BACK TO
TOP
Δικαιώματα

Με εγγραφή στο Ελαιοκομικό Μητρώο λήψη αποζημιώσεων

Όλοι οι ελαιοκαλλιεργητές οφείλουν να έχουν εγγραφεί υποχρεωτικά στο Ελαιοκομικό Μητρώο, προκειμένου να μπορούν να εισπράττουν την ενιαία κοινοτική ενίσχυση και τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ, καθώς επίσης να συμμετέχουν και να ενισχύονται μέσω κοινοτικών και εθνικών προγραμμάτων.

Με εγγραφή στο Ελαιοκομικό Μητρώο λήψη αποζημιώσεων

2
1

Αυτό υπενθυμίζει με ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, με σκοπό να ενημερώσει τους ελαιοπαραγωγούς σε ότι αφορά το Ελαιοκομικό Μητρώο και που επιθυμούν να υλοποιήσουν μία από τις ακόλουθες ενέργειες:

- Νέα αίτηση παραγωγού ο οποίος δεν έχει υποβάλλει ποτέ υπεύθυνη δήλωση στο Ελαιοκομικό Μητρώο

-Εγγραφή νέου τεμαχίου

-Κατάτμηση ή συγχώνευση τεμαχίου

-Διαφωνία με τα στοιχεία που αναγράφονται στο εκτυπωμένο ελαιοκομικό αλφαριθμητικά και χαρτογραφικά (σε αριθμό δέντρων, θέση, όρια, εμβαδόν)

-Διαγραφή τεμαχίου από το Ελαιοκομικό Μητρώο.

Ότι μπορούν να υποβάλλουν σχετικές αιτήσεις στην έδρα της αρμόδιας υπηρεσίας.

Στο Ελαιοκομικό Μητρώο εγγράφονται υποχρεωτικά όλοι οι καλλιεργητές ελιάς προκειμένου να εισπράττουν την ενιαία κοινοτική ενίσχυση και να μπορούν να συμμετέχουν και να ενισχύονται μέσω κοινοτικών και εθνικών προγραμμάτων.

Επίσης, η εγγραφή στο Ελαιοκομικό Μητρώο είναι απαραίτητη για την είσπραξη αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

19-10-2017 10:27BAΣΙΛΗΣ

Αυτό σημαίνει ότι χωρίς να έχεις ΟΣΔΕ, ενώ είσαι στο ελαιοκομικό μητρώο μπορείς να πάρεις αποζημιώσει λόγω παγετού κλπ? Μέχρι τώρα μας λέγανε ότι χωρίς ΟΣΔΕ δεν μπορείς. Παρακαλώ αποσαφηνείστε.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία