BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Μεγάλη πίεση στο καλαμπόκι, γύρισμα περιμένουν οι επενδυτές

Σημαντική ανάκαμψη των τιμών καλαμποκιού σταδιακά σε υψηλότερα επίπεδα από τα 5 δολάρια το μπούσελ προβλέπει στην τελευταία έκθεσή της η επενδυτική τράπεζα Societe Generale.

 Ρεκόρ παραγωγής στο καλαμπόκι

2
0
Η τράπεζα προχώρησε σε αυτή την αναθεώρηση, εκτιμώντας πως οι τιμές θα φτάσουν τα 5,60 δολάρια το μπούσελ, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

Όπως υποστηρίζει ο αναλυτής της τράπεζας Christopher Narayanan, "αν και υπάρχει ακόμα χρόνος και είναι δυνατόν οι ευνοϊκές καιρικές συνθήκες να βοηθήσουν τις τελευταίες μέρες την καλλιέργεια, εκτιμούμε ότι η βοήθεια αυτή δεν θα είναι αρκετή για να αναπληρώσει τη χαμένη σοδειά"

Εν τω μεταξύ η καλλιέργεια του καλαμποκιού αντιμετωπίζει προβλήματα και στο Νότιο Ημισφαίριο και ειδικότερα στην κεντρική Βραζιλία, όπου ο καιρός είναι ξηρός και ζεστός, κάτι που δεν βοηθά στη σπορά. Την ίδια ώρα, πιέσεις δέχτηκαν οι τιμές του σιταριού στην ευρωπαϊκή αγορά, μετά την ενίσχυση του ευρώ έναντι του δολαρίου. Ο όγκος των ευρωπαϊκών εξαγωγών περιορίστηκε, με αποτέλεσμα να ευνοηθεί το αμερικανικό προϊόν και οι τιμές να κινηθούν ανοδικά στο Σικάγο

Η τιμή του καλαμποκιού διαμορφώνεται στα 189-193 ευρώ ο τόνος στη Μπολόνια και στα 167 ευρώ ο τόνος σε γαλλικό λιμάνι. Το σκληρό σιτάρι πωλείται στα 277-282 ευρώ στην ιταλική αγορά και στα 255 ευρώ ο τόνος σε γαλλικό λιμάνι.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία