BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Τα χαμηλά κόστη δίνουν περισσότερο κρέας

Με ανοδικούς ρυθµούς της τάξης του 1,3% αναµένεται να κινηθεί η παγκόσµια παραγωγή κρέατος για το 2015, ακολουθώντας αντιστρόφως ανάλογη πορεία µε τις τιµές πώλησης του προϊόντος, αλλά και το κόστος των εισροών, που συνεχίζουν να υποχωρούν.

Τα χαμηλά κόστη δίνουν περισσότερο κρέας

2
0
Σύµφωνα µε τις τελευταίες προβλέψεις του FAO, στο πρώτο τετράµηνο του 2015 οι τιµές του κρέατος έχουν µειωθεί, ως αποτέλεσµα της αύξησης της παγκόσµιας παραγωγής, η οποία µάλιστα αναµένεται να ενισχυθεί συνολικά κατά περίπου 4 εκατ. τόνους, έναντι 2014

Αυτή η αύξηση, όπως τονίζεται, οδηγείται από την επέκταση που καταγράφεται διεθνώς στη χοιροτροφία και την πτηνοτροφία. Όσο παραµένουν σε χαµηλά επίπεδα τα κόστη εισροών, οι τελικές τιµές του κρέατος µένουν κι αυτές αναλογικά χαµηλές, όπως τονίζεται

Με την ανάπτυξη της παραγωγής κρέατος κυρίως σε περιοχές όπου και η ζήτηση αυξάνει, ιδίως για την πτηνοτροφία, οι µελετητές του FAO προβλέπουν ότι µια ελαφρά επιβράδυνση στις εµπορικές συναλλαγές κρέατος πρέπει να είναι αναµενόµενη.

Στις προβλέψεις του FAO υπογραµµίζεται, ακόµη, ότι το χοιρινό κρέας θα έχει καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις, καθώς χώρες «κλειδιά» στις εξαγωγές όπως είναι οι ΗΠΑ ανακάµπτουν. Επίσης, η Κίνα αναµένεται να παράξει περί το 50% της παγκόσµιας παραγωγής χοιρινού, όµως θα αυξήσει και τις εισαγωγές της, καθώς η τοπική ζήτηση παραµένει ισχυρή.
Αντίθετα στο πρόβειο κρέας το εµπόριο αναµένεται να σηµειώσει κάµψη φέτος, αφού η Ν. Ζηλανδία και η Αυστραλία ανακοίνωσαν µέτρια παραγωγή φέτος, ενώ στο βόειο φαίνεται ότι θα υπάρξει στασιµότητα.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία