BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Συγκομίζονται τα πρώτα ανοιξιάτικα κηπευτικά στη Τριφυλλία

Με επιτυχία ξεκίνησε αυτές τις μέρες η συγκομιδή των πρώτων θερμοκηπιακών κηπευτικών προϊόντων της Τριφυλλίας, παραγωγή που αφορά κυρίως αγγούρια, πιπεριές και φασόλια, σύμφωνα με τους παραγωγούς της περιοχής ενώ ο κύριος όγκος συγκομιδής αναμένεται αν κορυφωθεί ως τις 15 Μαρτίου.

Διανομή φθηνών αγροτικών προϊόντων στη Θεσσαλονίκη

0
0

Μάλιστα οι παραγωγοί περιμένουν αρκετά καλές τιμές για φέτος και παρά τις καιρικές συνθήκες που επέφεραν διακυμάνσεις στην ανάπτυξη και καρπόδεση των νεαρών φυτών, όπως επιβεβιαώνει και ο πρόεδρος του Α.Σ.Φιλιατρών, Γιώργος Αλεξανδρόπουλος, ο οποίος έδωσε βαρύτητα στο κρύο και την έλλειψη ηλιοφάνειας που αποτέλεσαν ανασταλτικό παράγοντα ανάπτυξης το χειμώνα αυτό.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η παραγωγή σε σχέση με πέρσι κυμαίνεται στα ίδια περίπου επίπεδα, βάσει του όγκου των καλλιεργούμενων εκτάσεων της περιοχής καθώςένα 30% των θερμοκηπίων έχει ξεκινήσει να συγκομίζεται.

Η μισή παραγωγή της Τριφυλλίας εξάγεται

Το ήμισυ της παραγωγής κηπευτικών από τη Τριφυλλία διοχετεύεται προς την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Πάτρα ενώ το υπόλοιπο 50% εξάγεται στο εξωτερικό. Η συγκομιδή μέχρι τις αρχές Απριλίου επεκτείνεται στο μεγαλύτερο όγκο των θερμοκηπίων της περιοχής όπου ξεκινά και η συγκομιδή της ντομάτας. Οι φετινές αποδόσεις και οι τιμές των προϊόντων, αναμένεται να κινηθούν φέτος σε ικανοποιητικά επίπεδα λόγω της αρτιότητας των προϊόντων της Τριφυλλίας, σύμφωνα με τους παραγωγούς.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία