BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Οδηγός το Ραμαζάνι για τις τιμές των αμνών

Αυξηµένες εµφανίζονται οι τιµές για τα πρόβατα στη Μεγάλη Βρετανία λαµβάνοντας ώθηση από την Έκθεση Royal Highland (15-21 Ιουνίου) και τη ζήτηση που προκύπτει από το Ραµαζάνι.

Οδηγός το Ραμαζάνι για τις τιμές των αμνών

2
0
Στα τέλη του Ιουνίου, αν και είχε προηγηθεί µια πτώση των τιµών παραγωγού για τα πρόβατα κατά 20 λεπτά (βρετανικές λίρες) το κιλό, σηµειώθηκε µια ουσιαστική αύξηση χάρη στην έκθεση Royal Highland, όπου πουλήθηκαν αρκετά πρόβατα από τη Βρετανία και τη Σκωτία, αναφέρει στην ιρλανδική ιστοσελίδα Agriland ο Στούαρντ Άσγουορθ, διευθυντής οικονοµικών της σκωτσέζικης εταιρίας κρεάτων Quality Meat Scotland (QMS)

Ειδικότερα, στις σκωτσέζικες δηµοπρασίες στις 15 Ιουνίου πουλήθηκαν 60% περισσότερα νεαρά πρόβατα από την προηγούµενη εβδοµάδα και 33,33% περισσότερα από το ίδιο διάστηµα την περσινή χρονιά.
Σύµφωνα µε στοιχεία της QMS, τον Ιούνιο του 2015 πουλήθηκαν και 15% περισσότερα νεαρά πρόβατα από ότι το ίδιο διάστηµα πέρσι. Σύµφωνα µε τον Άσγουορθ δύο είναι οι παράγοντες-κλειδιά για την αύξηση των πωλήσεων στη βρετανική αγορά: ο ρυθµός ανάπτυξης των προβάτων και το Ραµαζάνι των µουσουλµάνων.

Πτώση 6% στις τιµές της ΕΕΤην ίδια ώρα, οι τιµές για τα πρόβατα στην Ιρλανδία έχουν πέσει στα 15 ευρώ το κεφάλι τις τελευταίες δύο εβδοµάδες, καθώς η προσφορά αυξάνεται κατά 50% τις τελευταίες 3 εβδοµάδες και η ζήτηση πέφτει. Επίσης, οι Γάλλοι και οι Ιρλανδοί παραγωγοί λαµβάνουν 6% λιγότερο σε σχέση µε πέρσι και στην Ισπανία έχουν σηµειωθεί σηµαντικές πτώσεις τιµών για τα πρόβατα.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία