BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Ξεστοκάρει το βοδινό και ανακάμπτει

Σε θετική τροχιά αναµένεται να επανέλθει η παγκόσµια αγορά βοδινών το τρίτο τρίµηνο του 2014, όταν τα υψηλά αποθέµατα που έχουν προσωρινά συσσωρευτεί στο σύστηµα, βρουν το δρόµο τους προς την αγορά, σύµφωνα µε πρόσφατη µελέτη της Rabobank. Αυτή η προοπτική εκτιµάται ότι θα ενδυναµώσει περαιτέρω τις τιµές.

Ξεστοκάρει το βοδινό και ανακάμπτει

0
0
Παρόλα αυτά, άγνωστες παραµένουν ακόµα οι επιπτώσεις στις τιµές από τις εισαγωγές βοδινών λόγω του εορτασµού του Ραµαζανιού στην Ινδονησία τον Ιούλιο και των κινεζικών εισαγωγών στο τέλος του 2014. Επιπλέον, σύµφωνα µε τη Rabobank, οι σχετικά υψηλές τιµές µπορεί να οδηγήσουν τους καταναλωτές στο χοιρινό κρέας και τα πουλερικά.

«Οι θετικές προοπτικές στα βοδινά ενθαρρύνουν τα περιθώρια κέρδους των παραγωγών αλλά µακροπρόθεσµα, η πιθανή χαµηλότερη διαθεσιµότητα των βοοειδών και το υψηλό κόστος παραγωγής µπορεί να περιορίσει το κέρδος τους», σηµειώνει ο Albert Vernooij, αναλυτής της Rabobank.

Σηµειώνεται, τέλος ότι οι τιµές του βοείου κρέατος της Ε.Ε. αναµένεται να σταθεροποιηθούν στις τρέχουσες τιµές µέσα στο καλοκαίρι, µε κάποιες δυνατότητες για άνοδο αργότερα εντός του 2014, σαν αποτέλεσµα της σταθερής προσφοράς και της συνεχιζόµενης ισχυρής ζήτησης για εξαγωγές.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία