BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Συν 2% στην παραγωγή πουλερικών της ΕΕ

Τους 13,5 εκατ. τόνους αναµένεται να φτάσει η παραγωγή πουλερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σηµειώνοντας µια αύξηση 2% ή 240.000 τόνων σε σχέση µε την προηγούµενη χρονιά, σύµφωνα µε τις βραχυπρόθεσµες προβλέψεις του Ιουλίου της Κοµισιόν.

Συν 2% στην παραγωγή πουλερικών της ΕΕ

0
0
Περισσότερο αυξηµένη εκτιµάται να είναι η παραγωγή χοιρινού, λόγω των χαµηλών τιµών των ζωοτροφών και του ελαφρώς µεγαλύτερου αριθµού χοιροµητέρων. Επίσης, αυξηµένη θα είναι και η παραγωγή βοδινού κρέατος το 2015, λόγω της αύξησης του αριθµού των αγελάδων και των καλύτερων εξαγωγικών περιθωρίων.

Το πρώτο τρίµηνο του 2015 σηµειώθηκε αύξηση 4,8% στην παραγωγή βόειου κρέατος από πέρσι, µε την Κοµισιόν να εκτιµά ότι µπορεί να αυξηθεί ακόµα κατά 1,4% για το υπόλοιπο του 2015 και κατά 0,6% το 2016

Οι σχετικά καλές τιµές και ιδανικές κτηνοτροφικές συνθήκες θα στηρίξουν τον αυξανόµενο αριθµό για τα αιγοπρόβατα. Αυτό το επιπλέον κρέας στην αγορά, σύµφωνα µε τη µελέτη, µεταφράζεται σε µια αύξηση κατά µέσο όρο της τάξης του 1,4% (1kg) στην κατά κεφαλήν κατανάλωσης του 2015, µετά την ισχυρή ανάκαµψη που παρατηρήθηκε ήδη από το 2014.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία