BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Η κινεζική ζήτηση στηρίζει τα βοοειδή

Ένα ακόµα τρίµηνο αυξηµένης παγκόσµιας ζήτησης για τα βοοειδή που θα διατηρήσει τις διεθνείς τιµές σε υψηλά επίπεδα, προβλέπει σε πρόσφατη µελέτη της η Rabobank.

Η κινεζική ζήτηση στηρίζει τα βοοειδή

3
0
«Για το δεύτερο τρίµηνο οι προοπτικές για την παγκόσµια βιοµηχανία βοδινού εκτιµάται ότι θα είναι θετικές, µε περιθώρια περαιτέρω ανόδου λόγω της συνεχιζόµενης µειωµένης προσφοράς», σηµειώνει ο αναλυτής της Rabobank Άλµπερτ Φερνοβέι.

Η µεγάλη ζήτηση για βοδινό κρέας αναµένεται να συνεχίσει να προέρχεται κυρίως από την Κίνα, σύµφωνα µε την µελέτη. Αν και οι εισαγωγές του 2014 της Κίνας δεν πρόκειται να φτάσουν τα αυξηµένα επίπεδα του 2013, θα συνεχίσουν να αυξάνονται µιας και οι Κινέζοι αγρότες δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για την κυβερνητική στήριξη µε σκοπό την επέκταση της παραγωγής αλλά και γιατί έχει ανοίξει η αγορά για τα φρεσκοκατεψυγµένα βοδινά προϊόντα της Αυστραλίας. Επίσης, προσεχώς αναµένεται να ανοίξει η αγορά και για το βοδινό από τη Βραζιλία.

«Για την ακρίβεια, οι τιµές στα βοοειδή της Βραζιλίας έχουν φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ και η ξηρασία στην Αυστραλία έχει ενισχύσει σε ιστορικά υψηλά τα επίπεδα παγκόσµιας ζήτησης», συµπληρώνει ο Φερνοβέι.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία