BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Στήνεται παρατηρητήριο αγροτικών εμπορευμάτων

Αρχικά η συµφωνία προβλέπει ανταλλαγή οικονοµικών πληροφοριών για δηµητριακά, γάλα, κρέας.

Νέος Επίτροπος Γεωργίας αναλαμβάνει ο Φιλ Χόγκαν

0
0

Ένα σύµφωνο συνεργασίας µε σκοπό την ενίσχυση της ανταλλαγής ανεξάρτητων και αξιόπιστων οικονοµικών πληροφοριών στον αγροτικό τοµέα υπέγραψαν τα ινστιτούτα γεωργίας της Γαλλίας (FranceAgriMer), της Γερµανίας (BLE) και της Αυστρίας (Agrarmarkt), στα πλαίσια της Πράσινης Εβδοµάδας στο Βερολίνο.

Σε πρώτο επίπεδο, η εν λόγω συµφωνία, προβλέπει την τακτική ανταλλαγή οικονοµικών πληροφοριών για δηµητριακά, γάλα και κρέας. «Οι τρεις αυτοί δηµόσιοι οργανισµοί θα επικοινωνούν ταυτόχρονα όλες τις πληροφορίες που συγκεντρώνουν από δικά τους στοιχεία, όπως και δεδοµένα από την Κοµισιόν αλλά και τον FAO.

«Αξιόπιστα και ανεξάρτητα δεδοµένα για τις τιµές, τις ποσότητες και τα κόστη των αγροτικών εµπορευµάτων µπορούν να βελτιώσουν τη διαφάνεια στην αγορά και να ενηµερώνουν τους πολιτικούς και οικονοµικούς φορείς λήψης αποφάσεων», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του το γαλλικό ινστιτούτο FranceAgriMer.

Όµως, την ώρα που οι πολιτικοί µιλούσαν στο Παγκόσµιο Φόρουµ για τα Τρόφιµα στα πλαίσια της Πράσινης Εβδοµάδας και κλείνονταν και η παραπάνω συµφωνία, περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι διαδήλωναν στο Βερολίνο, κατά της αυξανόµενης βιοµηχανοποίησης της γεωργίας.

Από την πλευρά του, ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Φιλ Χόγκαν, αγνοώντας το κλίµα που επικρατούσε έξω (διαδηλώσεις) από το Messe Berlin, όπου διεξάγονταν η Πράσινη Εβδοµάδα, αναλώθηκε στο να κάνει δηλώσεις για τους στόχους του ευρωπαϊκού έτους για την ανάπτυξη για το 2015.

Τέλος, την εκπληξη στην Πράσινη Εβδοµάδα έκανε ο Ρώσος υπουργός γεωργίας, Νικολάι Φιοντόροφ, δηλώνοντας ότι: «Η Ρωσία µπορεί να σταµατήσει το εµπάργκο για την Ελλάδα, αν τελικά η τελευταία αποχωρήσει από την Ευρώπη».

Ανέφερε, τέλος, ότι η Ρωσία θα εξετάσει τη χαλάρωση των µέτρων απαγόρευσης που έχει επιβάλλει στην ΕΕ. ξεκινώντας από το χοιρινό κρέας.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία