BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Ευκαιρίες για ευρωπαϊκό χοιρινό στην Κίνα

Σε επίπεδα ρεκόρ αναµένεται φέτος να αυξηθούν οι κινεζικές εισαγωγές χοιρινού κρέατος, καθώς αρκετοί παραγωγοί της χώρας εγκαταλείπουν τον κλάδο, αφήνοντας τη µεγαλύτερη αγορά χοιρινού κρέατος στον κόσµο να εξαρτάται από προµήθειες από το εξωτερικό, σύµφωνα µε εκτιµήσεις του γραφείου του αµερικανικού υπουργείου γεωργίας (USDA) στο Πεκίνο.

Ράλι του χοιρινού, λόγω ρωσικού εμπάργκο

0
0

Το αυξανόµενο έλλειµµα παραγωγής δηµιουργεί ένα κενό το οποίο προβλέπεται από το USDA να καλυφθεί από εισαγωγές, οι οποίες αναµένεται να σηµειώσουν µια ραγδαία αύξηση πάνω από 50% στα επίπεδα ρεκόρ των 1,20 εκατ. τόνων.

Ωστόσο, είναι οι Ευρωπαίοι εξαγωγείς χοιρινού κρέατος και όχι οι Αµερικανοί που θα είναι ευνοηµένοι από την αύξηση των εισαγωγών της Κίνας. «Οι εισαγωγές από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συνεχίσουν να αυξάνονται καθώς η Κίνα ανοίγει την αγορά της σε περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», αναφέρει το γραφείο του USDA στο Πεκίνο. «Οι εισαγωγές από τις ΗΠΑ θα µειωθούν, λόγω του ισχυρού δολαρίου και της κινεζικής απαγόρευσης της ρακτοπαµίνης που αποτελεί πρόσθετη ύλη στις  ζωοτροφές των χοιρινών και χρησιµοποιούνται συνήθως στις ΗΠΑ», καταλήγει.

 

Απότοµη πτώση από το 1996

Μειωµένη κατά 9,8% εκτιµάται ότι θα είναι το 2015 η παραγωγή χοιρινού κρέατος της Κίνας στους 56,10 εκατ. τόνους από 56,71 εκατ. τόνους το 2014. Πρόκειται για την πιο µεγάλη πτώση εδώ και 19 περίπου χρόνια, σύµφωνα µε το γραφείο του USDA στο Πεκίνο. Επίσης, αναµένει και µείωση του αριθµού των ζώων που θα φτάσουν στο χαµηλότερο επίπεδο από το 2013.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία