Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Winenews.it και μετά τις εκτιμήσεις που δόθηκαν από τη Διεπαγγελματική των μεγάλων αμπελουργικών περιοχών της Ιταλίας Consorzi, αναφέρεται ότι οι προβλέψεις για την ιταλική συγκομιδή είναι αισιόδοξες ως προς την ποσότητα, από το Βορρά έως το Νότο, καθώς και ότι οι τιμές θα παραμείνουν σταθερές ή και θα αυξηθούν οριακά σε σύγκριση με τη συγκομιδή του 2013.
Έτσι, στο Piemonte, το Barolo διαπραγματεύεται στα 800 ευρώ / hl, το Barbaresco στα 400 ευρώ, το Gavi (για λευκούς οίνους ποικιλίας Cortese και μοσχάτα) στα 200 ευρώ / hl, η Barbera, μεταξύ 100 και 150 ευρώ / hl και το Dolcetto μεταξύ 80 και 120 ευρώ / hl.
Στην Franciacorta τα κρασιά βάσης για τους αφρώδεις πωλούνται 150 ευρώ / hl, έναντι των τιμών μεταξύ 160 και 200 ευρώ / hl που πωλούνται οι οίνοι του DOC Trento (για τελικό προϊόν και όχι προϊόν βάσης)
Στο Veneto οι τιμές θα είναι σταθερές σύμφωνα με το συμπέρασμα του WineNews.it που επισημαίνει την απροθυμία των περιοχών με ονομασία προέλευσης να αυξήσουν τις χύμα τιμές, ειδικά για το Prosecco και το Amarone.
Το Prosecco DOC θα πουληθεί μεταξύ 180 και 200 ευρώ / hl και μεταξύ 220 και 230 ευρώ / hl το DOCG Conegliano Valdobbiadene.
Το Amarone della Valpolicella κατατάσσεται στην ίδια θέση με το Barolo στα 800 ευρώ / hl, έναντι 300 ευρώ / hl για Valpolicella και μεταξύ 100 και 110 ευρώ / hl για το Soave Classico.
Στην Τοσκάνη, το Brunello di Montalcino πωλείται στα 900 ευρώ / hl. Στις πλαγιές το κόκκινο Bolgheri πωλείται στα 400 ευρώ / hl, το Vino Nobile di Montepulciano στα 300 ευρώ / hl , το Chianti Classico μεταξύ 200 και 250 ευρώ / hl ενώ το Chianti standard πωλείται μεταξύ 100 και 150 ευρώ / hl.
Στην Marche, το λευκό Verdicchio διαπραγματεύεται μεταξύ 120 και 150 ευρώ / hl.
Στην Puglia το Primitivo ανά εκατόλιτρο πωλείται μεταξύ 140 και 160 ευρώ, 80 έως 110 ευρώ / hl to Negroamaro, στην ίδια τιμή δηλαδή όπως το Nero d'Avola της Σικελίας.