BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Οριακά πιο χαµηλά ο χυμός πορτοκαλιού

Μικρή πτώση της τάξης του 0,84% σηµείωσαν τα προθεσµιακά συµβόλαια στο χυµό πορτοκαλιού στο χρηµατιστήριο της Νέας Υόρκης σε σύγκριση µε την περασµένη εβδοµάδα. Ειδικότερα, οι τιµές έπεσαν στα 117 σεντς ανά λίµπρα από τα 118 σεντς ανά λίµπρα ως αποτέλεσµα της συνεχιζόµενης συρρίκνωσης στην κατανάλωση του προϊόντος.

Νέα υψηλά δύο ετών στο χυμό πορτοκαλιού

1
0

Ουσιαστικά, σύµφωνα µε τους αναλυτές η πτώση στις πωλήσεις του χυµού πορτοκαλιού δεν είναι ένα καινούργιο φαινόµενο αλλά παραµένει µια πολύπλοκη πρόκληση για τη βιοµηχανία εσπεριδοειδών της Φλόριντα, η οποία έχει συνοψίζεται στα εξής: ανταγωνισµός από άλλους χυµούς, καταναλωτές που απαιτούν τη χρήση λιγότερης ζάχαρης στους χυµούς και µικρότερη παραγωγή πορτοκαλιών εξαιτίας της ασθένειας του «πρασινίσµατος».

Έτσι, οι ηγέτες στη Φλόριντα αναζητούν λύσεις. Μια ιδέα που τέθηκε πρόσφατα επί τάπητος ήταν η θέσπιση οµοσπονδιακού προγράµµατος µέσου USDA για την προώθηση του χυµού πορτοκαλιού. Αν και ένα οµοσπονδιακό πρόγραµµα θα βοηθούσε, πρακτικά θα σήµαινε ότι η Φλόριντα θα έχανε τον έλεγχο στην ετικέτα των προϊόντων της.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία