BACK TO
TOP
Δικαιώματα

Πιο απαιτητική φέτος η ενεργοποίηση των δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης

Περιθώριο μέχρι τις 15 Μαΐου έχουν οι δικαιούχοι επιδοτήσεων να ενεργοποιήσουν τα δικαιώματα τους. Οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών ξεκίνησαν τη διαδικασία της ενεργοποίησης η οποία και φέτος είναι πολύπλοκη καθώς οι δικαιούχοι χρειάζεται όχι μόνο να προσκομίζουν το Ε9 αλλά τα στοιχεία που αυτό εμφανίζει να συμφωνούν με εκείνα της δήλωσης καλλιέργειας.

Επιστρατεύονται και οι περιφέρειες για την αξιολόγηση Σχεδίων Βελτίωσης

3
4

 Κι όπου δεν υπάρχουν ιδιοκτησίες να εμφανίζονται ενοικιαστήρια. Επίσης, οι Ενώσεις χρειάζεται να σκανάρουν και να στείλουν σε ηλεκτρονική μορφή στον ΟΠΕΚΕΠΕ όλα τα δικαιολογητικά των δικαιούχων. Με αυτό το αιτιολογικό οι περισσότερες Ενώσεις εισπράττουν κάποια ποσά από τους δικαιούχους επιδοτήσεων. Φέτος ορισμένες Ενώσεις εισπράττουν  χαμηλά ποσά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, που κυμαίνονται μεταξύ 13 και 90 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ  ανάλογα με το ύψος των επιδοτήσεων που λαμβάνει κάθε δικαιούχος. Από την πλευρά τους οι αγρότες διαμαρτύρονται υποστηρίζοντας ότι η ενεργοποίηση θα έπρεπε να γίνεται δωρεάν και επικαλούνται τη σύμβαση που έχει υπογράψει η ΠΑΣΕΓΕΣ με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης η οποία σαφώς προβλέπει τη δωρεάν ενεργοποίηση των δικαιωμάτων του ΟΣΔΕ.
Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο πρόεδρος της Ένωσης Ηρακλείου Ανδρέας Στρατάκης είπε ότι η συνεταιριστική οργάνωση δεν έχει ορίσει κάποιο ποσό ως κόστος ενεργοποίησης των δικαιωμάτων. Ο ίδιος πάντως δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το διοικητικό συμβούλιο να αποφασίσει κατά το επόμενο διάστημα την κοστολόγηση της διαδικασίας ενεργοποίησης των δικαιωμάτων.
Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις των Ενώσεων τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων είναι:
• Ε9 ή ενοικιαστήρια
• Ταυτότητα
• Βιβλιάριο ΟΓΑ
• Βιβλιάριο Αγροτικής Τράπεζας ή βιβλιάριο Παγκρήτιας Τράπεζας
• ΑΜΚΑ
Όσοι παίρνουν εξισωτική θα πρέπει επιπλέον να προσκομίσουν:
•Κτηνοτροφική δήλωση 2012
• Μητρώο αιγοπροβάτων 2012
• Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας
• Ε1 2012
• Εκκαθαριστικό 2012



Σχόλια (4)
Προσθήκη σχολίου

10-06-2016 22:16Ανδρομαχη Κατσιφη

Ειμαι κατοικος Ελευσινας,οδος Ιωαννου Αγαθου 30 και διατηρω πρατηριο αρτου.Αρα δεν εχω καμια σχεση με τα αγροτικα και τα 2 τελευταια ετη εμφανιζομαι να λαμβανω επιδοτησεις οχι βεβαια εγω πρωσοπικα αλλα καποιοι αλλοι.Αν δεν λυσετε αμεσα το θεμα και δεν μου δωσετε το ονομα του ατομου που εκμεταλλευεται την περιουσια μου περα απο τις δικαστηκες μου ενεργειες θα απευθυνθω και προς τον υπουργο και εν ο λιγοις θα τριξουν καρεκλες.Τηλεφωνο επικοινωνιας 2105562278.Ευχαριστω πολυ.

Απάντηση

10-06-2016 21:56Ανδρομαχη Κατσιφη

Αν μεχρι την Δευτερα το πρωι δεν εχω παρει απαντηση στο αιτημα μου εγω ως Ανδρομαχη Κατσιφη καταφευγω μεσω του δικηγορου μου εναντιον της ενωσης αγροτικων συναιτερισμων Θηβας δικαστηκα και υποβαλλω μηνυση για πλαστογραφηση του γνησιου της υπογραφης μου απο εκεινον ο οποιος πολυ καλα γνωριζει οτι το εχει πραξει ειτε ειναι υπαλληλος της ενωσης ειτε μελος αγροτικου συναιτερισμου.Θα περιμενω για τις νομιμες συνεπειες.

Απάντηση

10-06-2016 21:01Ανδρομαχη Κατσιφη

Ενω ειμαι ελευθερος επαγγελματιας και δεν εχω καμια σχεση με αγροτικες καλλιεργειες,καποιος επιτηδειος απο τα Σκουρτα Θηβων Βοιωτιας εχει δηλωσει τα 2 τελευταια ετη αιτησεις και λαμβανει χρηματικο ποσο για επιδοτηση σιτου για αγροτεμαχιο που μου ανηκει χωρις την αδεια μου και χωρις να το γνωριζω.Παρακαλω την ενωση γεωργικων συναιτερισμων Θηβας να επιληφθει του γεγονοτος να μου καταστησει γνωστο το ονοματεπωνεμο του επιτηδιου κλεφτη προκειμενου εγω να προσφγω δικαστηκα εναντιον του.

Απάντηση

17-04-2013 16:53ΝΙΚΟΣ ΞΥΝΟΣ

Ειμαι παραγωγος ελαιολαδου τα πρωηγουμενα χρονια η νεα δοιηκηση της ΕΑΣ Μεσσηνιας φωναζε εντονα για το ποσο των 30,00 ευρω που δηναμε για την ενεργωποιηση . Τωρα αυτοι γινανε δοιηκηση τι εγηνε καταποιαν την γλωσσατους καποτε απηλουσαν με μηνησεις αλλα απεδυχθη ολα αυτα για την γλυκια καρεκλα ΝΤΡΟΠΗ.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία