BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Οι εξαγωγές εγγύηση τιμών για το γάλα

Η µακροπρόθεσµη µοίρα του γαλακτοκοµικού τοµέα της ΕΕ µετά την κατάργηση των ποσοστώσεων θα κριθεί από την εξωστρέφεια του τοµέα, ειδικά προς την Κίνα. Σύµφωνα µε την επενδυτική εταιρία VSA Capital, η άρση των ποσοστώσεων στο γάλα ευνόησε άµεσα το γαλακτοκοµικό κλάδο σε Ιρλανδία και Πολωνία.

Οι εξαγωγές εγγύηση τιμών για το γάλα

1
0

Καλές αναδεικνύονται οι προοπτικές και σε ∆ανία, Γαλλία και Γερµανία. Όµως, «µακροπρόθεσµα θα επιτύχουν εκείνες οι µονάδες που θα είναι πιο εξωστρεφείς», σηµειώνουν οι αναλυτές της VSA Capital. Ειδικότερα, αναµένεται η κινεζική αγορά γάλακτος να εµφανίσει έλλειµµα καθώς θα αυξηθεί η ζήτηση για υψηλής ποιότητας γάλα, γεγονός που θα ωθήσει προς τα πάνω τις διεθνείς τιµές, σύµφωνα µε προβλέψεις της κινεζικής εταιρίας China Modern Dairy.

Η κατανάλωση γαλακτοκοµικών προϊόντων της Κίνας θα παραµείνει η βασική κινητήρια δύναµη των µελλοντικών διεθνών τιµών, σηµειώνουν οι αναλυτές. Μάλιστα αναφέρουν το επιτυχηµένο παράδειγµα της Ν. Ζηλανδίας στην αξιοποίηση της κινεζικής ζήτησης που επέτρεψε τη χώρα να ανεβάσει έως και 95% το ποσοστό των γαλακτοκοµικών προϊόντων της που αποστέλλονται στο εξωτερικό, καθιστώντας την κατεξοχήν εξαγωγική χώρα.

Ωστόσο, η VSA εκτιµά ότι περίπου το 25% των λιγότερο αποδοτικών γαλακτοπαραγωγών θα περιορίσουν τις δράσεις τους ή ακόµα και θα κλείσουν καθώς αναµένεται να τεθούν εκτός συναγωνισµού από πιο µεγάλα και συλλογικά σχήµατα. Τέλος, ως µοναδική λύση εκτιµά ακόµα και για τους µεσαίους παραγωγούς ότι θα είναι οι εξαγωγές, καθώς µελλοντικά θα τους εξασφαλίσουν υψηλότερες τιµές γάλακτος.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία