BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Δώρο για την Ελλάδα το φθηνό πετρέλαιο

Περίπου 1% στον ετήσιο ρυθµό ανάπτυξης της ελληνικής οικονοµίας το 2015 αναµένεται να συνεισφέρει η πτώση των τιµών του πετρελαίου, σύµφωνα µε τις εκτιµήσεις της διεύθυνσης Οικονοµικής Ανάλυσης της Εθνικής Τράπεζες, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda.

Δώρο για την Ελλάδα το φθηνό πετρέλαιο

1
0
Η τράπεζα θεωρεί ότι το φθηνότερο πετρέλαιο θα συµβάλει καθοριστικά στη µείωση του ελλείµµατος του εµπορικού ισοζυγίου και θα παράγει θετικό δηµοσιονοµικό αποτέλεσµα σε ετήσια βάση. Όπως επισηµαίνουν οι συγγραφείς της έκθεσης, η σωρευτική µείωση των τιµών του αργού πετρελαίου το τελευταίο 9µηνο συγκαταλέγεται στις 4 µεγαλύτερες που συντελέστηκαν τα τελευταία 40 χρόνια και ξεχωρίζει, καθώς αντανακλά κυρίως τη σηµαντική αύξηση της προσφοράς και δευτερευόντως τη συγκρατηµένη ζήτηση. Αναµένεται, δε, να διαρκέσει αρκετά  ώστε να έχει σηµαντική θετική επίδραση στην οικονοµική δραστηριότητα.

Tο brent βρέθηκε σε χαµηλά  6 ετών σηµειώνοντας   σωρευτική πτώση 35% σε όρους ευρώ µεταξύ Ιουνίου-Απριλίου 2015, παρά την διολίσθηση κατά 21% του κοινού νοµίσµατος έναντι του δολαρίου το ίδιο διάστηµα.Σύµφωνα µε την Εθνική, οι τιµές του µαύρου χρυσού θα παραµείνουν σε χαµηλά επίπεδα για το µεγαλύτερο µέρος του 2015, ενώ το ευρώ αναµένεται να υποχωρήσει περαιτέρω στο 1,03 δολάρια µέχρι το τέλος του 2015.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία