BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Δεν αγγίζει το κρέας η πτώση του πετρελαίου

Η πτώση των τιµών πετρελαίου δεν επηρεάζει τις τιµές κρέατος στον ίδιο βαθµό που επηρεάζει τα υπόλοιπα αγροτικά εµπορεύµατα, εξαιτίας των ασθενειών που µειώνουν την προσφορά χοιρινού στηρίζοντας τις τιµές και της ξηρασίας που συρρικνώνει τα κοπάδια των κτηνοτρόφων αυξάνοντας τις τιµές στο βοδινό, όπως λένε τώρα οι οικονοµολόγοι.

Δεν αγγίζει το κρέας η πτώση του πετρελαίου

0
0
Οι τιµές σε βοδινό και χοιρινό κρέας έχουν σηµειώσει αύξηση περισσότερο από 2% κατά µέσο όρο από το 2007, µε τους αναλυτές να προβλέπουν ότι η τάση αυτή θα συνεχιστεί και το 2015

«Τα συνεχή κρούσµατα του ιού επιδηµικής διάρροιας των χοίρων (PEDv), έχουν µειώσει την προσφορά χοιρινού κρέατος, και αναµένεται να συνεχίσουν να τη µειώνουν στο άµεσο µέλλον στηρίζοντας τις τιµές», σύµφωνα µε τους οικονοµολόγους.

Επιπλέον, σηµαντική επίδραση στις τιµές βοδινού έχει η ξηρασία που πλήττει τους βοσκότοπους των ΗΠΑ. Η ξηρασία αναγκάζει τους κτηνοτρόφους να συρρικνώνουν τα κοπάδια τους, αυξάνοντας τις τιµές στο βοδινό.

«Ο µοναδικός τρόπος µε τον οποίο οι τιµές φυσικού αερίου µπορούν να επηρεάσουν τις τιµές στο βοδινό και το χοιρινό είναι µέσω του κόστους µεταφοράς», υποστηρίζει οι αναλυτές. Ωστόσο, το ποσοστό του κόστους µεταφοράς είναι σχετικά µικρό επί του συνολικού κόστους παραγωγής χοιρινού και  βοδινού κρέατος.

Η αύξηση της διεθνούς ζήτησης είναι ένας ακόµα λόγος που συνηγορεί για τις υψηλές τιµές, εκτιµούν οι οικονοµολόγοι, ενώ η διακύµανση τους στο µέλλον θα είναι δύσκολο να εκτιµηθεί.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία