BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Μεγαλύτερες οι παραδόσεις βιομηχανικής ντομάτας στην Ηλεία

Αυξηµένες έως και 30% θα είναι οι ποσότητες βιοµηχανικής ντοµάτας που θα παραλάβει ο Κύκνος φέτος (στους 50.000 τόνους έναντι 37.000 πέρυσι, σύµφωνα µε τον υπεύθυνο παραλαβής Νίκο Κατσανάκη). Αντίστοιχα, το εργοστάσιο Pummaro της Unilever στη Γαστούνη Ηλείας αναµένεται να παραλάβει πάνω από 50.000 τόνους, σύµφωνα µε τη διευθύντριά του Στέλλα Γεωργανά.

Μεγαλύτερες οι παραδόσεις βιομηχανικής ντομάτας στην Ηλεία

0
0
Τα δύο εργοστάσια ξεκίνησαν τις παραλαβές βιοµηχανικής ντοµάτας φετινής σοδειάς στις 20 Ιουλίου και οι τιµές τους γι’ αυτή διαµορφώνονται στα ίδια επίπεδα µε πέρυσι (οι τιµές του Κύκνου ξεκινάνε από τα 72,17 ευρώ ο τόνος -για τα 4-4,19 Brix- και φτάνουν µέχρι τα 103,23 -για τα 5,60 Brix-).

Η φετινή αύξηση στις παραλαβές του Κύκνου έγκειται, σύµφωνα µε τον κ. Κατσανάκη, στο άνοιγµα νέων αγορών µετά από µια µεγάλη προσπάθεια από πλευράς παραγόντων του εργοστασίου και τη λήψη κάποιων πιστοποιητικών.

Κατά κοινή οµολογία παραγόντων των βιοµηχανιών και παραγωγών η φετινή ποιότητα βιοµηχανικής ντοµάτας της Ηλείας είναι κατά τι υψηλότερη από την περσινή, µε τα Brix να αναµένονται αυξηµένα για τη µεγαλύτερη ποσότητα.

Με αφορµή την έναρξη των παραλαβών στα 2 εργοστάσια της Ηλείας, επισκέφθηκαν τις µονάδες οι Αντιπεριφερειάρχες Ηλείας Γ. Γεωργιόπουλος και Π. Πλατανιάς, σηµειώνοντας µεταξύ άλλων ότι «βάσει της συµβολαιακής γεωργίας η σταδιακή πληρωµή  των παραγωγών αναµένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός εξαµήνου» και ότι «η βιοµηχανική ντοµάτα και ο ντοµατοπολτός αποτελούν προϊόντα που η Περιφέρεια προτίθεται να στηρίξει».

Επισηµαίνεται ότι οι παραλαβές από το εργοστάσιο του Νοµικού θα ξεκινήσουν στις 29 Ιουλίου.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία