BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Ζωηρεύει ενόψει του Πάσχα η αγορά των κηπευτικών

Ανατροπή των µέχρι στιγµής δεδοµένων και σηµαντική άνοδο στις τιµές παραγωγού παρατηρείται τις τελευταίες ηµέρες στην εγχώρια αγορά των κηπευτικών και κυρίως στα αγγούρια και τις ντοµάτες, καθώς κορυφώνεται η ζήτηση ενόψει των εορτών του Πάσχα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda.

Ζωηρεύει ενόψει του Πάσχα η αγορά των κηπευτικών

0
0
Ιδιαίτερα στη ντοµάτα, οι καλλιεργούµενες εκτάσεις έχουν µειωθεί φέτος στην Κρήτη, αφού αρκετοί παραγωγοί προτίµησαν τα αγγούρια που είναι εξαγώγιµο προϊόν, µε αποτέλεσµα η προσφορά του προϊόντος να είναι µειωµένη και οι τιµές παραγωγού να φτάνουν µέχρι και τα 1,25 ευρώ το κιλό. Και στα αγγούρια όµως οι τιµές ξεκόλλησαν από τα χαµηλά των 20 λεπτών, που βρέθηκαν τις προηγούµενες ηµέρες, και πλέον φτάνουν µέχρι και τα 80 λεπτά το κιλό.

Στις πρώιµες περιοχές της νότιας Πελοποννήσου πριν από λίγες ηµέρες ξεκίνησε η συγκοµιδή της ντοµάτας θερµοκηπίου µε την τιµή παραγωγού να διαµορφώνεται στα επίπεδα των 1,10 έως 1,25 ευρώ το κιλό, σύµφωνα µε τον παραγωγό θερµοκηπιακής ντοµάτας από τα Φιλιατρά Γιώργο Ζωγόπουλο, που είναι και ένας εκ των µετόχων της εταιρείας «Γεωργική Ανάπτυξη».

Οµοίως και στην περιοχή της Κρήτης, όπου οι τιµές ενισχύονται στα επίπεδα των 1,00-1,18 ευρώ το κιλό στην τελευταία δηµοπρασία που πραγµατοποίησε η οµάδα παραγωγών Festos Agrogroup. Να σηµειωθεί ότι η ντοµάτα τύπου βελανίδι πωλείται στα επίπεδα των 2,85-2,92 ευρώ το κιλό, σύµφωνα µε το ιδιωτικό δηµοπρατήριο της Ιεράπετρας «Αγροδίκτυο». Υπενθυµίζεται ότι µέχρι και πριν από µια εβδοµάδα η ζήτηση για τις ντοµάτες ήταν σχετικά µικρή και οι τιµές διαµορφώνονταν στα επίπεδα περί τα 60-80 λεπτά το κιλό.

Όσον αφορά τα αγγούρια, τα οποία µέχρι και πριν από λίγες ηµέρες ήταν σχεδόν στα αζήτητα, οι τιµές τους ενισχύονται πλέον στα επίπεδα των 70-80 λεπτών στην αγορά της Κρήτης. Ωστόσο, την ίδια ώρα, σε χαµηλότερα επίπεδα διατηρούνται οι τιµές παραγωγού στα Φιλιατρά, µε το προϊόν εξαγωγής µε προορισµό κυρίως τη Βουλγαρία να πωλείται στα 25-30 λεπτά το κιλό, ενώ για το προϊόν της εγχώριας αγοράς οι τιµές ενισχύονται στα 50 λεπτά το κιλό.

Στα υπόλοιπα κηπευτικά, οι µελιτζάνες σηµειώνουν ισχυρή άνοδο, αφού πωλούνται στα 1,40-1,50 ευρώ το κιλό, από τα 0,60-0,75 λεπτά των προηγούµενων εβδοµάδων.

Τα κολοκυθάκια πωλούνται στα 50 λεπτά το κιλό µε τη ζήτηση τους να καταγράφει µικρή διόρθωση τις τελευταίες εβδοµάδες και τις τιµές να κινούνται διορθωτικά.

Οι πράσινες πιπεριές πωλούνται στα 1,40 έως 1,50 ευρώ το κιλό, ενώ οι πιπεριές τύπου Φλωρίνης πωλούνται στα 1,50-1,60 ευρώ το κιλό.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία