BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Λιγότερη έως και 9% η ζάχαρη στην ΕΕ το 2015/2016

Σηµαντικά χαµηλότερη αναµένεται να είναι η παραγωγή ζάχαρης στην Ευρωπαϊκή Ένωση την εµπορική σεζόν 2015/2016, στους 105,2 εκατ. τόνους από 115,6 εκατ. τόνους της περασµένης χρονιάς, ως αποτέλεσµα των αρκετά µεγάλων τελικών αποθεµάτων του 2014/2015 και των χαµηλών τιµών στη διεθνή αγορά.

Λιγότερη έως και 9% η ζάχαρη στην ΕΕ το 2015/2016

0
0
Αυτό προκύπτει από τις βραχυπρόθεσµες προβλέψεις της Κοµισιόν, που είδαν το φως της δηµοσιότητας στις 10 Ιουλίου. Ουσιαστικά πρόκειται για µείωση της παραγωγής κατά 9% σε σχέση µε το 2013/2014

Αξίζει να σηµειωθεί ότι η παραγωγή ζάχαρης της ΕΕ το 2014/2015 χαρακτηρίζεται ως εξαιρετική, καθώς υπήρξε άνοδος κατά 6% σε σχέση µε το 2013/2014, δηλαδή αύξηση 3% στις καλλιεργήσιµες εκτάσεις και 3% στις αποδόσεις. Επιπλέον, οι καλές καιρικές συνθήκες το µεγαλύτερο µέρος της χρονιάς οδήγησαν σε υψηλότερη παραγωγή. Έτσι, παράχθηκαν 19 εκατ. τόνοι άσπρης ζάχαρης σηµειώνοντας µια αύξηση 16% σε σύγκριση µε το 2013/2014

Οι τιµές της ΕΕ σταθεροποιήθηκαν γύρω στα 417 ευρώ ο τόνος (τιµές Απριλίου), ένα χαµηλό επίπεδο αν το συγκρίνουµε µε το µέσο όρο των τιµών του 2013/2014 στα 587 ευρώ ο τόνος. Τόσο οι ευρωπαϊκές όσο και οι διεθνείς τιµές, γύρω στα 340 ευρώ ο τόνος, πιέζονται από την καλή παγκόσµια σοδειά και το υποτιµηµένο νόµισµα της Βραζιλίας (ρεάλ).
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία