BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Παράνομη η απαγόρευση της ξένης ιδιοκτησίας που προωθείται στην Ουγγαρία

Νομική δράση εναντίον της Ουγγαρίας ανέλαβε την Πέμπτη η ΕΕ, υποστηρίζοντας ότι η απαγόρευση της ξένης ιδιοκτησίας γης που προωθεί η δεξιά κυβέρνηση του Βίκτωρ Όρμπαν, είναι παράνομη.

Παράνομη η απαγόρευση της ξένης ιδιοκτησίας που προωθείται στην Ουγγαρία

1
0
«Η ουγγρική νομοθεσία έχει περιορίσει το δικαίωμα των διασυνοριακών επενδυτών κατά τρόπο που πιθανόν παραβιάζει τον ευρωπαϊκό νόμο περί ελεύθερης μετακίνησης κεφαλαίου και της ελευθερίας εγκατάστασης», αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η κυβέρνηση του Όρμπαν ψήφισε ένα νόμο το 2012, που απαγορεύει συγκεκριμένες μορφές κατοχής καλλιεργήσιμης γης σε μια κίνηση που αποσκοπεί να προστατέψει τις ουγγρικές φάρμες από την αρπαγή τους από αλλοδαπούς. Τα κράτη-μέλη της ΕΕ έχουν το δικαίωμα να δημιουργούν νόμους  για τον περιορισμό της ιδιοκτησίας εθνικής γης, αλλά αυτό οφείλει να γίνεται στα πλαίσια των συνθηκών που έχει συνάψει η Ένωση.

Οι αλλοδαποί κάτοχοι δικαιωμάτων είδαν την ιδιοκτησία τους να ακυρώνεται μονομερώς την 1η Μαΐου της φετινής χρονιάς, σύμφωνα με τον ουγγρικό νόμο, αντί να τους δοθεί η 20ετής περίοδος προειδοποίησης που ίσχυε προηγουμένως. «Πίσω από αυτή την επίθεση βρίσκονται ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα που αντιτίθενται σε έναν νόμο που προστατεύει τους Ούγγρους αγρότες και τις αγροτικές οικογένειες αντί για τους ξένους τυχοδιώκτες και τους μεγαλοκτηματίες», ήταν η τοποθέτηση κυβερνώντος κόμματος

Πηγή: ebusiness.com
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία