BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Μεγάλη ψαλίδα στις τιμές του ελαιολάδου

Έντονη ανομοιομορφία παρουσιάζουν οι τιμές πώλησης του εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου στην ισπανική αγορά τις τελευταίες ημέρες, αφού η ελάχιστη διαμορφώνεται στα 2,16 ευρώ το κιλό και η μέγιστη στα 2,60 ευρώ το κιλό. Μάλιστα το παρθένο ελαιόλαδο κινείται ανοδικά στα 2,17 ευρώ το κιλό. Η αγορά βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο, εξαιτίας της επιρροής που ασκείται από την ανάκαμψη στην φετινή ισπανική παραγωγή.

Μπλόκο του βορρά στις ρυθμίσεις για το ελαιόλαδο

2
0
Βέβαια η παγκοσμιοποιημένη αγορά θα έπρεπε να λάβει υπόψη της τα στοιχεία για σταθεροποίηση της με σογειακής παραγωγής, εξαιτίας των μειωμένων παραγωγών σε αρκετές περιοχές.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Τουρκία, η οποία θα έχει παραγωγή 130.000 τόνων, σύμφωνα με τον Μουσταφά Ταν, επικεφαλής του Τουρκικού Συμβουλίου Ελαιολάδου (ICOO).

Η ποσότητα αυτή είναι σημαντικά χαμηλότερη από την περσινή παραγωγή των 195.000 τόνων. Σύμφωνα με τον ίδιο, πέρυσι η τιμή εξαγωγής για το τουρκικό ελαιόλαδο διαμορφώθηκε στις 5,5 λίρες, δηλαδή στα 2 ευρώ το κιλό, τιμή η οποία είναι πολύ χαμηλή. Για τον λόγο αυτό προβλέπει υψηλότερες τιμές για φέτος.

Μικρή παρουσία στον χώρο του ελαιολάδου αποκτά και η Κροατία, με παραγωγή 4.000 τόνων  ετησίως. Η ποσότητα αυτή ιδιοκαταναλώνεται από τους παραγωγούς, ενώ μικρές ποσότητες πωλούνται στα 5,5 ευρώ το κιλό.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία