BACK TO
TOP
Πολιτικές

Αύξηση 1.15% της ζήτησης βόειου κρέατος μεταξύ 2014 μέχρι το 2020

Κατά 1.15% αναμένεται να αυξηθεί η διεθνής ζήτηση βόειου κρέατος από το 2014 έως το 2020. Το βοδινό είναι ένα από κρέατα που καταναλώνονται περισσότερο στον κόσμο, πίσω μόνο από το χοιρινό σε όρους ποσότητας κατανάλωσης.

Περισσότερο βόειο και χοιρινό κρέας, ζήτημα οι εξαγωγές

0
0
Η περιορισμένη παραγωγή βοδινού εξαιτίας διαφόρων περιβαλλοντικών και πολιτικών παραγόντων, έχει δημιουργήσει σημαντικό κενό μεταξύ προσφοράς και ζήτησης στην αγορά. Η αύξηση στα εισοδήματα και η αστικοποίηση, είναι οι βασικοί λόγοι της ανάπτυξης της αγοράς.

Η αγορά βόειου κρέατος επηρεάζεται και από την τάση του καταναλωτικού κοινού περί υψηλής κατανάλωσης πρωτεϊνών,  την οποία καλύπτει το βοδινό.  Ορισμένα ζητήματα ασφάλειας των τροφίμων, όπως τα χημικά κατάλοιπα και οι παθογένειες που εντοπίστηκαν σε άλλα προϊόντα κρέατος από χοιρινό και πουλερικά, έχουν συνεισφέρει επίσης στην αυξημένη κατανάλωση βόειου κρέατος.

Η αύξηση της κατανάλωσης σε αναδυόμενες αγορές, όπως της Κίνας, της Βραζιλίας και της Αργεντινής, έχει οδηγήσει σε περιορισμένη άνοδο την αγορά βόειου κρέατος τα τελευταία πέντε χρόνια. Οι αγορές αυτές συνολικά ανέρχονται σε περισσότερο από το 60% της παγκόσμιας παραγωγής βόειου κρέατος και αναμένουν ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 2% για τα επόμενα έξι χρόνια.

Η αυξημένη ζήτηση για βοδινό χαλάλ, κυρίως στα ισλαμικά κράτη της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, αναμένεται να είναι βασικός παράγοντας που θα έχει θετικές επιπτώσεις στην αγορά την περίοδο της πρόβλεψης.

Το 70% της  διεθνούς αγοράς βόειου κρέατος καταλαμβάνουν οι τέσσερις κορυφαίες εταιρείες για το 2013. Αυτές είναι οι Tyson Foods, JBS, National Beef Company και Cargill Meat Solutions

(Πηγή: agri.eu)
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία