Τα μεγαλύτερα ποσοστά πτώσης παρατηρούνται στα προϊόντα θερμοκηπίου, με μείωση της τάξης του 10%, ωστόσο οι λιγότερο προστατευμένες καλλιέργειες έχουν παραμείνει στα ίδια επίπεδα με πέρσι. Τα δύο αυτά ήδη καλλιεργειών αποτελούν το 17% των εκτάσεων ενώ οι «ανοιχτές» καλλιέργειες αντιπροσωπεύουν το 66%, σημειώνοντας φέτος μείωση 5%.
Σε αντίθεση με άλλες καλλιέργειες λαχανικών, ο γαλλικός Βορράς φαίνεται να ευνοεί τις «ανοιχτές» καλλιέργειες ενώ στο Νότο χρησιμοποιούν περισσότερο τα θερμοκήπια για να παράγουν κολοκυθάκια. Η περιοχή Nord-Pas-de-Calais αντιπροσωπεύει το 3% της εθνικής παραγωγής, η περιοχή Aquitaine το 9% και οι περιοχές Languedoc-Roussillon, P.A.C.A και Rhone Alpes στα Νοτιοανατολικά, αντιπροσωπεύουν το 60%.
Η προσφορά είναι σημαντικά πιο μικρή φέτος, καθώς η συγκομιδή σημειώνει πτώση από το Μάρτιο. Η πτώση της παραγωγής για τα κολοκυθάκια θερμοκηπίου σημειώνεται στην αρχή της συγκομιδής όταν για τις «ανοιχτές» και τις λιγότερο προστατευμένες καλλιέργειες δεν ήταν ακόμη η εποχή τους. Οι τιμές έχουν αρχίσει να ανεβαίνουν σε σύγκριση με πέρσι και με τις μέσες τιμές της περιόδου 2010-2014 εξαιτίας της περιορισμένης προσφοράς και των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών τον Απρίλη
Οι εισαγωγές έχουν επίσης μειωθεί από την αρχή του χρόνου, επηρεάζοντας ταυτόχρονα την ήδη μειωμένη προσφορά. Το μέσο επίπεδο εισαγωγών έφτασε τους 140.000 τόνους κυρίως από την Ισπανία και το Μαρόκο την περίοδο 2010-2014. Στο μεταξύ οι μέσες εξαγωγές, τα τελευταία πέντε χρόνια, προορίζονται κυρίως για τη Βόρεια Ευρώπη, φτάνοντας κατά μέσο όρο περίπου τους 20.000 τόνους
Το 2013 η Ισπανία και η Ιταλία ήταν οι μεγαλύτεροι παραγωγοί της Ευρώπης, σε κολοκύθες, νεροκολοκύθες και κολοκυθάκια με ποσοστά που κυμαίνονται 37% και 38% αντίστοιχα. Η Γαλλία κατείχε ποσοστό 9% στην ευρωπαϊκή παραγωγή.
(Πηγή: freshplaza.com
Σε αντίθεση με άλλες καλλιέργειες λαχανικών, ο γαλλικός Βορράς φαίνεται να ευνοεί τις «ανοιχτές» καλλιέργειες ενώ στο Νότο χρησιμοποιούν περισσότερο τα θερμοκήπια για να παράγουν κολοκυθάκια. Η περιοχή Nord-Pas-de-Calais αντιπροσωπεύει το 3% της εθνικής παραγωγής, η περιοχή Aquitaine το 9% και οι περιοχές Languedoc-Roussillon, P.A.C.A και Rhone Alpes στα Νοτιοανατολικά, αντιπροσωπεύουν το 60%.
Η προσφορά είναι σημαντικά πιο μικρή φέτος, καθώς η συγκομιδή σημειώνει πτώση από το Μάρτιο. Η πτώση της παραγωγής για τα κολοκυθάκια θερμοκηπίου σημειώνεται στην αρχή της συγκομιδής όταν για τις «ανοιχτές» και τις λιγότερο προστατευμένες καλλιέργειες δεν ήταν ακόμη η εποχή τους. Οι τιμές έχουν αρχίσει να ανεβαίνουν σε σύγκριση με πέρσι και με τις μέσες τιμές της περιόδου 2010-2014 εξαιτίας της περιορισμένης προσφοράς και των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών τον Απρίλη
Οι εισαγωγές έχουν επίσης μειωθεί από την αρχή του χρόνου, επηρεάζοντας ταυτόχρονα την ήδη μειωμένη προσφορά. Το μέσο επίπεδο εισαγωγών έφτασε τους 140.000 τόνους κυρίως από την Ισπανία και το Μαρόκο την περίοδο 2010-2014. Στο μεταξύ οι μέσες εξαγωγές, τα τελευταία πέντε χρόνια, προορίζονται κυρίως για τη Βόρεια Ευρώπη, φτάνοντας κατά μέσο όρο περίπου τους 20.000 τόνους
Το 2013 η Ισπανία και η Ιταλία ήταν οι μεγαλύτεροι παραγωγοί της Ευρώπης, σε κολοκύθες, νεροκολοκύθες και κολοκυθάκια με ποσοστά που κυμαίνονται 37% και 38% αντίστοιχα. Η Γαλλία κατείχε ποσοστό 9% στην ευρωπαϊκή παραγωγή.
(Πηγή: freshplaza.com