BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Πτωτική τάση στα σκληρά σιτάρια

Στην ελληνική αγορά οι τιµές στο σκληρό σιτάρι συνεχίζουν την καθοδική τους πορεία, µε αποτέλεσµα τα φετινά αποθέµατα να πωλούνται κάθε εβδοµάδα και λίγο χαµηλότερα. Η ζήτηση έχει ατονήσει δεδοµένου ότι οι µύλοι έχουν καλυφθεί, ενώ πλησιάζουµε στα αλώνια της νέας πολλά υποσχόµενης σοδειάς, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda.

Πτωτική τάση στα σκληρά σιτάρια

1
0
Αντίστοιχα, στην Ιταλία, οι προσδοκίες για αυξηµένη σοδειά εντείνονται και γι’ αυτό οι προπωλήσεις είναι παγωµένες ή µπορούν να πραγµατοποιηθούν εφόσον οι τιµές βρίσκονται στα 270 ευρώ ο τόνος FOB. 

Στη λίστα της Φότζια  συνεχίζεται η πτώση µε τις τιµές να χάνουν άλλα 10-15 ευρώ ο τόνος. Τα καλής ποιότητας (ειδικό βάρος 80 kg/hl, πρωτεΐνη 12%, υαλώδη 80%) κυµαίνονται στα 305-310 ευρώ ο τόνος παράδοση σε ιταλικό λιµάνι, ενώ η αµέσως επόµενη ποιότητα (ειδικό βάρος 78 kg/hl, πρωτεΐνη 11,5%, υαλώδη 70%) στα 290-295 ευρώ ο τόνος παράδοση σε ιταλικό λιµάνι.

Αντιστοίχως, στο Μιλάνο η µείωση τιµών έφτασε τα 7 ευρώ ο τόνος µε τις τιµές για τις καλές ποιότητες να κυµαίνονται µεταξύ 307-315 ευρώ ο τόνος. Τα γαλλικά σκληρά παραµένουν για άλλη µια εβδοµάδα στα  310-320 ευρώ ο τόνος παραδοτέα σε γαλλικό λιµάνι, έχοντας σηµειώσει µείωση τιµών νωρίτερα.

Την ίδια ώρα, στο χρηµατιστήριο του Σικάγο οι πρόσφατες συνεδριάσεις είναι υποτονικές, ενώ δεν έχουν προκύψει ιδιαίτερες ειδήσεις αναφορικά µε την αγορά του προϊόντος. Η ισοτιµία ευρώ / δολαρίου έχει κατά κάποιο τρόπο σταθεροποιηθεί, αν και αρκετοί είναι οι αναλυτές, οι οποίοι υπενθυµίζουν ότι το θέµα «Ελλάδα» µπορεί να φέρει άνοδο του δολαρίου, οπότε και πιθανή πίεση στα δηµητριακά.

Οι καιρικές συνθήκες στο προσεχές διάστηµα θα παίξουν τον σηµαντικότερο ρόλο στη διαµόρφωση της αγοράς.
Τέλος, στη Γαλλία οι παραγωγοί περιµένουν µε ανυποµονησία κάποιες βροχοπτώσεις χωρίς όµως να καταστροφολογούν λόγο της ξηρασίας. Οι τιµές συµβολαίων Μαΐου έµειναν σταθερές στα 184 ευρώ ο τόνος.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία