BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Πτώση 3,25% στις τιμές των Βρετανών γαλακτοπαραγωγών από την Arla

Στην απόφαση να μειώσει κατά 0,84 πένες τις τιμές παραγωγών αγελαδινού γάλακτος προχώρησε η συνεταιριστική Arla στη Μεγάλη Βρετανία προκαλώντας την έντονη αντίδραση της εθνικής ένωσης αγροτών (NFU), σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής ιστοσελίδας “Farmers Weekly”.

Πτώση 3,25% στις τιμές των Βρετανών γαλακτοπαραγωγών από την Arla

0
0
Ειδικότερα, αρχής γενομένης από τις 25 Μαΐου η Arla θα πληρώνει με 24,99 πένες το λίτρο το αγελαδινό γάλα

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συμβουλίου Γάλακτος της NFU, Ρομπ Χάρισον, «η ανακοίνωση της Arla είναι άλλο ένα σημαντικό βήμα προς τα πίσω, την ώρα που οι τιμές γάλακτος στη Βρετανία είναι ήδη σε ασταθή χαμηλά επίπεδα, με πολλούς από τους κτηνοτρόφους σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση, που προσπαθούν να βρουν διέξοδο τους επόμενους λίγους μήνες. Θα επιμείνω ότι άλλες βιομηχανίες πληρώνουν τους παραγωγούς ανάλογα με την ποιότητα του προϊόντος που θέλουν να παράγουν, αναζητώντας τη μέγιστη προστιθέμενη αξία μέσα σε ολόκληρη την εφοδιαστική αλυσίδα, χωρίς να ακολουθούν ο ένας τον άλλον προς τον... πάτο. Οι διεθνείς αγορές, μετά από το ράλι του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου, έχουν ξαναπεράσει σε ύφεση, με τη διεθνή δημοπρασία αυτής της εβδομάδας να ρίχνει τις τιμές κατά 2,2% και αφήνοντας τις αγορές εμπορευμάτων στη χειρότερη θέση των τελευταίων χρόνων»

Σε μια απόπειρα να δικαιολογήσει την κίνηση αυτή, ο υπεύθυνος της συνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας στη Βρετανία, Ας Αμιραχαμάντι δήλωσε ότι: «η διεθνής αγορά γάλακτος συνεχίζει να σημειώνει αρνητικές τάσεις μετά από μια σύντομη περίοδο ανάκαμψης των τιμών. Συνολικά η παγκόσμια βιομηχανία γάλακτος επηρεάζεται από τις δυνάμεις της αγοράς»

(Με πληροφορίες από: fwi.co.uk και fginsight.com)
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία