BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Υψηλή η λιανική τιμή του ελληνικού οίνου στις ΗΠΑ

Οι εξαγωγές ελληνικού οίνου προς τις ΗΠΑ εμφάνισαν το 2013 οριακή αύξηση σχεδόν στο 2%.

Ως τις 30 Αυγούστου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα προώθησης οίνων

0
0

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία πρόσφατης ετήσιας έκθεσης για το 2013 που δημοσίευσε το γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον. «Σχετικά δε με το κρασί, οι μεγάλες προσπάθειες φορέων και παραγωγών τα τελευταία χρόνια φέρνουν τις ΗΠΑ στη δεύτερη σημαντικότερη αγορά μας. Η λιανική τιμή πώλησης παραμένει υψηλή σε σχέση με τον ανταγωνισμό και ενδεχομένως να επηρεάσει πωλήσεις και επιδόσεις στο μέλλον», αναφέρει χαρακτηριστικά η έκθεση.

Ως προς τα αγροτικά προϊόντα, ισχυρά «χαρτιά» των ελληνικών εξαγωγών, με προοπτικές μάλιστα περαιτέρω διείσδυσης στην τεράστια αγορά των ΗΠΑ, είναι οι ελιές με το μερίδιο αγοράς στην κατηγορία να υπερβαίνει το 70%, τα προϊόντα των ιχθυοκαλλιεργειών και κυρίως το λαβράκι και η τσιπούρα, με την Ελλάδα να είναι ο βασικός προμηθευτής με μερίδιο μεγαλύτερο του 50%, ενώ στη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας έχει καταγραφεί αυξανόμενη ζήτηση για τα λαχανικά και τα φρέσκα φρούτα.

Σημαντική είναι και η αύξηση των εξαγωγών μας σε ελαιόλαδο, με ποσοστό της τάξης του 58% περίπου σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία