BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Αύξηση λαθραίων εισαγωγών χοιρινού από την ΕΕ στη Ρωσία

Από την στιγμή της επιβολής του ρωσικού εμπάργκο στις εισαγωγές χοιρινού κρέατος από την ΕΕ εξαιτίας του εντοπισμού της αφρικανικής πανώλης των χοίρων (ASF) στην Λιθουανία, την Λετονία και την Πολωνία, αξιωματούχοι της ρωσικής κτηνιατρικής υπηρεσίας (Rosselkhoznador) αναφέρουν πολλές απόπειρες λαθραίας εισαγωγής κρέατος στην χώρα.

Στα ύψη η παγκόσμια κατανάλωση κρέατος

1
0
Οι λαθρέμποροι χρησιμοποιούν βαλίτσες και άλλες αποσκευές, και η απόπειρες να περάσουν τα σύνορα αυξάνουν τον κίνδυνο εξάπλωσης της ASF, υποστηρίζουν οι αξιωματούχοι της υπηρεσίας. Τον προηγούμενο μήνα οι συνοριακοί κτηνιατρικοί έλεγχοι αντιμετώπισαν 30 περιστατικά λαθρεμπορίας και κατέσχεσαν περισσότερους από πέντε τόνους χοιρινού. 

Σε όλες τις περιπτώσεις το κρέας μεταφέρεται λαθραία σε οχήματα που δεν καταψύχονται και δεν είναι σε θέση να μεταφέρουν τρόφιμα, και το χοιρινό δεν φέρει καμία κτηνιατρική πιστοποίηση. Πολλά από τα περιστατικά αφορούν κρέας που εισάγεται από την Πολωνία, και δεδομένου ότι η χώρα είχε 17 περιστατικά ASF, επικρατεί μεγάλη ανησυχία ότι το κρέας που εισάγεται λαθραία μπορεί να είναι μολυσμένο από την ασθένεια
Πηγή: thepigsite.com


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία