BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Από καλύτερη αφετηρία το αρνιά για τις γιορτές των Χριστουγέννων

Υψηλότερα σε σχέση µε πέρυσι ξεκίνησε η τιµή για το αρνί την φετινή χρονιά στις περισσότερες περιοχές της χώρας, άνοδος που αναµένεται να συνεχιστεί δεδοµένης και της µεγάλης απώλειας ζωικού κεφαλαίου, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ τς εφημερίδας Agrenda.

Λίγα τα ντόπια αρνιά, μεγάλη η αγορά λόγω κοινού Πάσχα με τους Καθολικούς

0
0
Στην Κοζάνη πραγµατοποιούνται πωλήσεις αµνοεριφίων προς την Ιταλία και την Ισπανία εδώ και 15 ηµέρες στα 4,90–5,10 ευρώ το κιλό, υπογραµµίζει ο Παναγιώτης Αρνίδης, πρόεδρος του Α.Σ. Κοζάνης «Αλιάκµων». Ωστόσο, τη φετινή χρονιά, σύµφωνα µε τον κ. Αρνίδη, η τιµή για το δέρµα ήταν µόλις 1–1,5 ευρώ το κιλό, ενώ πέρυσι ήταν στα 5–6 ευρώ το κιλό.

Αντίστοιχα, στα κεντρικά σφαγεία της Ξάνθης οι κτηνοτρόφοι πληρώνονται στα 5,50 ευρώ το κιλό, στα ίδια επίπεδα µε πέρυσι. Βέβαια, όπως επισηµαίνουν, η αγορά θα διαµορφωθεί µετά τις 15 ∆εκεµβρίου, µε τιµές πιθανότατα υψηλότερες σε σχέση µε την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, καθώς οι απώλειες από καταρροϊκό µόνο στο νοµό της Ξάνθης ανέρχονται στις 52.000 και από ευλογιά στη Θράκη στις 50.000.

«Να επιτραπεί η φούντα στα αµνοερίφια προς εξαγωγή» Την παρέµβαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης προκειµένου να υπάρξει παρέκκλιση ειδικά για τις ηµέρες των εορτών στο κανονισµό για τα εξαγόµενα αµνοερίφια ζητά µε επιστολή της η Οµοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων Περιφέρειας Θεσσαλίας. Όπως αναφέρουν, οι Ιταλοί εισαγωγείς ζητούν να υπάρχει στα ερίφια µικρό κοµµάτι τριχωτού (η λεγόµενη φούντα) ως διακριτικό του είδους του σφαγίου.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία