BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Το Σάββατο ανακοινώνει τιμές παραγωγού για το ελαιόλαδο η Ένωση Ηρακλείου

Το Σάββατο 29 Νοεμβρίου αναμένεται να ανακοινώσει τιμές παραγωγού του ελαιόλαδου η Ένωση Ηρακλείου, μετά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της που θα ασχοληθεί με την τακτική που θα ακολουθήσει φέτος η Εταιρική Σύμπραξη για το προϊόν.

Μετά την εκταµίεση του δανείου αρχίζει ο αγώνας για την ΕΑΣ Ηρακλείου

2
0

Απαντώντας σε ερωτήσεις  ο πρόεδρος της Ένωσης Ηρακλείου Ανδρέας Στρατάκης απέφυγε να διατυπώσει προβλέψεις και τόνισε ότι στόχος της Σύμπραξης είναι να τυποποιήσει το ελαιόλαδο σε συνεργασία με συνεταιρισμούς της δύναμής της.

Στο μεταξύ, σε επίπεδα μεταξύ 2,80 και 3 ευρώ ανά κιλό φαίνεται να σταθεροποιούνται οι τιμές παραγωγού του ελαιόλαδου για οξύτητες μέχρι 0,3 κατά την έναρξη της παραγωγικής χρονιάς στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συνδέσμου Τυποποιητών Ελαιόλαδου Κρήτης Γιώργο Ανδρεαδάκη, η παραγωγή του ελαιόλαδου φέτος στην Κρήτη δεν είναι ιδιαιτέρως υψηλή και θα κυμανθεί γύρω στους 80.000 τόνους. Σε κάποιες περιοχές είναι υψηλή, όπως η Μεσαρά και το Κολυμβάρι, όμως σε άλλες είναι χαμηλότερη όπως τα Πεζά.

Οι ποιότητες είναι εξαιρετικές σύμφωνα με τον κ. Ανδρεαδάκη. Οι παραγωγοί είναι επιφυλακτικοί στην πώληση του λαδιού τους, παρά τις οικονομικές δυσκολίες, πράγμα που συμβάλλει στη διατήρηση των τιμών σε αξιοπρεπή επίπεδα. Ορισμένοι αγρότες μάλιστα σκέφτονται να διατηρήσουν το λάδι τους σε δεξαμενές δικές τους ή συνεργαζόμενων ελαιουργών, για να πετύχουν καλύτερες τιμές μετά το Μάρτιο.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία