BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Σε υψηλό τριάντα ετών οι τιμές στο μπέικον

Σε επίπεδα ρεκόρ έχει φθάσει η τιµή του µπέικον στις ΗΠΑ, µε τις τιµές χονδρικής να φθάνουν τον Απρίλιο τα 2,0353 δολ. η λίβρα, σύµφωνα µε τα στοιχεία του Αµερικανικού Υπουργείου Γεωργίας (USDA).

Σε υψηλό τριάντα ετών οι τιμές στο μπέικον

2
0
Η κάθετη µείωση στην προσφορά χοιρινού κρέατος εξαιτίας του θανατηφόρου ιού, που πλήττει τα χοιροστάσια των αµερικανικών πολιτειών από πέρυσι, έχει εκτινάξει τις τιµές του µπέικον στα υψηλότερα επίπεδα, που σηµειώνονται τουλάχιστον από το 1980 και έπειτα.

Οι τιµές του µπέικον στην λιανική αγορά έχουν αυξηθεί κατά 10% µέχρι στιγµής µέσα στο 2014 και διαµορφώθηκαν τον Ιούνιο στα 6,106 δολ. ανά λίβρα. Όπως αναφέρθηκε, οι τιµές χονδρικής για το ψαχνό χοιρινό κρέας έφθασαν στο επίπεδο ρεκόρ των 2,0353 δολ. η λίβρα τον Απρίλιο. Το γεγονός αυτό ωστόσο, δεν φαίνεται να πτοεί τους Αµερικανούς καταναλωτές. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Nielsen, οι πωλήσεις µπέικον στην αµερικανική λιανική αγορά αυξήθηκαν κατά 11%, φθάνοντας στα 4,2 δισ. δολ. στο 12µηνο έως και τον Ιούλιο 2014.

Η σφαγή χοίρων στις ΗΠΑ καταγράφει µείωση κατά 4,8% τον τελευταίο µήνα σε σχέση µε πέρυσι, εξαιτίας των µεγάλων απωλειών σε ζωικό κεφάλαιο, από την επιδηµία διαρροϊκής νόσου. Σύµφωνα µε το USDA, οι τιµές του χοιρινού κρέατος προβλέπεται να συνεχίσουν να κινούνται ανοδικά και στην συνέχεια του έτους. Τα προθεσµιακά συµβόλαια χοιρινού κρέατος σηµείωσαν φέτος αύξηση έως και 56%, φθάνοντας τα  1,33425 δολ. ανά λίβρα στο Χρηµατιστήριο Εµπορευµάτων του Σικάγο.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία