BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Aιφνιδιάζουν οι εισαγωγές της Κίνας στο γάλα

Στα 10 δις λίτρα έχει αυξηθεί το έλλειµµα του γάλακτος στο ισοζύγιο παραγωγής της Κίνας και τα επόµενα χρόνια θα συνεχίσει να αυξάνεται, παρά τις προσπάθειες για βελτίωση της επάρκειας, σύµφωνα µε στοιχεία που δηµοσίευσε πρόσφατα η συνεταιριστική της Νέας Ζηλανδίας, Φοντέρα.

Aιφνιδιάζουν οι εισαγωγές της Κίνας στο γάλα

0
0
 «Είναι ξεκάθαρο ότι το έλλειµµα στην προσφορά γάλακτος της Κίνας θα διευρύνεται και θα ανοίξει ακόµα πιο πολύ τις πόρτες των εισαγωγών», αναφέρει η έκθεση.

Μάλιστα διευκρινίζει ότι η πρόσφατη διόρθωση, λανθασµένα έχει αναφερθεί από ορισµένους αναλυτές ότι οφείλεται στη ζήτηση από την Κίνα. «Οι εισαγωγές γαλακτοκοµικών προϊόντων από την Κίνα αυξήθηκαν κατά 39% τους τελευταίους 12 µήνες», αναφέρει η έκθεση της Φοντέρα. Η παραγωγή της Κίνας αυξήθηκε κατά 5% κατά τη διάρκεια του πρώτου τριµήνου, ωστόσο η ζήτηση αυξήθηκε σε µεγαλύτερο ποσοστό.

Η Κίνα, µαζί µε τη Ρωσία αντιπροσωπεύουν το 27% των παγκόσµιων εισαγωγών γαλακτοκοµικών, αυξάνοντας σταθερά το µερίδιο τους από το 2008 µέχρι σήµερα, όταν έφτανε µόλις το 6%. Το σηµαντικότερο προϊόν που βρίσκεται πίσω από αυτή την εντυπωσιακή αύξηση των κινεζικών εισαγωγών είναι η σκόνη γάλακτος, ενώ για τη Ρωσία καταγράφεται σηµαντική αύξηση στα τυροκοµικά.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία