BACK TO
TOP
Δικαιώματα

Εκχώρηση επιδότησης Σχεδίων Βελτίωσης

Αναλυτικό ρεπορτάζ με όλα τα φλέγοντα θέματα που αφορούν την πρωτογενή παραγωγή στο 628o φύλλο της εφημερίδας Agrenda, που κυκλοφορεί το Σάββατο 25 Νοεμβρίου στα περίπτερα όλης της χώρας.

Εκχώρηση επιδότησης Σχεδίων Βελτίωσης

5
0
Διαβάστε μερικά από τα περιεχόμενα της εφημερίδας Agrenda
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
• Εξόφληση ζηµιών για τα λοιπά 2016 από ΕΛΓΑ µέσα στην εβδοµάδα  

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ• Όλα δείχνουν ότι πάει για το 2018 η προκήρυξη της Απονιτροποίησης  

ΕMΠΟΡΕΥMΑΤΑ• Κολληµένη στα 13-15 λεπτά η πατάτα από το Κάτω Νευροκόπι

Editoria

Για να µην λέµε πολλά, οι άνθρωποι της αγροτικής παραγωγής θα ήταν κάτι παραπάνω από ευχαριστηµένοι αν η σηµερινή κυβέρνηση µε τον αέρα της «πρώτης φοράς» που την διακατείχε έλυνε δύο θέµατα:
Πρώτον, το θέµα των δικαιωµάτων ενιαίας ενίσχυσης. ∆εύτερον, το θέµα της διάθεσης ως εγχώριων, εισαγόµενων αγροτικών προϊόντων

Την ανάγκη να αµβλυνθούν οι ανισότητες στις άµεσες ενισχύσεις προκύπτει από στοιχεία που έδωσε στη δηµοσιότητα ο ίδιος ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου (άρθρο στην Εφηµερίδα των Συντακτών 20/11/2017), σύµφωνα µε τα οποία, «η κατανοµή των δικαιωµάτων επέφερε σχεδόν παρανοϊκά αποτελέσµατα, όπως στους βοσκοτόπους στην ίδια περιφέρεια, στο ίδιο προϊόν, να είναι η ελάχιστη µοναδιαία αξία 3 ευρώ/στρ., η µέγιστη 1.300 ευρώ/στρ. και η θεωρητική 25 ευρώ /στρ. ή στις δενδρώδεις και στους αµπελώνες, όπου η ελάχιστη µοναδιαία αξία να είναι 4,42 ευρώ/στρ., η µέγιστη 1.459,15 ευρώ/στρ. και η θεωρητική 50 ευρώ/στρέµµα»

Το ίδιο ή και ακόµα πιο σηµαντική είναι η αποκατάσταση της «ισονοµίας» στον τρόπο λειτουργίας της αγοράς, µε αιχµή βέβαια, την «περιφρόνηση» της εγχώριας παραγωγής και την υποκατάσταση των αντίστοιχων προϊόντων µε εισαγόµενα, τα οποία ωστόσο, σε πλείστες περιπτώσεις διατίθενται ως ελληνικά.

Η διαδικασία αυτή εισέρχεται στο πεδίο της κατάφορης παρανοµίας και συνάµα αδικίας, όταν πρόκειται για εισαγωγές αιγοπρόβειου γάλακτος το οποίο αξιοποιείται για την παρασκευή Φέτας, δηλαδή Προϊόντος Ονοµασίας Προέλευσης (ΠΟΠ), δραστηριότητα η οποία, όχι µόνο αλλοιώνει το πνεύµα του ανταγωνισµού αλλά υπονοµεύει συστηµατικά το όνοµα και τη φήµη της πραγµατικής Φέτας.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία