BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Στους 180.00 τόνους σκαρφάλωσε η παραγωγή τυριού της Ρωσίας

Αύξηση 30% σημείωσε η παραγωγή τυριού της Ρωσίας τους 4 πρώτους μήνες του 2015 με τους παραγωγούς της χώρας να κάνουν αγώνα δρόμου προκειμένου να καλύψουν το κενό που άφησε πίσω του το ρωσικό εμπάργκο στις εισαγωγές τυριού από τη Δύση.

Στους 180.00 τόνους σκαρφάλωσε η παραγωγή τυριού της Ρωσίας

0
0
Η παραγωγή εκτοξεύτηκε στους 180.000 τόνους το διάστημα μεταξύ Ιανουαρίου και Απριλίου 2015, σημειώνοντας αύξηση 29,5% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρσι, σύμφωνα με δεδομένα τη στατιστική υπηρεσία της χώρας Rosstat

Τα ποσοστά παραγωγής των υπόλοιπων ρωσικών προϊόντων που βρίσκονταν σε εμπάργκο, «τερμάτισαν» μετά το τυρί ωστόσο «είδαν» κι αυτά κάποιες απότομες αυξήσεις. Η παραγωγή κρέατος σημείωσε ανοδική πορεία με ποσοστό 13,5%, δηλαδή 680.000 τόνους, τα πουλερικά 12,7%, με 1,4 εκατ. τόνους ενώ τον ίδιο αριθμό τόνων πέτυχαν και τα ψάρια που σημείωσαν ποσοστό 6%.

Η παραγωγή του τυριού κατάφερε να αναπτυχθεί παρά τις «μάχες» που δίνει η Ρωσία  στον τομέα του γάλακτος εξαιτίας της έλλειψης εγχώριου προϊόντος. Η βιομηχανία γάλακτος βρίσκεται σε κακή κατάσταση με τον νέο υπουργό γεωργίας Alexander Tkachyov να την χαρακτηρίζει ως «παραμελημένη», σύμφωνα με πληροφορίες του ρωσικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Gazeta.ru

Η παραγωγή γάλακτος είχε μειωθεί κατά 0,5% τους πρώτους τέσσερις μήνες του χρόνου σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2014, όπου σημείωσε 1,8 εκατ. τόνους στην παραγωγή της, δηλώνει η Rosstat
Ο πληθωρισμός των τιμών στα τρόφιμα άγγιξε το 23,7% από χρονιά σε χρονιά εξαιτίας της απαγόρευσης της Μόσχας στις εισαγωγές των δυτικών τροφίμων σε συνδυασμό με μία απότομη υποτίμηση του ρουβλιού στα τέλη του προηγούμενου χρόνου, σύμφωνα με την Rosstat.        
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία