BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Σε ρυθμό Μουντιάλ η αγορά πουλερικών

Σηµαντική αύξηση στη ζήτηση για κοτόπουλο αναµένεται να καταγραφεί κατά τη διάρκεια των ηµερών που θα διεξαχθεί το Παγκόσµιο Κύπελλο της Βραζιλίας, σύµφωνα µε τις εκτιµήσεις των βιοµηχανιών. Στα µεγάλα αθλητικά γεγονότα, η κατανάλωση πουλερικών και γενικότερα του κρέατος αυξάνεται ραγδαία, µε αποτέλεσµα να ευνοούνται οι πωλήσεις των κτηνοτρόφων και οι τιµές των προϊόντων τους να κινούνται ανοδικά.

Η ζήτηση για πρωτεΐνη ευνοεί το κοτόπουλο

1
0
Για παράδειγµα στη Βραζιλία, όπου οι τιµές κινήθηκαν διορθωτικά κατά τη διάρκεια των τελευταίων 4 µηνών, οι πτηνοτρόφοι περιµένουν πως και πως τους ποδοσφαιρόφιλους τουρίστες για να δουν καλύτερες τιµές στα προϊόντα τους. Στην περιοχή του Σάο Πάολο για παράδειγµα, οι τιµές για το κοτόπουλο σε ζων βάρος διαµορφώνονται στα 2,15 ρεάλ το κιλό (0,70 ευρώ το κιλό), χαµηλότερες κατά 10% σε σύγκριση µε τον µέσο όρο της τελευταίας διετίας.

Στην ελληνική αγορά, οι τιµές παραγωγού στο κοτόπουλο διαµορφώνονται στα 2 ευρώ το κιλό, σηµειώνοντας άνοδο 2,2% κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων εβδοµάδων, σύµφωνα µε στοιχεία της Κοµισιόν. Ισχυρή άνοδο καταγράφουν όµως και οι τιµές του κοτόπουλου στην ιταλική αγορά, οι οποίες έχουν φτάσει στα 2,35 ευρώ το κιλό και είναι από τις υψηλότερες στην Ε.Ε.-28.

Η µέση τιµή του κοτόπουλου σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ενισχύθηκε κατά 0,5% την περασµένη εβδοµάδα και πλέον διαµορφώνεται στα 1,96 ευρώ το κιλό. Σηµειώνεται πως η τιµή αυτή είναι αυξηµένη κατά 6,7% σε σύγκριση µε τη µέση τιµή της τελευταίας πενταετίας.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία