BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Χωρίς αλλαγές η έκθεση USDA

Στην ελληνική αγορά η πορεία της νέας σοδειάς στο σκληρό σιτάρι εξελίσσεται ικανοποιητικά χωρίς ιδιαίτερα προβλήµατα, µε την καλλιέργεια να αναµένεται λίγο όψιµη, οπότε τα αλώνια θα ξεκινήσουν εντατικά προς τα µέσα Ιουνίου. Όσον αφορά τις τιµές οι Ιταλοί πελάτες µας δεν δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς αναµένουν σηµαντική αύξηση της παραγωγής τους.

Η ξηρασία ρίχνει τις αποδόσεις στις πρώιμες περιοχές της Ελλάδας

0
0
Αν οι τιµές µας ήταν αρκετά χαµηλές τότε πιθανώς να αγόραζαν, αλλά οι Έλληνες έµποροι διστάζουν να προσφέρουν στα 260 ευρώ ο τόνος FOB. Υπάρχει ρίσκο καθώς κανείς δεν ξέρει που θα ανοίξουν οι τιµές στα αλώνια.

Στη λίστα της Φότζια είχαµε άλλη µια εβδοµάδα µείωσης τιµών κατά 5 ευρώ ο τόνος. Τα καλής ποιότητας (ειδικό βάρος 80 kg/hl, πρωτεΐνη 12%, υαλώδη 80%) κυµαίνονται στα 290-295 ευρώ ο τόνος παράδοση σε ιταλικό λιµάνι, ενώ η αµέσως επόµενη ποιότητα (ειδικό βάρος 78 kg/hl, πρωτεΐνη 11,5%, υαλώδη 70%) στα 275-280 ευρώ ο τόνος. Στο Μιλάνο υπήρξε τουλάχιστον σταθερότητα µε τις τιµές για τις καλές ποιότητες να κυµαίνονται µεταξύ 292-300 ευρώ ο τόνος (µειωµένες 5 ευρώ από την περασµένη εβδοµάδα). Τα γαλλικά σκληρά έµειναν σταθερά στα 300 µε 310 ευρώ ο τόνος παραδοτέα σε γαλλικό λιµάνι. Μετά από την εκτενή µείωση τιµών πλέον φαίνονται κάποια σηµάδια ισορροπίας στους δείκτες της Ευρώπης

Στο χρηµατιστήριο του Σικάγο η αγορά αντιδρά από τα χαµηλά της προηγούµενης εβδοµάδας µε τη βοήθεια της πτώσης του δολαρίου. Η έκθεση παγκόσµιας προσφοράς ζήτησης δηµητριακών δεν έφερε τελικά ιδιαίτερες αλλαγές στα σιτάρια και καλαµπόκια. Τονίστηκε βέβαια για τα µαλακά η εκτίµηση ότι τόσο τα φετινά τελικά αποθέµατα όσο και τα αντίστοιχα της επόµενης σεζόν θα είναι παραπάνω από επαρκή (άνω των 200 εκατ. τόνων). Στη Γαλλία αφού η έκθεση του USDA δεν έφερε ιδιαίτερα νέα, πρώτο λόγο στην πορεία των τιµών έχει το ευρώ, το οποίο ενισχύθηκε έναντι του δολαρίου. Η στήριξη για τις τιµές ∆εκεµβρίου ‘15 στα 175 ευρώ ο τόνος επιβεβαιώθηκε µε την αγορά να -επιστρέφει στα 175 ευρώ ο τόνος.  
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία