BACK TO
TOP
Δικαιώματα

Ευελιξία για πάνω από 300 στρμ. στο πρασίνισμα

Δικαίωμα εξαίρεσης υπό προϋποθέσεις από το πρασίνισμα κατοχυρώνουν και τα αγροτεμάχια άνω των 300 στρεμμάτων βάσει της με τροποποιητικής απόφασης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τις άμεσες ενισχύσεις που πήρε ΦΕΚ.

Ευελιξία για πάνω από 300 στρμ. στο πρασίνισμα

4
0
Αυτό ισχύει για τις ενισχύσεις που θα καταβάλλονται από τώρα έως και το 2020.

Για παράδειγμα, ακόμα και αν μία έκταση ξεπερνά τα 300 στρέμματα, αν ποσοστό μεγαλύτερο του 75 % της αρόσιμης γης χρησιμοποιείται για την παραγωγή αγρωστωδών ή λοιπών ποωδών κτηνοτροφικών φυτών, ως γη υπό αγρανάπαυση ή για συνδυασμό των δύο, δεν είναι υποχρεωτική η αμειψισπορά.

Αναλυτικά το ΦΕΚ με τους νέους κανόνες άμεσων ενισχύσεων, βάσει των οποίων θα πληρωθούν τις ενισχύσεις του 2018 οι αγρότες

Συγκεκριμένα, η απόφαση αναφέρει:

Η παράγραφος 3 του άρθρου 27, αντικαθίσταται ως εξής:

«3. Με την επιφύλαξη του αριθμού των καλλιεργειών που απαιτούνται σύμφωνα με τις παραγράφους 1 και 2, τα ανώτατα όρια που ορίζονται στις παραγράφους 1 και 2 δεν εφαρμόζονται στις εκμεταλλεύσεις όπου αγρωστώδη ή λοιπά ποώδη κτηνοτροφικά φυτά ή γη υπό αγρανάπαυση ή καλλιέργειες κάτω από το νερό για σημαντικό μέρος του έτους ή για σημαντικό μέρος του κύκλου καλλιέργειας καλύπτουν άνω του 75 % της αρόσιμης γης.

Στις περιπτώσεις αυτές, η κύρια καλλιέργεια στην υπόλοιπη αρόσιμη έκταση δεν καλύπτει άνω του 75% της υπόλοιπης αυτής αρόσιμης γης, εκτός εάν η υπόλοιπη αυτή έκταση καλύπτεται από αγρωστώδη ή λοιπά ποώδη κτηνοτροφικά φυτά ή γη υπό αγρανάπαυση.

Επιπλέον, οι παράγραφοι 1 και 2 δεν εφαρμόζονται στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις:

όταν ποσοστό μεγαλύτερο του 75 % της αρόσιμης γης χρησιμοποιείται για την παραγωγή αγρωστωδών ή λοιπών ποωδών κτηνοτροφικών φυτών, καλλιεργείται με καλλιέργειες ψυχανθών, χρησιμοποιείται ως γη υπό αγρανάπαυση ή υπόκειται σε συνδυασμό των εν λόγω χρήσεων.

όταν ποσοστό μεγαλύτερο του 75 % της επιλέξιμης γεωργικής έκτασης αποτελεί μόνιμο βοσκότοπο, χρησιμοποιείται για την παραγωγή αγρωστωδών ή λοιπών ποωδών κτηνοτροφικών φυτών ή καλλιεργείται με καλλιέργειες κάτω από το νερό για σημαντικό μέρος του έτους ή για σημαντικό μέρος του κύκλου καλλιέργειας ή υπόκειται σε συνδυασμό των εν λόγω χρήσεων.

όταν ποσοστό μεγαλύτερο του 50 % των δεδηλωμένων εκτάσεων αρόσιμης γης δεν δηλώθηκε από τον γεωργό στην αίτηση ενίσχυσης του προηγούμενου έτους και εφόσον, βάσει των γεωχωρικών στοιχείων των αιτήσεων ενίσχυσης, προκύπτει ότι όλη η αρόσιμη γη καλλιεργείται με διαφορετική καλλιέργεια από εκείνη του προηγούμενου ημερολογιακού έτους.».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία