BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Προσγείωση χοιρινού μετά τις ψηλές πτήσεις

Σηµάδια σταθεροποίησης επέδειξε η παγκόσµια βιοµηχανία χοιρινού κρέατος, σύµφωνα µε την επενδυτική τράπεζα Rabobank, µετά την ολοκλήρωση του α’ τριµήνου του 2015, όπου κύρια χαρακτηριστικά ήταν η αυξηµένη προσφορά και η σχετικά αδύναµη ζήτηση.

Προσγείωση χοιρινού μετά τις ψηλές πτήσεις

1
0
Ωστόσο, ευκαιρίες δηµιουργούνται για τους εξαγωγείς χοιρινού κρέατος στην Κίνα αργότερα µέσα στο έτος καθώς οι υψηλότερες τιµές από τα τέλη Ιουλίου έως και το Σεπτέµβριο θα ενθαρρύνουν τις κινεζικές εισαγωγές», σηµειώνει η Rabobank.

Οι τιµές είναι αισθητά πιο χαµηλές, καθώς ο υψηλός ρυθµός αύξησης της προσφοράς (από ΗΠΑ, Ρωσία και Βραζιλία), ξεπέρασε τη µάλλον υποτονική ζήτηση, οδηγώντας τα κέρδη των παραγωγών σε αρνητικό έδαφος. Σύµφωνα, µε τον αναλυτή της Rabobank, Albert Vernooij, «ο αυξανόµενος ανταγωνισµός στην παγκόσµια αγορά εξαγωγών θα οδηγήσει σε συνεχή πίεση των τιµών στις περισσότερες χώρες. Ως εκ τούτου, µετά τις έντονα υψηλές τιµές των τελευταίων δύο ετών, η παγκόσµια βιοµηχανία χοιρινού βρίσκεται στο κάτω µέρος του κύκλου»

Ειδικότερα, σε επίπεδο ΗΠΑ, µετά και τoν περιορισµό του PEDv, η Rabobank αναµένει ότι η ανάκαµψη της προσφοράς σε συνδυασµό µε το ισχυρό δολάριο θα σηµάνουν χαµηλότερες τιµές

Όσον αφορά την ΕΕ, οι τιµές θα ακολουθήσουν εποχικές εξελίξεις, αλλά θα παραµείνουν σε χαµηλότερα επίπεδα από τον ιστορικό µέσο όρο και φθάνοντας οριακό το νεκρό σηµείο

Τέλος, οι τιµές έφτασαν στο απόγειό τους στην Κίνα κατά τη διάρκεια του Μαρτίου, ευνοώντας τις εισαγωγές.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία