BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Βλέπει ψηλά το βοδινό μέχρι το 2020 η Tyson

Οι υψηλές τιµές στα βοοειδή θα εξακολουθήσουν να ισχύουν, ωθούµενες από το µειωµένο αριθµό κοπαδιών στις ΗΠΑ, ο οποίος δεν αναµένεται να επιστρέψει στα επίπεδα του 2013 πριν το τέλος της δεκαετίας που διανύουµε, παρέχοντας µια «οµπρέλα» προστασίας στον τοµέα των πουλερικών.

Νέα μείωση στην προσφορά στηρίζει το βόειο

0
0
Τα εγχώρια αποθέµατα κρέατος των ΗΠΑ, τα οποία µειώθηκαν κατά 5% φέτος σύµφωνα µε τις εκτιµήσεις του οµίλου Tyson, θα σηµειώσουν περεταίρω µείωση ύψους 4% και την επόµενη χρονιά, καθώς οι παραγωγοί προσπαθούν να αυξήσουν τα κοπάδια τους, δήλωσε ο Ντόνι Σµίθ, διευθύνων σύµβουλος της Tyson

Το σύνολο των κοπαδιών των ΗΠΑ φέτος, σηµείωσε τη µεγαλύτερη συρρίκνωση εδώ και 61 χρόνια, εν µέρει εξαιτίας του υψηλού επιπέδου παραγωγικότητας, που επιτρέπει την παραγωγή µεγαλύτερης ποσότητας βοδινού από µικρότερο αριθµό ζώων. Ωστόσο, η τάση αυτή επιταχύνεται τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της ξηρασίας και των υψηλών τιµών ζωοτροφής, που ενθαρρύνουν τον µεγαλύτερο αριθµό σφαγών

Παρόλα αυτά, οι κτηνοτρόφοι φέτος ξεκίνησαν την «ανοικοδόµηση» των κοπαδιών τους, ενθαρρυµένοι από την αντιστροφή στις τιµές σιτηρών και την ανάκαµψη των βοσκοτόπων µετά την ξηρασία του 2012 που έπληξε τις περισσότερες περιοχές. Επιπλέον, καθώς ο αριθµός των σφαγίων έχει ελαττωθεί, η αξία του βοδινού αυξήθηκε δίνοντας κίνητρο στους κτηνοτρόφους για «χτίσιµο» του κοπαδιού. Ενδεικτικά, ο αριθµός των αγελάδων που σφαγιάστηκαν του δέκα πρώτους µήνες του 2014, µειώθηκε κατά 17,9%, χάρη στην προσπάθεια για διατήρηση των ζώων εκτροφής

Ακόµα κι έτσι, «θα χρειαστούν αρκετά χρόνια, ίσως και µέχρι το 2020, ώστε να µπορέσουµε να αυξήσουµε την προσφορά κρέατος στα επίπεδα του 2013», υποστηρίζει ο Σµιθ. «Εποµένως οι τιµές του βοδινού θα είναι υψηλές για µεγάλο διάστηµα», δηλώνει το αφεντικό της Tyson

Οι τιµές βοδινού προβλέπεται να αυξηθούν κατά 5% την επόµενη χρονιά, επιπλέον της αύξησης 11,5% που σηµείωσαν το 2014, όπως προβλέπει το USDA

Επιπλέον, η αύξηση των τιµών παρέχει προστασία στις τιµές άλλων κρεάτων, λέει ο Σµιθ, υπογραµµίζοντας κυρίως την επίδραση που έχει στο να στρέψει τους καταναλωτές προς το κοτόπουλο

«Η κατανάλωση κοτόπουλου έχει αυξηθεί, και θα αυξηθεί τουλάχιστον 3% τα επόµενα χρόνια», λέει χαρακτηριστικά, τονίζοντας την προσπάθεια της Tyson για αύξηση της ικανότητας του οµίλου στην παραγωγή κοτόπουλου, κάτι που θα φανεί στα οικονοµικά της εταιρείας τον Σεπτέµβριο του 2015.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία