ΟΣΔΕ, οργή από τους μελετητές
Στον ίδιο παρονομαστή δείχνει να επιστρέφει η υπόθεση των δηλώσεων ΟΣΔΕ μετά την αποικιοκρατική σύμβαση την οποία καλούνται να υπογράψουν τα Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων με τον γνωστό φορέα συντονισμού του έργου, μια σύμβαση η οποία, σκιαγραφώντας εκ νέου ανύπαρκτες υπηρεσίες μεταφέρει το κόστος τους στις πλάτες των δικαιούχων ενισχύσεων αγροτών.


Με τη διαδικασία υποβολής των αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης να έχει ξεκινήσει, οι εξελίξεις των τελευταίων ωρών κάνουν πολλούς να αναρωτιούνται…  ποιος αλήθεια κυβερνάει αυτόν τον τόπο! Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου που με συνέντευξη τύπου πριν από λίγες μέρες περιέγραφε μια τελείως διαφορετική κατάσταση, διαβεβαιώνοντας ότι το ΟΣΔΕ επιστρέφει σπίτι του ή ένα αφανές κέντρο επιτήδειων που έχει στήσει μια μηχανή σε βάρος του αγροτικού κόσμου;

Σε κάθε περίπτωση, ο δούρειος ίππος της όλης υπόθεσης, από τη στιγμή που η πολιτική βούληση περί άλλων τυρβάζει, θα πρέπει να αναζητηθεί σε κάποιους από τους πάνω ορόφους της οδού Δομοκού 5, όπου οι κρατούντες έχουν βρει τον τρόπο να φέρνουν τα πράγματα στα μέτρα των «εργολάβων».

Τελευταία πράξη στο… δράμα του ΟΣΔΕ το τελεσίγραφο προς τα Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων να υπογράψουν με το πιστόλι στον κρόταφο μια σύμβαση της οποίας μέχρι πριν από λίγες ώρες δεν είχαν γνώση και την οποία φρόντισε να συντάξει με κάθε λεπτομέρεια ως εις εκ των συμβαλλομένων, αγνοώντας επιδεικτικά τη θέση, το έργο και τις δυνατότητες του αντισυμβαλλόμενου, κυρίως όμως τις τα αντικειμενικά περιθώρια των υπόχρεων σε δηλώσεις αγροτών οι οποίοι υποχρεώνονται για μια ακόμα φορά σε ένα βαρύ τίμημα, χωρίς να ερωτηθούν και χωρίς να εξετάζεται αν μπορούν.

Η επίμαχη σύμβαση την οποία καλούνται να υπογράψουν ιδιώτες γεωπόνοι μελετητές και συνεταιριστικές οργανώσεις που διατηρούν Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων έχε ως ακολούθως:

ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΝΙΑΙΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΟΣΔΕ 2017-2020 


Ως 29 Μαρτίου η υπογραφή των συμβάσεων

Ολιγοήμερη παράταση, μέχρι τις 29 Μαρτίου ανακοίνωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ για την υπογραφή των συμβάσεων.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής:   

Σε συνέχεια της από 21/03/2017 ανακοίνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ σχετικά με την υπογραφή των συμβάσεων ΟΠΕΚΕΠΕ/ΚΥΔ και ΚΥΔ/Φορέα Συντονισμού και Τεχνικής Υποστήριξης ΚΥΔ, ανακοινώνουμε παράταση της προθεσμίας υπογραφής των συμβάσεων μέχρι τις 29/03/2017.

Κατά τα λοιπά ισχύει η προηγούμενη ανακοίνωσή μας.



ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ ΚΑΙ ΠΕΦΑ σε κοινή διαμαρτυρία  την Τρίτη 28 Μαρτίου

Ανοιχτή πρόσκληση προς τις ∆ιοικήσεις όλων των ΚΥ∆ - ΠΥΛΩΝ µελών της ακόµα και αυτών που πρόσκεινται στη ίδια την εταιρεία GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ Α.Ε. απευθύνει µε σχετική ανακοίνωσή της, που υπογράφει ο Γιώργος Ανέστης, η Νέα ΠΑΣΕΓΕΣ την Τρίτη 28 Μαρτίου 2017 και ώρα 11:30 π.µ. στο Ξενοδοχείο Wyndham Grand, Αθήνα, προκειµένου, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται «να αποτρέψουµε την αποικιοκρατική σύµβαση που ευθέως στρέφεται ενάντια στα συµφέροντα των παραγωγών και στην νοµική αυτοτέλεια των ΚΥ∆».Παράλληλα µε την ίδια διατύπωση αλλά δική της ανακοίνωση την ίδια πρόσκληση απευθύνει και η ΠΕΦΑ.

Η ανακοίνωση της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ

Αθήνα, 23 Μαρτίου 2017

Ανοιχτή Πρόσκληση

Προς:

ΟΛΑ ΤΑ ΚΥΔ - ΠΥΛΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΝΙΑΙΑΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ

«Η δικαιοσύνη βρίσκεται ανάμεσα στην υπερβολική επιείκεια και την ανθρώπινη σκληρότητα», είπε ο διαφωτιστής Ντενί Ντιντερό. Ποια δικαιοσύνη, λοιπόν, μπορεί να υπάρχει ανάμεσα στην όχι απλά υπερβολικά επιεική, αλλά σκανδαλωδώς χαριστική προς τη GAIA σύμβαση απ' τη μια και στη σκληρότητα του καταναγκασμού των ΚΥΔ να λειτουργήσουν ωσάν οι φοροεισπράκτορες της εταιρείας από την άλλη;

Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο από τις 15 Μαρτίου 2017 να έχει αρχίσει η υποβολή των αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης και ο ΟΠΕΚΕΠΕ να μην έχει λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την ορθή και ομαλή διεξαγωγή του έργου, μετά από τόσες εξαγγελίες και δεσμεύσεις τόσο της Διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ , όσο και της ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ περί εξορθολογισμού της διαδικασίας υποβολής της αίτησης ενιαίας ενίσχυσης από το έτος 2017 και έπειτα. Επιπροσθέτως δε, να ζητείται από όλα τα ΚΥΔ να συμβληθούν με τον Φορέα Συντονισμού, αναλαμβάνοντας υποχρεώσεις έναντι αυτού και υποχρεώνοντας τα να εισπράττουν για λογαριασμό τους έως και το ποσό των είκοσι ευρώ ανά αίτηση, αλλά και να παραδίδουν εγγυητικές επιστολές πληρωμής προς τον Φορέα Συντονισμού κατώτατου ύψους 1000 ευρώ. Και όλα αυτά να πρέπει να γίνουν άμεσα υπό την απειλή ότι αν δεν υπογραφεί η σχετική σύμβαση με τον Φορέα Συντονισμού θα διακοπεί η πρόσβαση στο πρόγραμμα υποβολής ΕΑΕ 2017.

Δυστυχώς η Διοίκηση για ακόμη μια φορά εις βάρος τόσο των συνεταιριστικών οργανώσεων, αλλά κι όλων των ΚΥΔ, όσο και των ίδιων των παραγωγών, παραβιάζει την αρχή της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης και της χρηστής διοίκησης και μετατρέπει το έργο του ΟΣΔΕ σε μέσο κερδοφορίας μιας ιδιωτικής εταιρίας, επιβάλλοντας ένα επιπλέον «χαράτσι» στους παραγωγούς μέσω των ΚΥΔ και της υποχρεωτικότητας της εν λόγω σύμβασης.

Χαράτσι «Αβέ Αξεσή» για τη ...διασκέδαση του σουλτάνου!!! Μόνο οι Οθωμανοί είχαν ανάλογες απαιτήσεις απ' τους υπόδουλους ραγιάδες. Και μόνο οι Πασάδες ήθελαν να τους προσκυνάμε.

Ας είμαστε ξεκάθαροι όμως :

Δεν υποκύπτουμε σε εκβιασμούς.

Δεν προσκυνάμε κανέναν αφέντη.

Δεν υπογράφουμε τη θανατική μας καταδίκη.

Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη.

Είμαστε αυτοί που με κόπο και προσωπικές θυσίες στηρίξαμε τους παραγωγούς σε δύσκολες εποχές.

Είμαστε αυτοί που δώσαμε στο πλευρό τους τον καλό αγώνα για να μη χαθούν οι επιδοτήσεις που τώρα θα υποβάλουν Αίτηση για να πάρουν ξανά.

Είμαστε αυτοί που τους στηρίζουμε σε όλες τις δράσεις, στην ίδια την παραγωγή τους.

Είμαστε αυτοί που επί δεκαετίες κάνουμε το έργο του ΟΣΔΕ.

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν «αλεξιπτωτιστή» να μας κλέψει την ιστορία, την προσφορά, τους αγώνες, τις αγωνίες, τον ιδρώτα μας.

Ο ιδρυτής της ΠΑΣΕΓΕΣ και πατριάρχης του Συνεταιριστικού Κινήματος στην Ελλάδα, ο Αλέξανδρος Μπαλτατζής, είχε πει: «Αλλοι ζουν για τις ιδεολογίες και άλλοι ζουν από τις ιδεολογίες».

Εμείς τις επιλογές μας τις κάναμε.

Προφανώς και η GAIA, μαζί με τους υπηρέτες της.

Τώρα, θα πρέπει και η αριστερή κυβέρνηση να επιλέξει: Θα ταχθεί υπέρ μιας εταιρίας ιδιωτικών συμφερόντων ή υπέρ του παραγωγού και του δημοσίου συμφέροντος;

Ζητάμε: Δικαιοσύνη. Αξιοπρέπεια. Σεβασμό. Νομιμότητα.

Οι παράλογες, εξωφρενικές και αντισυνταγματικές απαιτήσεις της GAIA δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτές.

Εκτιμούμε ότι αυτή η σκανδαλώδης σύμβαση θα επιστραφεί ως απαράδεκτη στην εταιρεία και πως η πολιτεία θα μεριμνήσει για τη διαφύλαξη του κύρους και των ίδιων της των αποφάσεων.

Δηλώνουμε ότι θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμά μας και θα προσφύγουμε στα αρμόδια όργανα τόσο της Πολιτείας, όσο και της Ε.Ε., προκειμένου να προστατεύσουμε την αυτοτέλεια των ΚΥΔ, αλλά πρωτίστως το εισόδημα των παραγωγών.

Καλούμε τη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ να εξηγήσει στη βάση ποιας λογικής εγκρίνει τέτοιες συμβάσεις.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ να διασφαλίσει τη διαφάνεια και να περιφρουρήσει τα όσα αποφάσισε και προ ημερών ανακοίνωσε.

Καλούμε τον Πρωθυπουργό της χώρας να τοποθετηθεί και να πράξει κατά νόμο και συνείδηση.

Για όλα τα παραπάνω:

Καλούμε τις Διοικήσεις όλων των ΚΥΔ - ΠΥΛΩΝ μελών μας ακόμα και αυτών που πρόσκεινται στη ίδια την εταιρεία GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ Α.Ε. την Τρίτη 28 Μαρτίου 2017 και ώρα 11:30 στο Ξενοδοχείο Wyndham Grand, Αθήνα, Πλατεία Καραϊσκάκη (Μεγάλου Αλεξάνδρου 2, τηλ 216 8009900 σε κοινή διαμαρτυρία προκειμένου να αποτρέψουμε την αποικιοκρατική σύμβαση που ευθέως στρέφεται ενάντια στα συμφέροντα των παραγωγών και στην νομική αυτοτέλεια των ΚΥΔ.

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ.

Γεώργιος Ανέστης Ο Πρόεδρος της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

 

Η ανακοίνωση της ΠΕΦΑ

Ανοιχτή Πρόσκληση

Προς: ΟΛΑ ΤΑ ΚΥΔ

Η ΠΕΦΑ καλεί τις Διοικήσεις όλων των ΚΥΔ την Τρίτη 28 Μαρτίου 2017 και ώρα 11:30 στο Ξενοδοχείο WYNDHAM Grand Athens (Πλατεία Καραϊσκάκη) για λήψη από κοινού απόφασης, προκειμένου να αποτρέψουμε την υπογραφή της αποικιοκρατικής σύμβασης που ευθέως στρέφεται ενάντια στα συμφέροντα των παραγωγών και στην νομική αυτοτέλεια των ΚΥΔ.

Εκπροσωπούμε την πλειοψηφία των Κέντρων Υποδοχής Δηλώσεων και την απόλυτη πλειοψηφία των παραγωγών της χώρας. Το κάλεσμά μας απευθύνεται προς κάθε κατεύθυνση, σαφώς και προς τους ανεξάρτητους φορείς υποδοχής, αλλά και προς τους εκπροσώπους των ΚΥΔ που συνεργάζονται ακόμη και με τον Συντονιστή. Τους καλούμε να έρθουν μαζί μας και από κοινού να δημιουργήσουμε τις συνθήκες εκείνες που θα μας επιτρέψουν απρόσκοπτα να συνεχίσουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στον Έλληνα αγρότη.

Δυστυχώς για ακόμη μια φορά εις βάρος όλων των ΚΥΔ, όσο και των Ελλήνων αγροτών, παραβιάζετε η αρχή της χρηστής διοίκησης και μετατρέπετε το έργο του ΟΣΔΕ σε μέοο κερδοφορίας, επιβάλλοντας επιπλέον "χαράτσι" στους ιιαραγωγούς μετατρέποντας τα ΚΥΔ σε εισπρακτικές εταιρίες για τρίτους.

Εκτιμούμε ότι αυτή η σκανδαλώδης σύμβαση θα επιστραφεί ως απαράδεκτη και πως η πολιτεία θα μεριμνήσει για τη διαφύλαξη του κύρους ακόμη και των ίδιων της των αποφάσεων.

Δηλώνουμε ότι θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμά μας, προκειμένου να προστατεύσουμε την αυτοτέλεια των ΚΥΔ, αλλά πρωτίστως το εισόδημα των παραγωγών.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ και τη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ να εξηγήσει στη βάση ποιας λογικής εγκρίνει τέτοιες συμβάσεις και να λάβει σαφή και ξεκάθαρη θέση ως προς τη νομιμότητα των συγκεκριμένων παροχών και μάλιστα επ' αμοιβή προς τον Φορέα Συντονισμού.

Τρίτη 28 Μαρτίου 2017,11:30 πμ. Ξενοδοχείο WYNDHAM Grand Athens (Πλατεία Καραϊσκάκη)

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

 

Πώς να συναινέσουμε σε εικονικές υπηρεσίες;

Τον προβληµατισµό της για το σχέδιο Σύµβασης ∆ιασφάλισης Επιπέδου Ποιότητας Υπηρεσιών και Ασφάλειας Πληροφορίας (Σ∆ΕΓΤΥΑΠ) µεταξύ του ΟΠΕΚΕΠΕ και των ΠΥΛΩΝ εκφράζει η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισµών Λακωνίας µε επιστολή της προς τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Η επιστολή έχει ως εξής:

Προς Πρόεδρο και Διοικητικό Συμβούλιο ΟΠΕΚΕΠΕ

Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Κέντρων Υποδοχής Δηλώσεων ΟΠΕΚΕΠΕ

Κοινοποίηση: κ. Β. Απόστολου/Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Σπάρτη, 23 Μαρτίου 2017 Αρ. Πρωτ. 297

Κύριοι,

Χθες απεστάλη στις Οργανώσεις μας σχέδιο Σύμβασης Διασφάλισης Επιπέδου Ποιότητας Υπηρεσιών και Ασφάλειας Πληροφορίας (ΣΔΕΓΤΥΑΠ) μεταξύ του ΟΠΕΚΕΠΕ και των ΠΥΛΩΝ μας, ως φορείς ΚΥΔ, προκειμένου να υπογράψουνε και στη συνέχεια να προσκομισθεί μαζί με τη σύμβαση συνεργασίας με τον Φορέα Συντονισμού και Τεχνικής Υποστήριξης, μέχρι την Παρασκευή 24/03/2017.

Ειδικότερα, μας καλούσαστε να υπογράψουμε σύμβαση με το Φορέα Συντονισμού, χωρίς να γνωρίζουμε το περιεχόμενο της όταν εσείς μας αποστείλατε την δική σας σύμβαση. Χωρίς να γνωρίζουμε συγκεκριμένα, το περιεχόμενο των υπηρεσιών, τον τρόπο που θα τις παρέχει. Πολύ περισσότερο δε, όταν υποψιαζόμαστε, ότι πρόκειται για υπηρεσίες εικονικές τις οποίες, όπως είναι αυτονόητο, δεν τις χρειαζόμαστε και ούτε τις αποδεχόμαστε.

Καλούμαστε σε διάστημα μόλις τριών (3) ημερών να μελετήσουμε Σύμβαση Διασφάλισης Επιπέδου Ποιότητας Υπηρεσιών και Ασφάλειας Πληροφορίας (ΣΔΕΠΥΑΠ), ένα πολύπλοκο και πολυσέλιδο νομικό κείμενο, στο οποίο μάλιστα με μία πρόχειρη ανάγνωση εντοπίσαμε λάθη και προχειρότητες (π.χ. Ως εκπρόσωπος του ΟΠΕΚΕΠΕ φέρεται ο πρώην Πρόεδρος αυτού κ. Μωυσίδης και όχι ο σημερινός, γίνεται αναφορά σε « Πύλες Α'», όταν με δική σας απόφαση έχουν μετατραπεί σε ΚΥΔ και όταν η εξίσωση των πυλών είναι γνωστή σε όλους κλπ.)

Σε συνέχεια όλων των παραπάνω δημιουργούνται όλα τα παρακάτω ερωτήματα και παρακαλούμε πολύ να μας απαντήσετε άμεσα:

Ί. Ποιες υπηρεσίες θα μας παρέχει η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ Α.Ε. για να. εισπράττουμε για λογαριασμό της 20 ευρώ ανά Αίτηση;

2. Ως ΚΥΔ, σύμφωνα με τη σχετική υπουργική απόφαση έχουμε νομική αυτοτέλεια. Πως διασφαλίζεται με μια τέτοια αποικιοκρατική σύμβαση;

3.Είναι δυνατόν να συναινέσουμε σε εικονικές υπηρεσίες ή σε υπηρεσίες που δεν τις χρειαζόμαστε;

4. Μπορούμε να νομιμοποιήσουμε το ανάλογα με την επιδότηση χαράτσι, αντί της πληρωμής για την όποια παρεχόμενη υπηρεσία;

5. Πως μας ζητάνε να δεχθούμε το δερβέναγα πάνω απ' το κεφάλι μας, όχι μόνο μέχρι το 2020, αλλά και για την επόμενη προγραμματική περίοδο, αφού μας ζητάνε να υπογράψουμε ότι για να έχουμε δικαίωμα να αναπτύξουμε συναφή δραστηριότητα θα πρέπει να πάρουμε την άδεια του Φορέα;

6. Πως θα υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια, το κύρος, την ιστορία, την προσφορά μας και τους παραγωγούς, αν υπογράψουμε αυτό το επαίσχυντο κείμενο;

7. Ποια δημοκρατική νομιμοποίηση υπάρχει σε μια σύμβαση που θέλει να μας μετατρέψει σε υπαλλήλους της GAIA, να εργαζόμαστε και μάλιστα αμισθί για αυτήν και να τις παραδίδουμε υπέρογκο ποσοστό από τα έσοδα της δικής μας εργασίας;

8. Πόσο λογικό μπορεί να είναι το υπουργείο να αποφασίζει να εκδιώξει την εταιρεία ιδιωτικών συμφερόντων από την πόρτα και ο ΟΠΕΚΕΠΕ να τη1/ επαναφέρει από το παράθυρο; Για ποιους λόγους μπορεί να συνέβη αυτό και ποια η δική μας θέση; Θα γίνουμε συνένοχοι;

9. Ως πότε θα πληρώνουμε «τρίτους» για να αυξάνουν τη δύναμη τους και να τη στρέφουν εναντίων μας;

10. Σας έχουμε ενημερώσει επανειλημμένως για την αφερεγγυότητα του «Φορέα Συντονισμού», ο οποίος οφείλει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, σε ΠΥΛΕΣ από την περασμένη περίοδο του 2016, που θα έπρεπε να έχει αποδώσει και έχουν ασκηθεί εναντίων του αγωγές.

11. Μας ζητάτε να υποκύψουμε στον εκβιασμό ή μήπως πρέπει σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων;

12. όπως σας έχουμε ενημερώσει με αλλεπάλληλα έγγραφα που σας έχουμε στείλει σε κάποιους από εμάς το GAIA έχει καταγγείλει την σύμβαση. Πως μας ζητάτε τώρα να συνεργαστούμε;

13. Ξέρετε καλύτερα από εμάς ότι δεν υπάρχει σύμβαση αλλά συμφωνητικό συνεργασίας ΟΠΕΚΕΠΕ - GAIA και από πουθενά δεν προκύπτει ότι το GAIA μπορεί να μας επιβάλλει αυτά που ισχυρίζεται στην σύμβαση που μας έστειλε.

14. Καταλαβαίνεται ότι δε θα δώσουμε σε κανένα GAIA το δικαίωμα ζωής ή θανάτου για τις επιχειρήσεις που εμείς διοικούμε και για τους παραγωγούς που υπηρετούμε. Και επίσης καταλαβαίνετε ότι σε δημοκρατικά ευνοούμενη πολιτεία τέτοια πράγματα δεν επιβάλλονται.

15. Τέλος σε καμιά δημοκρατικά διοικούμενη πολιτεία οτιδήποτε και να υπογραφτεί με το GAIA δεν είναι επτασφράγιστο μυστικό και με τη δημοσιοποίηση του δεν κινδυνεύει η ακεραιότητα και η ασφάλεια της χώρας .

Δώστε το λοιπόν στη δημοσιότητα.

Με εκτίμηση

Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΣ Λακωνίας

Νικόλαος Προκοβάκης


Εξηγήσεις για τις αποικιοκρατικές μεθοδεύσεις στο ΟΣΔΕ ζητά η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ

Άμεσες εξηγήσεις από τη Διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ και αποφασιστική παρέμβαση της Πολιτικής Ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ζητά η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ για την περιφρούρηση της νομιμότητας και της κοινής λογικής από αποικιοκρατικές μεθοδεύσεις ιδιωτικών συμφερόντων που διπλασιάζουν το ποσοστό κέρδους τους με την αρωγή του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Η επιστολή αναφέρει τα εξής:

«Η Διοίκηση του Οργανισμού, αφήνοντας πολλά ερωτηματικά για τα κίνητρα και τους στόχους της, «υιοθέτησε» σύμβαση έκτρωμα που υπαγόρευσε η GAIΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ Α.Ε. Και με την οποία ζητά από τα Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων, αφού την υπογράψουν, να καταργήσουν το ρόλο τους και να μετατραπούν σε εισπρακτικά κέντρα της εν λόγω εταιρείας, ώστε αυτή να συνεχίσει να βάζει το χέρι βαθιά στις τσέπες των παραγωγών -πολλαπλασιάζοντας τα κέρδη της.

Η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ καταγγέλλει ότι οι εισπράξεις αυτές θα γίνονται όχι με βάση το παρεχόμενο έργο, αλλά ανάλογα με το ύψος επιδότησης του κάθε αγρότη, κάτι που αποτελεί πραγματική «ληστεία» των παραγωγών που αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα. Με τον τρόπο αυτό όμως η εταιρεία διπλασιάζει το ποσοστό κέρδους της από 20 σε 40%, παρά την Κυβερνητική Πολιτική επί του θέματος, που θέλει την άμεση και αποτελεσματική μείωση του κόστους διαχείρισης των ενισχύσεων.

Το θράσος και η απληστία των εμπλεκόμενων, φθάνει στο σημείο να προσπαθούν να κλειδώσουν προς όφελός τους την ισχύ της σύμβασης μέχρι το 2030 (!!!), αποκλείοντας οποιονδήποτε άλλον όσο φθηνά και αν κατορθώσει να παρέχει την ίδια υπηρεσία.

Η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ χαρακτηρίζει την όλη μεθόδευση ως «αποθέωση του κρατικοδίαιτου ανταγωνισμού», που ουσιαστικά κατέστρεψε τη χώρα και έφερε τους Έλληνες στα χάλια που ζούμε.

Προφανώς το συνεταιριστικό κίνημα δεν πρόκειται να προσυπογράψει τη λεηλασία των Ελλήνων Αγροτών προς όφελος μιας εταιρείας, που μέσα σε τρία χρόνια προσπαθεί με κόλπα να αφαιμάξει το χώρο.

Η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ καλεί την Πολιτική Ηγεσία του ΥΠΑΑΤ και την Κυβέρνηση συνολικότερα να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να προστατέψουν τον Έλληνα Αγρότη ως οφείλουν, εφαρμόζοντας την πολιτική τους στο κλάδο. Δηλώνει ότι θα εξαντλήσει κάθε νόμιμο δικαίωμα και θα προσφύγει στα αρμόδια όργανα της Πολιτείας και της Ε.Ε., προκειμένου να προστατεύσει την αυτοτέλεια των Κέντρων Υποδοχής Δηλώσεων και το λιγοστό πλέον εισόδημα των παραγωγών.

Η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ καλεί τη Διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ να εξηγήσει στη βάση ποιας λογικής εγκρίνει και προωθεί τέτοιες συμβάσεις, που προκαλούν πολλές σκιές και υπόνοιες για συγκεκριμένα υψηλά ιστάμενα πρόσωπα του Οργανισμού.

Καλεί το σύνολο των Κέντρων Υποδοχής Δηλώσεων, να μην υποκύψουν στους ωμούς πλέον εκβιασμούς άλλα και τον Πρωθυπουργό, να τοποθετηθεί δημόσια και να παρέμβει κατά συνείδηση».


Ποιος εκχωρεί αυτά δικαιώματα;Να παραταθεί η υπογραφή των συμβάσεων μέχρι να διορθωθούν οι μονοπωλιακές συμπεριφορές ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επαγγελματιών Γεωπόνων  

«Με ποιόν συνεννοήθηκε η Gaia Επιχειρείν για την προτεινόμενη κοστολόγηση, από ποιόν εγκρίθηκε αυτή, πόσο αυξάνει το κόστος από αυτή, για ποιες ακριβώς παρεχόμενες υπηρεσίες ζητάει αυτή την αμοιβή, σε τι αποσκοπούν αυτές οι υπηρεσίες, γιατί αδυνατεί ο ΟΠΕΚΕΠΕ να προσφέρει τις αντίστοιχες υπηρεσίες» είναι μερικές από τις ερωτήσεις που θέτει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επαγγελματιών Γεωπόνων, με αφορμή την επιστολή της Gaia Επιχειρείν στα ΚΥΔ για υπογραφή μέχρι 24 Μαρτίου Σύμβασης συνεργασίας για τη συμπλήρωση και υποβολή ενιαίων αιτήσεων ενίσχυσης στα πλαίσια του ΟΣΔΕ 2017-2020.

Στην επιστολή, που υπογράφει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ευθύμης Ιακωβάκης, προς τον ΟΠΕΚΕΠΕ, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τους γεωπονικούς φορείς, μεταξύ άλλων ζητείται να δοθεί η δέουσα προσοχή στο τεράστιο πρόβλημα που δημιουργήθηκε από τέτοιου είδους συμπεριφορές και να δοθεί παράταση στην αποστολή των συμβάσεων μέχρι να διευκρινιστούν τα προβλήματα που ανακύπτουν από τα τετελεσμένα γεγονότα που επιβάλλει στα ΚΥΔ η προτεινόμενη σύμβαση από τη Gaia Επιχειρείν.

Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:

Θέμα: Σύμβαση συνεργασίας για την συμπλήρωση και υποβολή ενιαίων αιτήσεων ενίσχυσης στα πλαίσια του ΟΣΔΕ 2017-2020 των ΚΥΔ με GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Κύριοι

Η Gaia Επιχειρείν απέστειλε στις 21/03/2017 ώρα 5.12 μ.μ. στα ΚΥΔ προς υπογραφή μέχρι 24/03/2017, τη Σύμβαση συνεργασίας για τη συμπλήρωση και υποβολή ενιαίων αιτήσεων ενίσχυσης στα πλαίσια του ΟΣΔΕ 2017-2020.

Δεχόμενοι την έντονη ανησυχία, τους προβληματισμούς και την δυσφορία των μελών μας που δραστηριοποιούνται στα ΚΥΔ, σε σχέση με την Σύμβαση συνεργασίας για την συμπλήρωση και υποβολή ενιαίων αιτήσεων ενίσχυσης στα πλαίσια του ΟΣΔΕ 2017-2020 μεταξύ των ΚΥΔ και της “Gaia Επιχειρείν” σας στέλνουμε συνοπτικά τις απόψεις μας.

Γενικές Διαπιστώσεις.

Μελετώντας τη σύμβαση διαπιστώνουμε ότι, η “Gaia Επιχειρείν” επιβάλλει τους όρους της χωρίς να ρωτήσει κανέναν, ισχυροποιεί την θέση της χωρίς να διευκρινίζει από ποιες υπηρεσίες προκύπτει αυτό, αποκτά δεσπόζουσα θέση στην αγορά και μηδενίζει τον ανταγωνισμό για τα επόμενα χρόνια.

Ειδικότερες επισημάνσεις και ερωτήματα.

1. Άρθρο 3. Υποχρεώσεις Κέντρου Υποδοχής Δηλώσεων παρ. vii.

Υπογράφει την παρούσα σύμβαση συνεργασίας με τον Πιστοποιημένο Φορέα Συντονισμού και Τεχνικής Υποστήριξης για την εν γένει διαδικασία με την οποία περιγράφεται η μεταξύ τους σχέση για το χρονικό διάστημα 2017-2020.

Ερώτημα

Από πού προκύπτει η αναγκαιότητα υπογραφής της σύμβασης για το χρονικό διάστημα 2017-2020 και τι ακριβώς επιδιώκει η “Gaia Επιχειρείν”.

2. Άρθρο 5. Κοστολόγηση και Οικονομική Εκκαθάριση.

Με βάση τη με αριθ. πρωτ. 8008/22.1.2014 «Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Πιστοποίηση - Αναγνώριση Φορέων Α' Βαθμού, Φορέων Β' Βαθμού και Φορέα Συντονισμού στα πλαίσια του ΟΣΔΕ για τα έτη 2014-2020» του ΟΠΕΚΕΠΕ και σύμφωνα με το κατατεθέν σχέδιο κοστολόγησης του φορέα στον ΟΠΕΚΕΠΕ, το κόστος παροχής υπηρεσιών του φορέα προς το ΚΥΔ διαμορφώνεται πλέον ως εξής.

Ερώτημα

Με ποιόν συνεννοήθηκε η “Gaia Επιχειρείν” για την προτεινόμενη κοστολόγηση, από ποιόν εγκρίθηκε η προτεινόμενη κοστολόγηση, πόσο αυξάνει το κόστος η προτεινόμενη κοστολόγηση, για ποιες ακριβώς παρεχόμενες υπηρεσίες ζητάει αυτή την αμοιβή, σε τι αποσκοπούν αυτές οι υπηρεσίες, γιατί αδυνατεί ο ΟΠΕΚΕΠΕ να προσφέρει τις αντίστοιχες υπηρεσίες.

3. Άρθρο 5. Ανταγωνισμός.

Το ΚΥΔ υποχρεούται για χρονική περίοδο ενός (1) έτους μετά τη λήξη της παρούσας, να μην αναπτύξει δραστηριότητα παρόμοια ή συναφή προς το αντικείμενο της παρούσας, χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεση του φορέα.

Ερώτημα

Από πού αποκτά αυτή τη μονοπωλιακή εξουσία για τέτοιου είδους δεσμεύσεις και αποκλεισμούς, ποιος της εκχώρησε αυτό το δικαίωμα, με ποιόν συνεννοήθηκε.

Σας καλούμε να δείτε με τη δέουσα προσοχή το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργείτε από τέτοιου είδους συμπεριφορές, επιβολές και διαδικασίες.

Σας καλούμε επίσης να δώσετε παράταση στην αποστολή των συμβάσεων μέχρι να διευκρινιστούν τα προβλήματα που ανακύπτουν από τα τετελεσμένα γεγονότα που επιβάλλει στα ΚΥΔ η προτεινόμενη σύμβαση από τη Gaia Επιχειρείν.

Είμαστε στη διάθεσή σας να σας δώσουμε περαιτέρω εξηγήσεις καθώς και παρατηρήσεις για τις μέχρι τώρα υπηρεσίες της Gaia Επιχειρείν.

Ο Πρόεδρος

Ευθύμιος Ιακωβάκης

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία