BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Business στα αγροκτήματα η νέα ασχολία των Κινέζων

Στην πραγµατική αγροτική οικονοµία είναι έτοιµοι να επενδύσουν οι κινέζοι, οι οποίοι µε εµφατικό τρόπο τονίζουν πως κάθε αγροτικό πρότζεκτ σε όλο τον κόσµο αποτελεί γι αυτούς µια µεγάλη επενδυτική ευκαιρία. Μέχρι πρόσφατα οι κινήσεις τους περιορίζονταν στις τοποθετήσεις τους στις χρηµατιστηριακές αγορές των αγροτικών εµπορευµάτων, ωστόσο τώρα θέλουν να βάλουν τα χρήµατα τους και στις επιχειρήσεις του αγροτικού τοµέα (βιοµηχανία λιπασµάτων, ιχθυοκαλλιέργειες, φυτοπροστασία, µεταποίηση, κλπ).

Business στα αγροκτήματα η νέα ασχολία των Κινέζων

0
0
«Πιστεύουµε ότι ο αγροτικός κλάδος προσφέρει σταθερότητα, µια µορφή προφύλαξης από τον πληθωρισµό και µια µέθοδο διασποράς του κινδύνου», αναφέρει ο Ντινγκ Σιεντόνγκ, πρόεδρος και διευθύνων σύµβουλος της China Investment Corporation.
«Επιθυµούµε να επενδύσουµε περισσότερο σε όλη την αλυσίδα -σε συνεργασία µε κυβερνήσεις, πολυµερείς οργανισµούς- σε περιοχές που θα βοηθήσουν να απελευθερωθούν οι δυνατότητες του κλάδου, να αυξηθεί η προσφορά τροφίµων και να δηµιουργηθούν ελκυστικές αποδόσεις», προσθέτει σε άρθρο του στους Financial Times.

Ένα µεγάλο µέρος από τo εµπορικό πλεόνασµα της Κίνας, αναµένεται να οδηγηθεί για επενδύσεις σε αγροτικά έργα. Οι Κινέζοι αξιωµατούχοι, έστω και µε καθυστέρηση, διαπίστωσαν ότι όσο δύσκολος κι αν είναι ο κλάδος, µπορεί να προσφέρει εξαιρετικές αποδόσεις στον υποµονετικό επενδυτή. Στα τελευταία 40 χρόνια, οι αγροτικές επενδύσεις στις ΗΠΑ και άλλες προηγµένες αγορές, έχουν καλύτερη απόδοση από τις επενδύσεις σε µετοχές και οµόλογα. Κι αυτό έχει αφυπνίσει το ενδιαφέρον ορισµένων από τους ισχυρότερους επενδυτές στον κόσµο.
Τα συνταξιοδοτικά ταµεία σε Β. Αµερική, Σκανδιναβική χερσόνησο και Αυστραλία «καλλιεργούν» ήδη χαρτοφυλάκια για αγροτικές επενδύσεις. Κάποια έχουν αναπτύξει τα δικά τους «εργαλεία» ενώ άλλα έχουν συστήσει συνεργασία µε funds και πολλά απολαµβάνουν γενναιόδωρες αποδόσεις.

Οι χώρες του πλανήτη πρέπει να προσπαθήσουν περισσότερο για να διασφαλίσουν ότι οι αυξανόµενοι πληθυσµοί τους έχουν αρκετή τροφή. «Ωστόσο, κάθε ανικανοποίητη ανάγκη αποτελεί επενδυτική ευκαιρία. Και οι επενδυτές θα πλουτίσουν αν καταφέρουν να βοηθήσουν τον κόσµο να αντεπεξέλθει στη βασική του ανάγκη», σύµφωνα µε το Ντινγκ Σιεντόνγκ. Ενώ συµπληρώνει, πως ο πλανήτης έχει κάθε ευκαιρία να αντεπεξέλθει στον στόχο µε κέρδος κοινωνικό αλλά και επενδυτικό. Αλλά οι καλλιέργειες δεν θα φυτευτούν µόνες τους. Για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες του κόσµου σε τρόφιµα, χρειάζονται µακροχρόνιες επενδύσεις  που στις αναπτυσσόµενες χώρες θα πρέπει να αυξηθούν κατά 50% από τα τρέχοντα επίπεδα.  
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία