BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Ποτέ ξανά στα 100 ευρώ ο μαύρος χρυσός, λένε οι αναλυτές

Στην περιοχή των 40 δολαρίων ανά βαρέλι θα παραµείνει (κολληµένη) η τιµή του πετρελαίου τουλάχιστον για το πρώτο εξάµηνο του 2015, προβλέπουν οι αναλυτές της Citi και της Goldman Sachs.

Ποτέ ξανά στα 100 ευρώ ο μαύρος χρυσός, λένε οι αναλυτές

1
0
Στη διάρκεια της εβδοµάδας τόσο το brent όσο και το αργό «έγραψαν» νέα χαµηλά πέντε και πλέον ετών, συµπαρασύροντας τον δείκτη εµπορευµάτων του Bloomberg ο οποίος υποχώρησε την Πέµπτη στο χαµηλότερο σηµείο της τελευταίας 12ετίας (βλ. σχετική ανάλυση σελ.4-5)  Η ανοδική αντίδραση της Τετάρτης µε τα συµβόλαια παράδοσης του αργού να ενισχύονται κατά 5,6% δεν στάθηκε αρκετή να πάει τις τιµές παραπέρα από τα 48,48 δολάρια το βαρέλι.
Το Reuters µιλάει για αδυσώπητη πτώση του «µαύρου χρυσού» που έχει υποστεί απώλειες 60% από τα υψηλά του 2014. Ο Σαουδάραβας πρίγκηπας, Alwaleed bin Talal δηλώνει βέβαιος ότι δεν θα δούµε ποτέ τα 100 δολάρια το βαρέλι»

Σύµφωνα µε τη Moody’s, το brent δεν πρόκειται να ξεπεράσει φέτος τα 55 δολάρια το βαρέλι ενώ το αργό θα κινηθεί στα 52 δολάρια το βαρέλι. Ο γνωστός οίκος εκτιµά ότι τα συσκευασµένα τρόφιµα, η ναυτιλία και οι αεροµεταφορές είναι οι τοµείς οι οποίοι θα επωφεληθούν περισσότερο από τις χαµηλότερες τιµές.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία