BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Δεν ξεγελά η ανοδική αντίδραση στο πετρέλαιο

Νέες πιέσεις στις τιµές του πετρελαίου ασκούν οι αναθεωρηµένες επί τω χείρω προβλέψεις του ∆ιεθνούς Νοµισµατικού Ταµείου για την παγκόσµια οικονοµία αλλά και τα στοιχεία που δείχνουν ότι η Κίνα «έτρεξε» το 2014 µε τους χαµηλότερους ρυθµούς ανάπτυξης εδώ και δεκαετίες.

Δεν ξεγελά η ανοδική αντίδραση στο πετρέλαιο

0
0
Στον απόηχο των ανακοινώσεων, τα συµβόλαια αργού και µπρεντ υποχώρησαν 4,7% και 1,7% στα 46,39 δολάρια και στα 47,99 δολάρια το βαρέλι αντίστοιχα. Οι τιµές παρουσίασαν τάσεις εξισορρόπησης την Τετάρτη µε το αργό να ενισχύεται ελαφρώς στα 46,91 δολάρια το βαρέλι. Ωστόσο οι αναλυτές τόσο της Morgan Stanley όσο και της BNP Paribas παραµένουν αµετακίνητοι στις προβλέψεις τους ότι οι τιµές θα παραµείνουν σε χαµηλά επίπεδα για τουλάχιστον έξι µήνες.

Οι χαµηλές τιµές του πετρελαίου ρίχνουν τον πληθωρισµό σε αρκετές ευρωπαϊκές και ασιατικές χώρες που προχωρούν σε µεγάλες εισαγωγές «µαύρου χρυσού» για να ικανοποιήσουν την εγχώρια ζήτηση. «Ο πληθωρισµός έχει υποχωρήσει ραγδαίως σε αρκετές ανεπτυγµένες χώρες λόγω των χαµηλών τιµών του πετρελαίου. Έτσι επιτυγχάνεται χαλάρωση της δηµοσιονοµικής προσαρµογής σε οικονοµίες - κλειδιά της ευρωζώνης»,  παρατηρεί η Pira Energy Group, από τις ΗΠΑ.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία