BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Mικρά τα περιθώρια ανόδου του πετρελαίου

Mπορεί τα σηµάδια ανόδου που επιδεικνύει το τελευταίο διάστηµα το πετρέλαιο να δηµιουργούν την εντύπωση ότι µπαίνει σε τροχιά ανάκαµψης από τα ιστορικά χαµηλά των προηγούµενων µηνών, ωστόσο την άποψη αυτή δε φαίνεται να συµµερίζεται ο διευθύνων σύµβουλος της Exxon, Ρεξ Τίλερσον.

Mικρά τα περιθώρια ανόδου του πετρελαίου

1
0
Ο επικεφαλής του γνωστού πετρελαϊκού κολοσσού θεωρεί ότι ο «µαύρος χρυσός» είναι και θα παραµείνει φθηνός τουλάχιστον για τα αµέσως επόµενα χρόνια. «Αν και η µακροπρόθεσµη προοπτική είναι δύσκολο να προβλεφθεί, υπάρχουν αρκετά στοιχεία για να διαπιστώσει κανείς ότι βραχυπρόθεσµα το πετρέλαιο δεν πρόκειται να κινηθεί πολύ παραπάνω από τα επίπεδα που βρίσκεται τώρα», σηµειώνει ο Τιλερσον.

Το σηµαντικότερο, κατά τη γνώµη του, είναι τα αποθέµατα : «Αν και τις τελευταίες εβδοµάδες διακρίνουµε µια επιβράδυνση, εξακολουθούν να είναι δραµατικά υψηλότερα από το µέσο όρο των τελευταίων πέντε ετών. Μέχρι η παραγωγή να επιβραδυνθεί στο σηµείο που ηκατανάλωση να αρχίσει να αρχίσει να «τρώει» τα αποθέµατα ταχύτερα απ’ ότι αυτά αντικαθίστανται, οι τιµές έχουν µικρό περιθώριο να ανέβουν», εξηγεί.  Το µπρεντ την περασµένη εβδοµάδα (17/4-24/4) ενισχύθηκε 8,59% στα 65,31 δολάρια/ενώ το αργό έφτασε στα 57,56 δολ., παίρνοντας ώθηση από το φρένο στα αποθέµατα που ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία