BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Ρωτούν για την παραγωγή στο επιτραπέζιο σταφύλι

Αυξηµένο είναι το φετινό ενδιαφέρον για το ελληνικό επιτραπέζιο σταφύλι σε σχέση µε την περσινή χρονιά τόσο απ’ τους ξένους αγοραστές (Αγγλία, Γερµανία, Κάτω Χώρες) όσο και απ’ τους Έλληνες εµπόρους. Μάλιστα, οι τελευταίοι επισκέπτονται τα χωράφια προκειµένου να αποκτήσουν µία εικόνα για τη φετινή σοδειά.

Ρωτούν για την παραγωγή στο επιτραπέζιο σταφύλι

4
0
Σύµφωνα µε τους παραγωγούς, το ενδιαφέρον αυτό από πλευράς εµπόρων άλλες χρονιές εκδηλωνόταν αρκετά αργότερα. Η τάση αυτή για το ελληνικό επιτραπέζιο σταφύλι, του οποίου η συγκοµιδή αναµένεται να αρχίσει αρχή Αυγούστου, οφείλεται στην αναµενόµενη µειωµένη παραγωγή τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ισπανία. Σηµειώνεται ότι πέρυσι η τιµή παραγωγού για τη σουλτανίνα στην Ελλάδα ήταν 60-70 λεπτά το κιλό τους καλοκαιρινούς µήνες ανάλογα µε την περιοχή.

Φέτος, όπως προαναφέρθηκε, αναµένεται µειωµένη παραγωγή. «Την περσινή χρονιά αυτήν την ίδια περίοδο τα αµπέλια ήταν φορτωµένα σταφύλια, ενώ τώρα βλέπουµε µόνο φύλλα, ψάχνεις να βρεις σταφύλια», λέει χαρακτηριστικά στην Agrenda o γεωπόνος Γιώργος Τζελέπης από την επαρχία Παγγαίου. Στην περιοχή η µείωση ανέρχεται στο 50-70% ανάλογα το κτήµα.

Παράλληλα, στην Κορινθία πριν µια βδοµάδα καταστράφηκαν πάνω από 3.000 τόνοι απ’ το χαλάζι, ενώ στην Κρήτη η µείωση φτάνει στο 20-40% µίας κανονικής χρονιάς λόγω του χαλαζιού τη Μ. Βδοµάδα, όπως επίσης και των έντονων καιρικών φαινοµένων και των χαµηλών θερµοκρασιών τη νύχτα, που προκάλεσαν εγκαύµατα στα σταφύλια.
Όσον αφορά την ποιότητα, αυτή αναµένεται υψηλή λόγω του ευνοϊκού καιρού για την καλλιέργεια -ειδικά στην Κρήτη- την άνοιξη και το καλοκαίρι. ∆ιαβάστε περισσότερα στο ένθετο Fresher που κυκλοφορεί μαζί με την Agrenda το Σάββατο 27 Ιουνίου.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία