BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Σε χαμηλά 5ετίας η παραγωγή για κολοκυθάκια της Γαλλίας

Τη μεγαλύτερη πτώση από τη μέση παραγωγή της περιόδου 2010-2014 σημειώνουν τα κολοκυθάκια στη Γαλλία. Η περσινή χρονιά ήταν πιο επιτυχής, επιτρέποντας στην παραγωγή να επιστρέψει στα μέσα επίπεδα της πενταετίας. Ωστόσο φέτος, οι εκτάσεις έχουν μειωθεί κατά 5% στα 24.600 στρέμματα, με την παραγωγή να σημειώνει παράλληλη πτώση 4% στους 124.000 τόνους.

Τι να προσέξουν τα κολοκυθάκια στη σέρα

1
0
Τα μεγαλύτερα ποσοστά πτώσης παρατηρούνται στα προϊόντα θερμοκηπίου, με μείωση της τάξης του 10%, ωστόσο οι λιγότερο προστατευμένες καλλιέργειες έχουν παραμείνει στα ίδια επίπεδα με πέρσι. Τα δύο αυτά ήδη καλλιεργειών αποτελούν το 17% των εκτάσεων ενώ οι «ανοιχτές» καλλιέργειες αντιπροσωπεύουν το 66%, σημειώνοντας φέτος μείωση 5%.

Σε αντίθεση με άλλες καλλιέργειες λαχανικών, ο γαλλικός Βορράς φαίνεται να ευνοεί τις «ανοιχτές» καλλιέργειες ενώ στο Νότο χρησιμοποιούν περισσότερο τα θερμοκήπια για να παράγουν κολοκυθάκια. Η περιοχή Nord-Pas-de-Calais αντιπροσωπεύει το 3% της εθνικής παραγωγής, η περιοχή Aquitaine το 9% και οι περιοχές  Languedoc-Roussillon, P.A.C.A και Rhone Alpes στα Νοτιοανατολικά, αντιπροσωπεύουν το 60%.     

Η προσφορά είναι σημαντικά πιο μικρή φέτος, καθώς η συγκομιδή σημειώνει πτώση από το Μάρτιο. Η πτώση της παραγωγής για τα κολοκυθάκια θερμοκηπίου σημειώνεται στην αρχή της συγκομιδής όταν για τις «ανοιχτές» και τις λιγότερο προστατευμένες καλλιέργειες δεν ήταν ακόμη η εποχή τους. Οι τιμές έχουν αρχίσει να ανεβαίνουν σε σύγκριση με πέρσι και με τις μέσες τιμές της περιόδου 2010-2014 εξαιτίας της περιορισμένης προσφοράς και των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών τον Απρίλη

Οι εισαγωγές έχουν επίσης μειωθεί από την αρχή του χρόνου, επηρεάζοντας ταυτόχρονα την ήδη μειωμένη προσφορά. Το μέσο επίπεδο εισαγωγών έφτασε τους 140.000 τόνους κυρίως από την Ισπανία και το Μαρόκο την περίοδο 2010-2014.  Στο μεταξύ οι μέσες εξαγωγές, τα τελευταία πέντε χρόνια, προορίζονται κυρίως για τη Βόρεια Ευρώπη, φτάνοντας κατά μέσο όρο περίπου τους 20.000 τόνους

Το 2013 η Ισπανία και η Ιταλία ήταν οι μεγαλύτεροι παραγωγοί της Ευρώπης, σε κολοκύθες, νεροκολοκύθες και κολοκυθάκια με ποσοστά που κυμαίνονται 37% και 38% αντίστοιχα. Η Γαλλία κατείχε ποσοστό 9% στην ευρωπαϊκή παραγωγή. 

(Πηγή: freshplaza.com

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία