BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Ανεβαίνουν οι τιμές εξαγωγής για το ελληνικό σιτάρι

Στην αγορά µας οι καλές ποιότητες πληρώνονται στα 25 λεπτά το κιλό στον παραγωγό, ενώ για τα µεταβροχικά δεν έχει ακόµα βγει τιµή. Κατόπιν των βροχών, ανάλογα µε την περιοχή τα στάρια ποικίλουν, υπάρχουν περιπτώσεις που απλά µειώθηκαν µόνο τα υαλώδη, ενώ αλλού υπήρξε σηµαντική υποβάθµιση στο ειδικό βάρος αλλά και στις πρωτεΐνες. Στην εξαγωγή οι τιµές που κουβεντιάζονται βρίσκονται στα 275 ευρώ ο τόνος για τα χαµηλά στάρια, ενώ για τα πολύ καλά κυµαίνονται στα 295 ευρώ ο τόνος FOB ελληνικό λιµάνι.

Ανεβαίνουν οι τιμές εξαγωγής για το ελληνικό σιτάρι

0
0
Η αποθήκευση στη Θεσσαλία έχει φτάσει σε σηµείο ρεκόρ, το οποίο σηµαίνει ότι αρκετοί παραγωγοί που παραδοσιακά δεν αποθήκευαν τα στάρια κυρίως για λόγους ρευστότητας, φέτος τα αποθήκευσαν, ευελπιστώντας σε άνοδο τιµών. Παράγοντες της αγοράς σηµειώνουν ότι αυτοί οι παραγωγοί σύντοµα θα χρειαστούν ρευστότητα, εποµένως ενδέχεται η προσφορά να ενισχυθεί.

Στη λίστα της Φότζια παρατηρούµε µια συνεχιζόµενη αλλά περιορισµένη άνοδο. Στην τελευταία λίστα, όλες οι ποιότητες αυξηθήκαν κατά 5 ευρώ ο τόνος. Οι τιµές για την καλή ποιότητα (ειδικό βάρος 79-80 kg/hl, πρωτεΐνη 12,5%, υαλώδη 75%) κυµαίνονται στα 310-315 ευρώ ο τόνος στην αποθήκη του παραγωγού, ενώ η αµέσως επόµενη ποιότητα στα 305-310 ευρώ. Στο Μιλάνο εξακολουθούµε να µην έχουµε ακόµα τιµές για τη νέα σοδειά. Τα γαλλικά σκληρά της νέας σοδειάς επίσης ενισχύθηκαν άλλα 15 ευρώ ο τόνος, φτάνοντας τα 310 ευρώ ο τόνος παραδοτέα σε γαλλικό λιµάνι. Η τάση δείχνει ελεγχόµενα ανοδική και σε καµία περίπτωση δεν θυµίζει το ξέφρενο ράλι της περσινής σεζόν

Στο χρηµατιστήριο του Σικάγο σηµειώθηκε άνοδος στα δηµητριακά, ως αποτέλεσµα των κλιµατικών φόβων τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη. Οι εκτεταµένες καταιγίδες στις ΗΠΑ τελικά δείχνουν να επηρεάζουν τα µαλακά στάρια και τη σόγια όσον αφορά τις ποιότητες αλλά και τις καθυστερήσεις στη σοδειά. Κατά κύριο λόγο η αγορά το τελευταίο διάστηµα κινείται βάση καιρικών συνθηκών. Στην Ευρώπη οι αναλυτές αναµένουν τα νέα για τη συγκοµιδή δηµητριακών, ενώ οι τιµές ∆εκεµβρίου ‘15 κέρδισαν πίσω τις απώλειες της περασµένης εβδοµάδας, φτάνοντας τα 188 ευρώ.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία