BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Πίεση τιμών λόγω αύξησης ζωικού κεφαλαίου

Μεγαλύτερη προσφορά κρέατος στις ΗΠΑ µε αποτέλεσµα πίεση στις τιµές, αναµένει για το 2015 το USDA. Ειδικότερα, σύµφωνα µε την εκτίµηση Φεβρουαρίου, η συνολική παραγωγή κόκκινου κρέατος και πουλερικών θα είναι υψηλότερη κατά 2% σε σχέση µε την εκτίµηση του Ιανουαρίου. Η άνοδος αυτή οφείλεται στην αύξηση παραγωγής σε βοδινό κρέας (από 10,8 στους 11,01 εκατ. τόνους), χοιρινό (10,8 σε 10,9 εκατ. τόνους) και πουλερικά (από 20,7 σε 20,9 εκατ. τόνους).

Πίεση τιμών λόγω αύξησης ζωικού κεφαλαίου

0
0
Οι τιµές των βοοειδών θα είναι χαµηλότερα το 2015, αντικατοπτρίζοντας τις αδύναµες τιµές στα βοοειδή προς πάχυνση και τη µεγαλύτερη προσφορά ανταγωνιστικών κρεάτων.

Σε χαµηλά επίπεδα θα είναι και οι τιµές στα χοιρινά, λόγω µεγαλύτερης προσφοράς και αδύναµης -σε σχέση µε την αναµενόµενη-  ζήτησης.

Τέλος, µικρή ανάσα για τις τιµές γάλακτος   φέρνουν οι αναθεωρηµένες προβλέψεις του Φεβρουαρίου καθώς η παραγωγή αναµένεται σε χαµηλότερα επίπεδα από 96,22 δισ. λίτρα το Γενάρη σε 96,13 δισ. λίτρα, λόγω του βραδύτερου ρυθµού αύξησης της παραγωγής ανά αγελάδα που αντιστάθµισε την ταχύτερη επέκταση του κοπαδιού.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία