BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Τριπλασιάστηκε η τιμή του λαιμ εξαιτίας της ξηρασίας στην Βραζιλία

Οι τιμές του λάιμ τριπλασιάστηκαν τις τέσσερις τελευταίες εβδομάδες στη βραζιλιάνικη αγορά, λόγω της ξηρασίας που μαστίζει τη χώρα.

Τριπλασιάστηκε η τιμή του λαιμ εξαιτίας της ξηρασίας στην Βραζιλία

0
0
Η χειρότερη ξηρασία των τελευταίων ετών που συνεχίζει να επηρεάζει την Βραζιλία, προκαλεί μείωση στην παραγωγή, και κατά συνέπεια οδηγεί σε άνοδο τις τιμές ενός μεγάλου αριθμού καλλιεργειών

«Σαν αποτέλεσμα της ξηρασίας οι ποσότητες φρούτων που είναι διαθέσιμες στην αγορά είναι περιορισμένες, αλλά η τοπική κατανάλωση παραμένει υψηλή καθώς το λαιμ είναι βασικό προϊόν για τους Βραζιλιάνους», εξηγεί ο Ντανιελ Μπρίσο, της εταιρείας εξαγωγών Argofruta.

Οι βραζιλιάνικες εξαγωγές στην Ευρώπη φέτος αναμένεται να αυξηθούν κατά 20%. «Αν και μέχρι στιγμής φέτος ο όγκος εξαγωγών λαιμ στην Ευρώπη είναι υψηλότερος από τις προηγούμενες χρονιές, τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες η Βραζιλία έχει αποστείλει ελάχιστα φρούτα», προσθέτει ο Μπρίσο

Πολλοί Ευρωπαίοι εισαγωγείς σταμάτησαν να αγοράζουν, πιθανότατα επειδή οι τιμές ανέβηκαν τόσο πολύ. «Για την ώρα, οι Ευρωπαίοι εισαγωγείς καταφεύγουν στα δικά τους αποθέματα, αλλά αυτά δεν θα κρατήσουν περισσότερο από δύο εβδομάδες», εξηγεί ο Μπρίσο. Δεδομένου του χαμηλού όγκου παραγωγής του Μεξικό αυτή την σεζόν εξαιτίας δυσμενών καιρικών συνθηκών, μια αξιοσημείωτη αύξηση των τιμών στην ευρωπαϊκή αγορά τον Νοέμβριο είναι αναπόφευκτη.

(Πηγή: freshplaza.com)
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία