BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Υπερδύναμη η Κίνα στην αγορά του κρέατος

Η Κίνα, ο αναδυόμενος γίγαντας της Ασίας, εξελίσσεται σε ένα από τους παγκόσμιους παίκτες στο κρέας.

Καθ' οδόν περιορισμοί από τη Ρωσία στις εισαγωγές ευρωπαϊκού κρέατος

1
0
Συμπεράσματα για τις τάσεις της κινέζικης αγοράς αλλά και των επιδράσεων στην παγκόσμια, συζητήθηκαν κατά το Παγκόσμιο Συνέδριο Κρέατος στο Πεκίνο.

Το συνέδριο δεν διεξήχθηκε τυχαία εκεί, δεδομένου ότι ο αυξανόμενος πληθυσμός της χώρας, η αυξανόμενη αστικοποίηση και η ανερχόμενη οικονομία αυξάνει τη ζήτηση για όλα τα είδη κρέατος στην Κίνα. Να σημειωθεί ότι το προηγούμενο έτος στην Κίνα, πέρασαν από σφαγείο 716 εκατομμύρια χοίροι, παράγοντας 55 εκατομμύρια τόνους χοιρινό κρέας και καλύπτοντας πάνω από το 50% της παγκόσμιας παραγωγής.

Η Κίνα εισήγαγε 25% του προβατίσιου κρέατος παγκοσμίως και οι εισαγωγές βοδινού κρέατος έχουν παρουσιάσει και αυτές άνοδο. Την ίδια στιγμή, η Κίνα έχει παρατηρήσει σημαντική άνοδο τα τελευταία χρόνια και στη βιομηχανία επεξεργασίας και τυποποίησης κρέατος.

Το 2013 καταγράφηκαν 3.5ν00 εταιρείες στο κλάδο, παρουσιάζοντας άνοδο 15% συγκριτικά με πέρυσι. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της κινέζικης ένωσης κρέατος, η συνολική οικονομική απόδοση του κρέατος αυξήθηκε περίπου κατά 2%, συνεχίζοντας μία15ετη ανοδική τάση.

Την ίδια στιγμή, οι τιμές βοδινού κρέατος στη χώρα αυξήθηκαν 18,5% σε ένα έτος, αντιστοίχως οι τιμές του προβατίσιου κρέατος αυξήθηκαν κατά 14,3%. Αντιθέτως οι τιμές του χοιρινού αυξήθηκαν κατά 0,4% ενώ οι τιμές των πουλερικών κατά 0,7%. Η διαφορά των τιμών οφείλεται καθαρά στην διαφορά προσφοράς που υπάρχει στα διάφορα είδη κρέατος.

Να σημειωθεί ότι τον τελευταίο χρόνο, η τελική συγκομιδή κρέατος ήταν 85 εκατομμύρια τόνοι με ανά κεφαλή κατανάλωση να προσεγγίζει τα 60 κιλά ετησίως.

Οι εξελίξεις στη κινέζικη αγορά κρέατος έχουν επηρεάσει όπως είναι φυσικό όλη την παγκόσμια αγορά κρέατος. Υπολογίζεται ότι η κινέζικη ζήτηση έχει ανεβάσει τις τιμές του κρέατος παγκοσμίως κατά 1,5%

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία