BACK TO
TOP
Βαμβάκι

Χρήση ρεκόρ στο βαμβάκι παρά τη μείωση στην Κίνα

Αύξηση στην παγκόσµια κατανάλωση βαµβακιού κατά 3% και µείωση της παγκόσµιας παραγωγής κατά 2% προβλέπει για την περίοδο 2014/2015 η ∆ιεθνής Συµβουλευτική Επιτροπή Βαµβακιού, περιορίζοντας έτσι σηµαντικά το πλεόνασµα που είχε καταγραφεί τις προηγούµενες πέντε χρονιές.

Χρήση ρεκόρ στο βαμβάκι παρά τη μείωση στην Κίνα

0
0
Ιδιαίτερη αναφορά πραγµατοποιείται στην έκθεση για τις εξαγωγές της Ελλάδας, οι οποίες αναµένεται να αυξηθούν κατά 6% την επόµενη εµπορική περίοδο, επίδοση που είναι η µεγαλύτερη µεταξύ των σηµαντικότερων παραγωγών.

Η παγκόσµια παραγωγή αναµένεται να φτάσει στους 25,16 εκατ. τόνους, µειωµένη κατά 0,47 εκατ. τόνους σε σύγκριση µε την περίοδο 2013/2014. Εν τω µεταξύ, η παγκόσµια κατανάλωση αναµένεται να αυξηθεί στους 24,19 εκατ. τόνους, ακολουθώντας µιας σταθερά ανοδική πορεία την τελευταία τριετία εξαιτίας της οικονοµικής ανάπτυξης στην Ασία. Τα παγκόσµια αποθέµατα βαµβακιού αναµένεται να ενισχυθούν σχεδόν κατά 1 εκατ. τόνους, φτάνοντας στους 20,92 εκατ. τόνους, αφού η παραγωγή θα είναι υψηλότερη της κατανάλωσης για πέµπτη χρονιά.

Όσον αφορά τις τιµές, η ICAC εκτιµά πως ο δείκτης Cotlook A θα διαµορφωθεί στα επίπεδα των 87 σεντς ανά λίµπρα την περίοδο 2014/2015, ενώ για την τρέχουσα περίοδο αναθεώρησε τις προβλέψεις της κατά 1 σεντς εκτιµώντας ότι ο τελικός µέσος όρος θα διαµορφωθεί στα 91 σεντς ανά λίµπρα. Άξια αναφοράς είναι η αύξηση των αποθεµάτων εκτός Κίνας κατά 7%, στους 9,1 εκατ. τόνους στο τέλος της επόµενης εµπορικής περιόδου.

Η Κίνα αναµένεται να εισάγει µόλις 2,1 εκατ. τόνους βαµβακιού, ποσότητα χαµηλότερη από τις εκτιµήσεις του USDA για 2,4 εκατ. τόνους και µειωµένη περισσότερο από 50% από τις εισαγωγές ρεκόρ των 5,3 εκατ. τόνων του 2011/2012.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία