BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Δίκοπο μαχαίρι, η τιμή στο βόειο κρέας

∆ύο όψεις για τους κτηνοτρόφους έχουν οι υψηλές τιµές βοδινού στην Αυστραλία, όπου µέσα σε µια βδοµάδα κατέγραψαν ρεκόρ, και πλέον η περαιτέρω αύξηση είναι ικανή να υπονοµεύσει τη διαφάνεια της αγοράς, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda.

Δίκοπο μαχαίρι, η τιμή στο βόειο κρέας

0
0
Οποιαδήποτε επιπλέον αύξηση των τιµών θα έχει επιπτώσεις στην εγχώρια αγορά βοδινού και θα ανοίξει τον δρόµο στα σούπερ µάρκετ, ώστε να αυξήσουν την επιρροή τους στη διαµόρφωση των τιµών. «Οι υψηλές τιµές θα ωθήσουν εκτός αγοράς τους µικρούς κρεοπώλες και θα ενδυναµώσουν τη θέση των σούπερ µάρκετ», υποστηρίζουν ειδικοί του χώρου.
Οι µεγάλες επιχειρήσεις λιανικού εµπορίου µπορούν να αντέξουν τις υψηλές τιµές για µεγάλο χρονικό διάστηµα, και καθώς τα σούπερ µάρκετ τείνουν να κλείνουν δουλειές ερχόµενα σε άµεση επαφή µε τον παραγωγό, οι τιµές δεν γίνονται γνωστές στους επίσηµους φορείς.

«Τα σούπερ µάρκετ δεν ανταγωνίζονται στην φυσική αγορά, οπότε αν βγάλεις από το παιχνίδι τους µικρούς κρεοπώλες, χάνεται η διαφάνεια της αγοράς», λένε οι ειδικοί

Οι βροχοπτώσεις του ∆εκεµβρίου και τα καλά αναπτυγµένα βοσκοτόπια της χώρας έχουν φέρει τους παραγωγούς σε πλεονεκτική θέση µε τις τιµές στα βοοειδή να αυξάνονται από την περασµένη βδοµάδα. Σε γενικές γραµµές, η χρονιά ξεκινά καλά για τους κτηνοτρόφους, ωστόσο οι ειδικοί της αγοράς συστήνουν προσοχή. «Οι τιµές µετά από καιρό βρίσκονται σε ικανοποιητικά επίπεδα και φαίνονται βιώσιµες, αλλά µια ανοδική τάση θα µπορούσε να επιφέρει και προβλήµατα», καταλήγουν οι ειδικοί του τοµέα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία